Bloggmeny

Cybersäkerhet och brott.

söndag, 30 januari 2011 23:03, Politik

Anledningen att jag skrev om Cyberhotet var att jag besökte Cecilia Malmströms kabinett i Bryssel. Dessutom har jag själv råkat ut för en mängd otrevligheter som människor gömda av anonymitet ägnar sig åt. Även brottslighet via bedrägeri men det var inte anonymt. Det har ökat kraftigt vill jag säga förra året. Undertecknad var den förste på kommunen som fick en uppkoppling emot nåt som hette Internet. Det som var en fluga ni vet...ler. Året var 1995. Innan det hade jag själv skaffat mig internet privat fortast det kom via Telia till Lidköping. Innan det hade jag en burk på 80 talet där man kunde få skriftlig information men inga bilder. Aldrig tidigare har jag varit med om motsvarande som år 2010. Läser att Google VD Erik Schmidt sagt att internet är det första mänskligheten har byggt som vi inte själva förstår. "Det är det största experimentet i anarki vi gjort". Är det så, så behövs det regler. Sedan är det givetvis viktigt med personlig frihet. Men oavsett det är på nätet eller i real world så får man inte göra andra människor illa. Malmström beskriver EU.s kommande arbete emot cyberbrottslighet och av det kan jag se att samhället kommer att skärpa till det. Här ser vi en konst som retar. Grafitti på en vägg i Bryssel. Jag tycker att det är snyggt.Fast på rätt ställe är väl bäst att säga... Jag är hästfotograf på Axevalla. Denna bilden är perfekt för en Lidköpingstidning. Hästen vann i torsdags,heter Nova J. Ägs i upptagningsområdet och tränas av Fredrik Handfast. Snygg skylt o häst. Togs den in,,Nej..man valde en arkivbild på Goop..ler..


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Grova överdrifter...
Kan konstatera att du tolkar mig fullständigt fel. Vem är det som skrämt upp dig - Tror du på fullaste allvar att någon sitter och övervakar mig och läser mina mail till min kusin eller släkt o vänner...
Jag har överhuvudtaget inte skrivit något om min personliga åsikt mer än orden att man inte får gör andra människor illa....Det är ett reportage från Malmströms kabinett.Jag är varken borgare eller liberal...

Kjell Hedvall - 03 februari 2011 00:00

Och du har en tendens att inte svara på direkta frågor och skriva väldigt luddigt som jag ogillar.

Problemet är dock inte att man kontrolleras vid misstanke av brott, det har man alltid kunnat göra. Problemet är att alla övervaks hela tiden med den nya lagstiftningen, och att det inte ens är fastslaget vad som ska lagras eller ens hur det ska användas eller av vem.

Sen tycker jag inte det är så konstigt om jag drar slutsatsen att du vill använda övervakningslagarna i din iver att bli av med anonymiteten på internet eftersom du nämner dem i samma andetag?

Johan - 02 februari 2011 00:00

Fundera gärna på vilket sätt som de digitala övervakningslagar skulle översättas till den gamla analoga världen innan du uttalar dig positivt om system som skulle göra vilken historisk fasciststat som helst grön av avund.

FRA skulle t.ex. innebära att det satt folk och sprättade kuvert vid landsgränsen. Och datalagringsdirektivet skulle innebära att man är tvungen att legitimera sig när man skickar och tar emot brev, och kanske till och med att innehållet i breven registreras.

Johan - 02 februari 2011 00:00

Du har en tendens att generalisera som jag inte gillar. Du började med att skriva att jag inte gillar Nytt i Lidköping.Det var namnet jag tyckte var fantasilöst. Innebär inte att jag inte gillar Nytt i Lidköping. Jag kan t.o.m gilla namnet även jag tycker det borde finnas bättre. JAg ogillar inte anonymiteten på Internet. Vart står det så?.
Jag ogillar att människor inte kan hantera frihet under ansvar utan både begår brott och kränker andra människor. Jag har inte en kategorisk uppfattning utan framför bara ett problem. Eftersom det är växande så måste väl du inse att det är ett problem. Du behöver inte använda ord som massövervakning av svenska folket. Har ni kurser i överdrifter inom din intressesfär?

kjell.hedvall - 31 januari 2011 00:00

Jag ställer frågan eftersom jag blivit utsatt.
I den analoga världen var det inte ett problem,det har det blivit nu.
Jag har inga problem med att veta att jag kan kontrolleras vid misstanke om brott.
Eftersom jag inte utför några brott så är jag trygg med detta.
Varför har jag fått ett antal mail från Piratpartister som i sin andemening verkar vara upprörda över att man vill försvåra eller förhindra brottslighet.

kjell.hedvall - 31 januari 2011 00:00

Jag förstår att du ogillar anonymiteten på internet Kjell, men vad är det du vill göra åt den? Hur vill DU använda massövervakningen av svenska befolkningen till att agera mot de anonyma personerna som du har problem med i Lidköping?

Och på vilket sätt anser du att vi ska motverka anonymiteten i analoga kanaler i så fall? Vad sägs om id-kontroller som lagras i statliga databaser när man lämnar in brev på posten eller åker buss? För det är precis det som man nu genomför i de digitala medierna.

Johan - 31 januari 2011 00:00