Bloggmeny

247 meter Rörstrands Center

lördag, 31 januari 2009 00:28, Politik

Det är nu tre år sedan planerna på ett nytt Rörstands område började skissas. Vi hade tur att allt omställningsarbete kunnat ske i högkonjunktur.Visserligen till lite högre kostnad men optimismen är alltid högre och viljan att vara med är större.Nu är mycket gjort-en del återstår. I lagerbyggnaden skall kommunen samla all social verksamhet inklusive Arbetsmarknadsenheten som idag är belägen i gamla brandstationen. Röhska museet i Göteborg kommer att starta en satellit vid Rörstrand.Intressant.ytterligare outletbutiker måste till för att öka attraktionen. Skrapan skall fyllas ytterligare och här o där finns det mindre utrymmen att etablera sig i. Porslinsfabriken skär inte guld men vi arbetat för att vår fina ugnspark skall locka till sig konstnärer och designers för mindre serieproduktion. Kakel är en produkt som man kan få upp omsättningen på. Just nu tillverkas det kakel till en tunnelbanestation i Stockholm. I den nya rondellen vid Rörstandsbron har man kommit fram till att den naturliga strandlinjen en gång låg mitt i rondellen. Av blå kakel skall det nu återskapas en strandlinje.. Fabriken äger numera rättigheterna till varumärket Hackefors. Det är ett inarbetat varumärke som borde gå att utvecklas.Idag är det kaffeservis med små koppar som säljs med licens från Rosenthal. Jag tycker dock att varumärket är så starkt att man kunde satsa nytt.Problemet är givetvis pengar. Marknadsföring och försäljningsorganisation behöver också stärkas. Nu kommer det att satsas på en nätbutik vilket är ett steg i rätt riktning. Det har varit ett kattrakande kring namnet - Ittala som numera ägs av finska Fiskars värnar sitt varumärke Rörstrand och det får inte användas.restaurangen fick inte heta Rörstrandsrestaurangen exempelvis. Lite löjligt eftersom alla säger så ändå. Platsen Rörstrand kan man dock inte ta ifrån oss. Marknadsföringen över Rörstrands Center kommer därför att startas.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Kalla restaurangen för: ...strands restaurangen.
Det kan knappast Fiskars förhindra och sen är det upp till var och en att fylla ut punkterna.
;)

Oven - 01 februari 2009 00:00