Bloggmeny

Cybersäkerhet och brott.

söndag, 30 januari 2011 23:03, Politik

Anledningen att jag skrev om Cyberhotet var att jag besökte Cecilia Malmströms kabinett i Bryssel. Dessutom har jag själv råkat ut för en mängd otrevligheter som människor gömda av anonymitet ägnar sig åt. Även brottslighet via bedrägeri men det var inte anonymt. Det har ökat kraftigt vill jag säga förra året. Undertecknad var den förste på kommunen som fick en uppkoppling emot nåt som hette Internet. Det som var en fluga ni vet...ler. Året var 1995. Innan det hade jag själv skaffat mig internet privat fortast det kom via Telia till Lidköping. Innan det hade jag en burk på 80 talet där man kunde få skriftlig information men inga bilder. Aldrig tidigare har jag varit med om motsvarande som år 2010. Läser att Google VD Erik Schmidt sagt att internet är det första mänskligheten har byggt som vi inte själva förstår. "Det är det största experimentet i anarki vi gjort". Är det så, så behövs det regler. Sedan är det givetvis viktigt med personlig frihet. Men oavsett det är på nätet eller i real world så får man inte göra andra människor illa. Malmström beskriver EU.s kommande arbete emot cyberbrottslighet och av det kan jag se att samhället kommer att skärpa till det. Här ser vi en konst som retar. Grafitti på en vägg i Bryssel. Jag tycker att det är snyggt.Fast på rätt ställe är väl bäst att säga... Jag är hästfotograf på Axevalla. Denna bilden är perfekt för en Lidköpingstidning. Hästen vann i torsdags,heter Nova J. Ägs i upptagningsområdet och tränas av Fredrik Handfast. Snygg skylt o häst. Togs den in,,Nej..man valde en arkivbild på Goop..ler..

Dagarna i Bryssel..

torsdag, 27 januari 2011 10:00, Politik

Kan vara på sin plats att skriva lite om vad som hände när jag var i Bryssel.Besökte Kommissionens enhet för Miljö. Ämnena var EU,s vattendirektiv samt problemet med översvämningar. Nu skall den svenska regeringen vara klar i November med hur vi tänker lösa problematiken. Här är vi engagerade i det hot som Vänern,s framtida översvämningar ger. Som ett exempel för Lidköping är det höjdnivåer vid byggandet av Hamnstaden. Ibland kan det vara långt till EU men är man på plats ser man tydliga kopplingar mellan kontoret i Bryssel och framtida risker i Lidköping. Alla regioner finns på plats med kontor i Bryssel.Så också West Sweden vars styrelse jag tillhört i många år. Vi står nu inför ett VD byte då nuvarande VD Kjell Petterson går i pension. Vi besökte Flanderns kontor för att studera hur de arbetar. Cecilia Malmström (FP) är Sveriges EU kommissionär. Efterträdde Margot Wallström men med helt andra uppgifter.Svarar för Invandring och flyktingpolitik samt Internetsäkerhet. Rätt brännande frågor i Europa. Cecilia var i Moldavien så henne fick vi inte träffa men vi besökte kommissionen och träffade medarbetare. Utifrån invandring in i EU så finns det hål och vägar att komma in. Intressant var samtalet kring Internetsäkerhet och de kriminellas agerande. "Tar de kriminella över nätet så måste EU agera med restriktioner och krav på säkerhet". Cyberspace som frihetens altare kommer säkerligen att förändras tror jag. Historien har visat att man inte kan hantera frihet under ansvar. Det är bara och se hur man beter sig på lokal nivå där man i skydd av sin anonymitet agerar på nätet. Sveriges Eu Ambassad.Sveriges största beskickning utomlands. Vi har Daniel Svensson från Lidköping som jobbar där.Hann dock inte med att träffa honom.

Konsumentskydd vart tog det vägen.. ??

tisdag, 25 januari 2011 00:01, Politik

Under sjuttiotalet startades vi en konsumentnämnd med kansli i Lidköping för att stödja den enskilde emot oseriösa företag. Sedan stärktes lagstiftningen och vi har Allmänna reklamationsnämnden så frågorna tonades ned. I dagens Internetsamhälle samt med företag som erbjuder exklusiva tjänster så behandlas vi konsumenter dåligt. På nätet florerar bedragare i en omfattning som aldrig förr. Jag själv som handlar på Tradera ibland har råkat illa ut. Följande historia vill jag berätta hur Telenor behandlar sina kunder. Jag medger att jag skrivit på ett avtal utan att ha läst igenom det finstilta. Jag antar dock att alla bolag har samma klausul så någon val finns ej. Jag tog ett trådlöst bredbandsavtal med Telenor. Lyckades med konstycket att betala en faktura två gånger. På nästkommande faktura står det att jag har tillgodo på kontot och behöver inte betala. En vecka senare får jag en faktura från Inkassoföretag att jag inte betalat. Läs det finstilta sa Telenor. Vad hade jag skrivit under? Jo,,Telenor har rätt att behålla mina pengar men ändå kräva mig på pengar trots att jag har tillgodo. Man har dessutom rätt att stänga av mitt bredband trots att jag har betalt. Man har rätt att gå till Inkasso med flera hundra i extrakostnad. Jag vill inte ha med er att göra sa jag till Kundtjänst. Jag säger upp mitt avtal. Svaret kom blixtsnabbt. Det kan du inte göra nu. Det är söndag. Du får ringa under kontorstid. Idag har jag ringt till Telenor. Svaret från telefonsvararen var; Du har plats 88 i kön. Pust...... Jag är I Bryssel måndag och tisdag. Styrelsemöte med West Sweden samt att vi fått information kring aktuell politik. Jag har inte druckit kaffe på 20 år..Ser riktigt trevlig ut. Kyrktorn på Grand Place. Bryssel är en synnerligen internationell stad idag med alla EU kontor. Dock med inrikespolitiska problem.Stora demonstrationer här där folket kräver en regering.Efter sju försök att tillsätta en regering har man fortfarande misslyckats. I grunden är det motsättningarna mellan den franska södra delen av valloner och den norra med flamländrare som pratar holländska.Skall Belgien delas är den stora frågan. Belgisk chocklad är världsberömd.Själv har jag dock svårt för denna typ av chocklad. Upplever mörk choklad som besk.

Essunga en bra skolkommun,

söndag, 23 januari 2011 00:57, Politik

Om man listar vilka av kommunens verksamheter som är viktigast vid sidan av det nödvändiga som el,vatten,avlopp etc, så kommer skolan och äldreomsorgen högst. Jag tror att de flesta däremellan skulle säga skolan eftersom man anser att barn och ungdomar måste ges en bra start på livet. En mätare på bra utbildning är om man får godkända betyg i grundskolan.Godkänd för vidare studier bl.a. I Lidköping ligger vi och pendlar runt 90 %. 10 % klarar sig inte,vilket är oacceptabelt men det skylls alltid på det ena och det andra. En av landets sämsta kommuner inom detta område år 2007 var Essunga kommun. Man skämdes. Skall vi ha det så eller skall vi göra något annat.Politiken bestämde att byta arbetssätt och finna nya lösningar genom den kunskap som finns idag. 3 år senare har Essunga nått remarkabla resultat. Man hyllades på den konferens jag var på i Stockholm med nästan stående ovationer. Essunga har blivit bäst i Sverige med 100 % som blivit godkända. För mig kom denna nyhet som en överraskning och det kändes nästan tårögt under applådåskorna att Essunga nått denna framgång. Hur har det då gått i Essunga för den man som ansvarat för denna politik. Jo Christer Aronsson fick sparken i valet av medborgarna. Från min horisont skulle han snarare blivit utsedd till hjälte och Centerpartiet närmast ensamma styra Essunga. För detta är enastående och måste hyllas. Det arbetssätt,inställning och värderingsgrund man har i Essunga måste vi kunna överföra till Lidköping. Självklart skall vi ha 100 % i Lidköping också. Det har nämligen inte kostat mer. Man fördelar om resurserna. För mig var det märkligt att Christer fick gå i Essunga och bytas ut emot en Moderat. Jag åkte och uppvaktade och tackade för gott samarbete med Lidköping. Essunga stödde oss när det gäller utveckling eller avveckling av Kinnekullebanan och det har varit mycket värt för Lidköping.

Två dagar i Stockholm

lördag, 22 januari 2011 03:13, Politik

Deltog i en konferens i Stockholm igår avseende kvalitet och mätningar/jämförelser mellan kommuner i Sverige. Lidköping ligger bra till och mycket bra till. Omfattande material som jag skall redovisa senare. På kvällen messade Jonas att bandet Mean Streak skulle ha releaseparty på Pub Ancor-Sveavägen så jag begav mig dit. Mean Streak spelar hårdrock med en bra mix av gammal och nyare stil. Sjunger bra. Spelar bra. Själv tillhör jag den första generationen hårdrockare från slutet av sextiotalet och sjuttiotalet. Det blev sent men var kul och trevligt.Promenerade hem genom nattomma gator i Stockholm. Anledningen till att jag var kvar var ett sedan länge planerat besök på Bosniens Ambassad. Träffade ambassadör Darko Zelenika och det blev ett bra samtal. Jag har lång erfarenhet av samarbete med Bosnien/Sarajevo och gillar Bosnierna.De är Lidköpings i särklass största invandrargrupp och det funkar mycket bra. Mean Streak släpper snart en CD och repar inför en Japan turné.Kommer från Skövde och Tibro.+ att Jonas Källsbäck från Lidköping spelar trummor. Jonas är mest känd för att svara för Studiefrämjandet verksamhet med alla band som lirar i Sockerbruket.

Dålig kritik-Kina besök

onsdag, 19 januari 2011 00:50, Politik

Det skrivs hela tiden om Hamnstaden och de kostnader det kommer bli att bygga där oljecisterna står. Givetvis kommer det att bli kostnader men fortfarande tror många att exploateringskostnader vid byggnation betalas av skattebetalarna. Så är det inte. Det betalas alltid av de som skall bo i det nya området som öppnas samt delvis även av de hyresgäster om det är frågan om hyresrätt som bor i det bolag som skall bygga och hyra ut till nya kunder. Det har alltid vart så att de sist byggda har haft en större kostnad än det äldre beståndet.Betänk dock att det är 1000 bostäder som planeras i Hamnstaden så det är många som skall dela på kostnaderna. Det här är Frank Fridh,ledare för 70 o 80 talets missnöjesparti i Lidköping: Kommunal Rättvisa. Han ställde en fråga om just Hamnstaden till mig i Kommunfullmäktige.Jaa.Ronny W på NLT åkte visst med av bara farten i bakgrunden. Alltnog så påminns jag om när Fridh ringde mej i början på åttiotalet efter ett val. Vi kommer att ha valteknisk samverkan med S sa Fridh så nu tar vi över från de borgerliga. Bra sa jag.På morronen dagen därpå när jag läser i NLT var huvudnyheten: Klart mellan de borgerliga o Kommunal Rättvisa.Man hade förhandlat med båda blocken samtidigt och sedan röstat och då var det fler borgerliga i missnöjespartiet som fällde avgörandet. Idag hade vi besök av 16 Kineser från Peking. De besökte trygga och säkra kommuner och hamnade naturligtvis i den första:Lidköping. Istället för visitkort hade man gjort vykort med deltagarnas namn och mailadress,nr. Bra idé.

Idag begravs Lars

torsdag, 13 januari 2011 13:08, Politik

Idag begravs "Skjorta". Är man född 1917 så blev det ett långt liv. Barndoms och ungdomskamrat med min far gjorde att jag och Skjorta blev vänner under hans senare del av livet. Bröderna Lundgrens far hade åkeri som Olof (Kalven) och Lars övertog.Det gamla stallet som användes under häståkeriets tid låg vid Hantverksgården i Kv Fiskaren intill Limtorget och finns kvar fortfarande. Jag gjorde flera intervjuer med Skjorta som sändes i Radio A. Efter alla år som åkare och framförallt alla minnen från hästperioden så kände Skjorta varje meter av Lidköping och vilka som bott och verkat i husen. Lars var en typiskt infödd Lischöpingsbo med attityd,stolthet och självkänsla. Jag har lärt mig mycket av Lars,sådant som få icke infödda förstår. Lars får nu vila i fred och lämnar ett ljust och trevligt minne. Ett minne från personer som föddes relativt tidigt i förra seklet och som blir färre och färre. Tack.

Journalistiken i Lidköping.

måndag, 10 januari 2011 22:21, Politik

Från min horisont finns det behov av fler medier i Lidköping men inte fler medier som bygger sin affärsidé att följa kommunen och politikens beslut. Där borde man vässa sig snarare än detta ständiga malande om samma saker. Med nättidningarna kommer alla dessa kommentarer som skriver helt utan kunskap om vad det är de kommenterar. Det är tid att byta ut Hedvall tycker flera, troligtvis har de ingen aning om att ett enigt Kommunfullmäktige just valt undertecknad för fyra nya år. Förtroendevalda har ingen lön,ändå tjatas det ständigt och jämt om löner till politiker. Hur kan Hedvall få behålla sin lön om han får hjälp med att göra det han gjort förut var en frågeställning. Jag brukar undervisa åttondeklassare i samhällskunskapen att ett uppdrag som ordförande i Kommunstyrelsen lätt skulle kunna sysselsätta åtta heltidsjobb. Vad gör du då är följdfrågan. Svaret är att man får ta lite här och var. Nu var läget i Lidköping att inte ens det arbetsättet räckte utan det fanns många saker där jag måste kunna ägna mer tid åt. Jag kommer att ägna mer tid åt Lidköping i omvärlden och den viktiga näringspolitiken för att skapa fler jobb till Lidköping och Skaraborg. Avseende media i Lidköping saknar jag ett forum som kritiskt granskar hela floran av privata företag och föreningsliv där det alltid händer en massa "skandaler". Skrivs sällan eller aldrig om sånt som borde lyftas upp istället för meningslösheter. Det privata näringslivet och alla konflikter,misstag och fel skrivs det aldrig om. Vid brott möjligtivis men då är allt inlindat. Lite märkligt att undertecknad knappt kan cykla över körbrona utan att media är där medans alla andra,företagsägare,direktörer och stormän/kvinnor helt kommer undan all kritisk granskning. Här finns det stora möjligheter för den som vågar,men det är väl ingen som gör. Man blir bojkottad på annonser och reklamintäkter. Inom detta område har vi inte kommit så mycket längre än för 100 år sedan. Lidköping 1902-Har det egentligen hänt så mycket på 108 år.Texen är: Vy af Lidköping uti dimman,tagen just i tolfte dimman. Vi ser Thunbolagets fastighet,Stadshotellet,Lidbeckska och Kyrkan. Jag vet inte när Kristinedals fabrikers affär i Lidköping lades ner. Jag vet dock att min farfarsfar arbetade på Kristinedal mellan Saleby och Trässberg. Ja även min farfar en kortare tid innan han begav sig till Lidköping.

The Politicians 2011.

söndag, 09 januari 2011 21:49, Politik

Så ser sättningen ut i The Politicians numera. Tvillingarna Andreas och Fredrik Nycander med Kenneth,Mario och mej. Läste en kommentar att vi skulle göra en Villalåt. Vi avstår. Kan informera att jag hade idén för 3,5 år sedan när vi var på G med vår inspelning Kom Hit. Alla kontakter var klara. Den låt som jag o Anders Oscarsson började skriva på var en hyllning till Villas klack. Man måste hänga upp en låt på något unikt och vad jag visste då hade ingen skrivit en bra laglåt med det temat.Bra refräng,bra ös och bra beat var viktigt. Vad hände,,Jo i samma veva skämde klacken ut sig med diverse ramsor och rop av sämre sort som uppmärksammades i media.Det blev inte läge att göra en hyllningslåt till en klack som inte kunde uppföra sig så projektet blev nedlagt.Synd för det var meningen att de skulle spelas in och samplas in i låten med bra beat i trummor och bas.

Jul igen....

fredag, 07 januari 2011 22:43, Politik

Idag är det jul igen i det kristet ortodoxa samhället. Igår var det julafton och idag juldagen för 220 miljoner människor.De är fler än vad som bor i Lidköping och den lilla krets som debatterar i Lischöpingtinninga och numera på Lischöpingsnytt. Flera av debattörerna lever i sin egen lilla värld och det är väl tur det. 220 MILJONER....finns all anledning att respektera. De är i likhet med oss kristna. Vi har samma Jesus. Ändå föds deras Jesus inte på samma dag som vår Jesus vilket är märkligt. Rimligtvis borde vår gemensamma Jesus vara född samtidigt. Jag får liksom inte ihop det med skattskrivningen och Maria-Josef och krubban och hela kånkaköret. Det har hänt men inte hänt. Oavsett detta så är det jul igen. Så lite sakupplysning: Man kallas ortodox beroende på att man tillhör den ortodoxa kyrkan. Ortodox är ett grekiskt ord och betyder rätt troende. Den ortodoxa kyrkan är den ursprungliga Kyrkan, som grundades av Kristus själv. Den kallas också apostolisk, därför att Jesu egna lärjungar, Hans apostlar, gav den en fast ordning. I den ortodoxa kyrkan har apostlarnas muntliga och skriftliga undervisning bevarats och kommer att bevaras oförändrad i alla tider. Den ortodoxa kyrkan leds av biskopar. Kristus utvalde apostlarna. Apostlarna utvalde och handpålade sedan ledare för kyrkan, vilka kunde hjälpa och ersätta dem själva. De kallades biskopar. Dessa biskopar tillsatte i sin tur nya biskopar. På så sätt har den apostoliska ledningen genom handpåläggning bevarats i en obruten kedja inom kyrkan. Kyrkan kallas även katolsk eller allmännelig. Det betyder att den sträcker sig över hela världen och når alla människor. Till skillnad från den romersk-katolska kyrkan, som har påven till överhuvud och även i annat skiljer sig från den ursprungliga kyrkan, kallas den ortodoxa kyrkan ibland den östra eller felaktigt den grekisk-katolska. 2 Den av Gud uppenbarade sanningen fasthålls av den heliga Traditionen och den heliga Skrift. I den heliga Traditionen bevaras det som fromma män och kvinnor fått från Gud och givit vidare till kyrkan i tal och levnad. I den heliga Skriften bevaras de Guds ord som skrivits ned av heliga apostlar och profeter under inverkan av den Helige Ande. Den heliga Traditionen är äldre än den heliga Skriften. Enklast och bäst lär vi oss den rätta kristna tron i Trosbekännelsen. Den utformades av de heliga kyrkofäderna på de första allmännelig kyrkomötena. Endast i den ortodoxa kyrkan har trosbekännelsen bevarats oförändrad i sin rena form. 4 I trosbekännelsen utsäger vi vår tro på Gud, som är en till sitt väsen, men har tre personer, Gud Fadern, Gud Sonen, Gud den Helige Ande. Ja..det var det...Nu vet ni varför jag är kristen men inte refekterar så mycket på det religiösa - Det är för komplicerat för en stackars man som bara vill leva nu och göra det bästa för mänskligheten i Lischöping just NU. Men Jul kan man fira två gånger. Ikväll gjorde jag en härligt god Hollandaisesås till Gösfilén. Man vispar äggula o smält smör i kastrull,nedsänkt i vattenbad. Till detta en god Riesling. Snuskigt farligt för kolestererolvärdet men kanske Omega 3 fettet i gösen uppvägde det hela... God JUL...Jesus lives.

Intresset ökar

fredag, 07 januari 2011 12:42, Politik

Nätanvändandet ökar hela tiden och därmed också antalet läsare. För min egen del är det runt 13.000 inlog per månad på denna sidan. Ser att det smids planer på att starta ytterligare en nättidning i Lidköping. Namnet är det synnerligt dåliga Nytt i Lidköping. Eftersom det redan finns Lidköpingsnytt så är fantasin 0. Initiativtagaren gillar inte mitt sätt att skriva. Han får väl ringa till min skollärare som lärde mig skriv som du talar. Han gillar inte Entos som ansvarar för min sida heller utan tycker jag skall byta så att han får jobbet istället. Det delar han med andra nätbolag som mailar mig och påstår att de är bättre och för den skull så skall jag byta bolag. Dessutom kan jag läsa att jag hyllar en narkotikadömd för att jag visar en video med Plura nedan. Synnerligen långsökt tarvlighet vill jag påstå. Jag visar en musikvideo och gillar Eldkvarn och dess sångares musik.Jag gillar Rolling Stones också. The Doors. Jimi Hendrix..jaa listan kan fylla denna sidan. Kan man inte skilja på sak och person skall man inte försöka starta en tidning. Man skall inte syssla med politik heller för den delen. Det har jag sett bra bevis för. Däremot är jag väldigt glad för att min "tidning" regelbundet besöks av runt 13.000 Det är en bra grund att stå på för utveckling. Tack. Jag har många idéer att göra denna sida ännu bättre men som sagt,frågan är hur mycket jag vill betala för det. Man kan ha varierande dagsform avseende synen på all snö som kommer och ställer till problem men visst blir det snyggt. Ja,,med att visa en bild på Magnus Gabriel De La Gardies jaktslott så riskerar jag att anklagas för att hylla en despot och en man som inte var demokrat men det är smällar man får ta...ler. Köpte mig en Keith Richards hatt på en outlet i Chicago. Om man nu får nämna en sådan suput. The Politicians repar för fullt med fem mans sättning och där Kenneth blir multimusiker nu även på synth. Nu skall det bli Gimme some lovin...Spencer Davis gamla hit...Bilden ovan är tagen i en paus vid ett spel på en nöjeslokal i Lidköping. Att vi spelar 1.30 för en publik som är i fullt drag dansande skulle nog flera få uppleva. Det finns världar som inte så många lever i.

Vem har röstat fram ???

onsdag, 05 januari 2011 23:50, Politik

Vem har röstat fram denna nyliberala försöksverksamhet som pågår i Sverige undrar en insändare i SKLT. Vart tog den sociala liberalismen vägen i Sverige ? Den liberalism som satte människan i centrum. Vart tog de värdekonservativa vägen som åtminstone hade empati för de mindre bemedlade. Bra fråga...Kan bara hålla med om att det idag handlar om att sko sig så mycket som möjligt. Just nu irriterar det mig att ansvariga ministrar inte verkar bry sig. Inget svar och inget agerande. Kärnkraften står stilla och vi ser nu rekordhöga elräkningar. Kaoset i Järnvägstrafiken. Högt antal arbetslösa vars kostnader vältras över på kommunerna. Karusellen med svårt sjuka och dödsjuka som skall jobba enligt alliansens modell fortsätter. Någon opposition finns inte. Sossarna är totalt förlamade utan ledarskap. Detta tillstånd lär få fortsätta ytterligare tre månader innan partiet valt en ny ledare. Jag trodde aldrig jag skulle få uppleva något liknande som nu sker. Givetvis lutar sig folket åt den ledare som trots allt finns i Fredrik Reinfledt. Att det finns stora brister i politiken verkar man strunta i eftersom det saknas alternativ. Just nu verkar tre månader väldigt långt i väntan på en stark oppositionsledare. Det är ingen bild på framtida S ledare utan en svan. Den minnesgode kommer kanske ihåg att jag visade en bild från San Diego för några år sedan där Bengt Erik Löfgren på Äfab satt och pratade då en and klev fram. Nu tog det ett par år så hade ryktet gått i fågelvärlden och då ville denne svan hälsa på hos Bengt-Erik på Äfab....ler... Så här såg det ut innan Rörstrandsbron byggdes. Den här typen av segelbåt vet jag inte ens om den finns kvar. Vi får göra nya försök att liva upp den hamnbassäng det blivit. Den restaurang som kom att heta Pråmen blev aldrig någon succé...Vilket namn förresten. En pråm är inte det man förknippar med något vackert eller kul.I Karlsborg blev det Idas brygga som ett exempel på ett betydligt bättre namn. Varför det inte gick i Lidköping är en gåta eftersom idén hämtades från Stockholm. På vägen till Djurgården ser man flera likanden skapelser som alltid är fullsatta av gäster.

God fortsättning,det fortsätter hela året..

söndag, 02 januari 2011 23:06, Politik

Nu drar det igång så smått även om det är helgdag igen snart. Närmast blir att få igång den nya politiska organisationen för denna mandatperioden. Många nya förtroendevalda kommer in. Vi har ett gemensamt program inom S-V-Mp som är presenterat tidigare men inte beslutats eftersom det är de nya politikerna som skall ställa sig bakom och besluta. Var på Arenan ikväll och såg Villa besegra Broberg/Söderhamn med 5-3. Arenan är något vi skall utveckla ytterligare. Det finns massor att göra vilket är trevligt. Lidköping är ett mycket lyckat exempel utifrån allmänhetens intressen. Särintressen finns och de är starka men det kan vara på sin plats att återigen påpeka att vi har en evenemangshall,inte en bandyhall. Det har vi varit överens om och ingående överenskommelser skall hållas. För mig är det en hederssak att hålla överenskommelser,även muntliga. Det har jag följt genom livet och även om det kostat en del så är det framgångsvägen. Arenan är en succé i Lidköping och tydligen är det inte bra för en del. Förhoppningsvis löser vi framtidsfrågorna och som sagt utvecklar det hela. Kommer att skapa ännu fler arbeten. Detaljer får ni vänta med-Just nu gäller att skapa lugn och framtidstro. Efter att mitt politiska jobb är över i Lidköping skall jag bli fotograf-ta upp radiojournalistiken igen samt bli musiker i ännu högre utsträckning. Som fotograf är jag erkänd hästfotograf.Nu kommer lite bilder från Villamatchen. 3-3 och matchen vändes när Johan Esplund vilat i 10 min på botbänken.Spelade till David Karlsson som satte bollen högt. David Karlsson igen. Verkar som att David trivs i arenan.5-3

Gott Nytt...Kan behövas i dessa tider...

lördag, 01 januari 2011 11:26, Politik

Befann mig som många andra Lidköpingsbor på torget vid tolvslaget. Fast måste säga den yngre delen av Lidköping. Påfallande många äldre som jag tidigare önskat gott nytt år lyste med sin frånvaro. Dock fick jag en del grattis hälsningar till mitt giftemål.. Jaa..har nog missuppfattats p.g.a av bilden nedan. Bara för att man inte går omkring i säck o aska behöver man vara gift. Bilden togs på Axevalla Stochampionatssöndagen i somras. Jo jag och Anna har träffats i ett och ett halvt år fast det behöver man inte skrika ut. Nu var det dock tid men vi är varken gifta eller förlovade - Vi är tillsammans. På tal om klädsel så klär sig svensken oftast dåligt i förhållande till vår rikedom. Jag och Anna var på Läcköoperan i somras. Anna tycker det är fint med opera så hon satte på sig en snygg klänning och högklackat.Jag hade mina svarta byxor och tog en vit skjorta till med slips. Innan jag åkte slängde jag med mig en kavaj som råkade bli svart eftersom det kan bli lite kyligt på kvällen. Innan Operan tog vi en sväng till Udden på Kållandsö för att äta en bit mat. -Oooj vad ni är fina..Har ni gift er var kommentaren från servitören.. När vi sedan kom till Läckö var det kö till insläppet. Alla tittade på oss och en för mig okänd man steg fram.. Får gratulera till bröllopet...Nja.. svarade jag men innan jag han säga något mer så insåg mannen sitt misstag och svarade...jaså,ja men då tillhör ni ensemblen förstår jag..Vid en närmare titt på operabesökarna var det samling människor klädda för kyla och oväder i alla möjliga kläder från jeans till fritidskläder och koftor.Vi stack ut..men det var sommar och inte kallt.