Bloggmeny

Konsumentskydd vart tog det vägen.. ??

tisdag, 25 januari 2011 00:01, Politik

Under sjuttiotalet startades vi en konsumentnämnd med kansli i Lidköping för att stödja den enskilde emot oseriösa företag. Sedan stärktes lagstiftningen och vi har Allmänna reklamationsnämnden så frågorna tonades ned. I dagens Internetsamhälle samt med företag som erbjuder exklusiva tjänster så behandlas vi konsumenter dåligt. På nätet florerar bedragare i en omfattning som aldrig förr. Jag själv som handlar på Tradera ibland har råkat illa ut. Följande historia vill jag berätta hur Telenor behandlar sina kunder. Jag medger att jag skrivit på ett avtal utan att ha läst igenom det finstilta. Jag antar dock att alla bolag har samma klausul så någon val finns ej. Jag tog ett trådlöst bredbandsavtal med Telenor. Lyckades med konstycket att betala en faktura två gånger. På nästkommande faktura står det att jag har tillgodo på kontot och behöver inte betala. En vecka senare får jag en faktura från Inkassoföretag att jag inte betalat. Läs det finstilta sa Telenor. Vad hade jag skrivit under? Jo,,Telenor har rätt att behålla mina pengar men ändå kräva mig på pengar trots att jag har tillgodo. Man har dessutom rätt att stänga av mitt bredband trots att jag har betalt. Man har rätt att gå till Inkasso med flera hundra i extrakostnad. Jag vill inte ha med er att göra sa jag till Kundtjänst. Jag säger upp mitt avtal. Svaret kom blixtsnabbt. Det kan du inte göra nu. Det är söndag. Du får ringa under kontorstid. Idag har jag ringt till Telenor. Svaret från telefonsvararen var; Du har plats 88 i kön. Pust...... Jag är I Bryssel måndag och tisdag. Styrelsemöte med West Sweden samt att vi fått information kring aktuell politik. Jag har inte druckit kaffe på 20 år..Ser riktigt trevlig ut. Kyrktorn på Grand Place. Bryssel är en synnerligen internationell stad idag med alla EU kontor. Dock med inrikespolitiska problem.Stora demonstrationer här där folket kräver en regering.Efter sju försök att tillsätta en regering har man fortfarande misslyckats. I grunden är det motsättningarna mellan den franska södra delen av valloner och den norra med flamländrare som pratar holländska.Skall Belgien delas är den stora frågan. Belgisk chocklad är världsberömd.Själv har jag dock svårt för denna typ av chocklad. Upplever mörk choklad som besk.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

JA du Kjell det är inte lätt när man hamnar fe,l hamna i samma sitvation för några år sedan med Shell de tog mina pengar helt enkelt, men jag har ej tankat en droppe bencin där sen dess.:(

Göran Kjörk - 26 januari 2011 00:00

I vissa fall hade min gamla mor rätt i att det var bättre förr.

Kent Almertz - 25 januari 2011 00:00