Bloggmeny

Vem har röstat fram ???

onsdag, 05 januari 2011 23:50, Politik

Vem har röstat fram denna nyliberala försöksverksamhet som pågår i Sverige undrar en insändare i SKLT. Vart tog den sociala liberalismen vägen i Sverige ? Den liberalism som satte människan i centrum. Vart tog de värdekonservativa vägen som åtminstone hade empati för de mindre bemedlade. Bra fråga...Kan bara hålla med om att det idag handlar om att sko sig så mycket som möjligt. Just nu irriterar det mig att ansvariga ministrar inte verkar bry sig. Inget svar och inget agerande. Kärnkraften står stilla och vi ser nu rekordhöga elräkningar. Kaoset i Järnvägstrafiken. Högt antal arbetslösa vars kostnader vältras över på kommunerna. Karusellen med svårt sjuka och dödsjuka som skall jobba enligt alliansens modell fortsätter. Någon opposition finns inte. Sossarna är totalt förlamade utan ledarskap. Detta tillstånd lär få fortsätta ytterligare tre månader innan partiet valt en ny ledare. Jag trodde aldrig jag skulle få uppleva något liknande som nu sker. Givetvis lutar sig folket åt den ledare som trots allt finns i Fredrik Reinfledt. Att det finns stora brister i politiken verkar man strunta i eftersom det saknas alternativ. Just nu verkar tre månader väldigt långt i väntan på en stark oppositionsledare. Det är ingen bild på framtida S ledare utan en svan. Den minnesgode kommer kanske ihåg att jag visade en bild från San Diego för några år sedan där Bengt Erik Löfgren på Äfab satt och pratade då en and klev fram. Nu tog det ett par år så hade ryktet gått i fågelvärlden och då ville denne svan hälsa på hos Bengt-Erik på Äfab....ler... Så här såg det ut innan Rörstrandsbron byggdes. Den här typen av segelbåt vet jag inte ens om den finns kvar. Vi får göra nya försök att liva upp den hamnbassäng det blivit. Den restaurang som kom att heta Pråmen blev aldrig någon succé...Vilket namn förresten. En pråm är inte det man förknippar med något vackert eller kul.I Karlsborg blev det Idas brygga som ett exempel på ett betydligt bättre namn. Varför det inte gick i Lidköping är en gåta eftersom idén hämtades från Stockholm. På vägen till Djurgården ser man flera likanden skapelser som alltid är fullsatta av gäster.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Wodnefurl explanation of facts available here.

Kairii - 26 augusti 2011 10:41

Det är ett kallt bitvist syniskt samhälle som växer fram. Det är inte klokt att man ger sig på svaga grupper. Man låter inte de utsatta vara med och lösa situationen man bara pekar med hela handen på färdiga mallar. Passar du inte in i mallen får du problem!
Den politiska kartan ritas faktiskt om ganska ordentligt! Svårt att känna sig hemma. Men jag tror faktiskt det gäller alla partier. Många profilfrågor har fått ge vika i partierna. Det är ganska farligt när partier gör avkall på den egna identiteten.
Spännande för oss som gillar politik, rent idépolitiskt. Men förödande för landets utveckling!

Var det bättre förr? Den frågan går inte att svara på! Varje gång man säger att det var bättre förr finns det något i nutid som gör historien bättre. Alltså har vi i nutid missat något!

Jörgen Larsson - 06 januari 2011 00:00

Det gäller nog att förändra det politiska innehållet också Kjell. GP gav Alliansen fingret när han började slå mot de sjuka med försämrade ersättningar o.s.v.
Alliansen tackade och tog hela handen och accelererade detta "race". Det är nog dags att börja begrunda förmögenhetsfördelning o.s.v. som utvecklades lika fel på S-styrets tid som nu. Se hur klyftorna ökade i samhället på er tid och tala om hur ni kunde tillåta denna utveckling? Att sen stå i en valrörelse och tala om att man vill minska klyftorna i samhället är inte trovärdigt.

Ove Nordström - 06 januari 2011 00:00

Den ekonomiska saneringspolitiken som Persson genomförde är det som alliansen tar kredit för idag.Det är det som ej genomfördes i en rad av europeiska länder.
Under GP,s tid blev det trots allt lägre o lägre arbetslöshet varför nedskärningar i stödsystemen inte slog lika hårt som idag.
Att inte ta "för mycket" ifrån de rika är en svår balansgång eftersom de sitter på produktionsmedlen som i sin tur skapar jobben.

kjell hedvall - 06 januari 2011 00:00

Innebär det att du är nöjd med utvecklingen som den sett ut Kjell?

Ove Nordström - 06 januari 2011 00:00