Bloggmeny

Idag begravs Lars

torsdag, 13 januari 2011 13:08, Politik

Idag begravs "Skjorta". Är man född 1917 så blev det ett långt liv. Barndoms och ungdomskamrat med min far gjorde att jag och Skjorta blev vänner under hans senare del av livet. Bröderna Lundgrens far hade åkeri som Olof (Kalven) och Lars övertog.Det gamla stallet som användes under häståkeriets tid låg vid Hantverksgården i Kv Fiskaren intill Limtorget och finns kvar fortfarande. Jag gjorde flera intervjuer med Skjorta som sändes i Radio A. Efter alla år som åkare och framförallt alla minnen från hästperioden så kände Skjorta varje meter av Lidköping och vilka som bott och verkat i husen. Lars var en typiskt infödd Lischöpingsbo med attityd,stolthet och självkänsla. Jag har lärt mig mycket av Lars,sådant som få icke infödda förstår. Lars får nu vila i fred och lämnar ett ljust och trevligt minne. Ett minne från personer som föddes relativt tidigt i förra seklet och som blir färre och färre. Tack.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*