Bloggmeny

Utveckling eller avveckling på Hovby..och att skapa jobb.

lördag, 30 januari 2010 22:36, Politik

Har jobbar ett tag med att försöka utvecklar Hovby flygplats nu när West Air lämnar oss.Samarbete med Göteborg o co har gett oss möjligheten att få en unik möjlighet som aldrig lär komma tillbaka. Tar vi inte denna chans kan vi lägga ner frågan om att besöksnäringen skall ersätta all de jobb som industrisamhället nu lämnar bakom sig.Jag ser ingen annan bransch som kan skapa tusentals jobb. För att vårt välfärdssamhälle skall kunna utvecklas i ekologisk riktning fodras att vi är ekonomiskt starka. Nån tillbakagång hundra år kommer inte att ske. De utsläpp flyget ger måste kompenseras med andra insatser som minskar utsläppen.Bilen är den största miljöboven.Kör alla biogas bil som jag gör är det inga problem med att flyga.I en framtid kommer vi att få se andra bränslen även för flygmotorer. Nu har vi ett erbjudande att koppla ihop Lidköping med Landvetter för att incheckad o klar bege sig till Barcelona--Paris-Rom-London-Palma--Prag-San Petersburg-Moskva-Warsava-Berlin-Birmingham-Zurich-Helsingfors-Hamburg-Oslo-Stavanger-Milano-Lyon-Lissabon-Bryssel-Manchester-Nice-Bergen-Frankfurt-Split-Verona-Alicante-Glasgow- Aten-Malaga. Fast det primära är att ge alla europeer möjlighet att besöka det vackra och spännande Skaraborg. För att detta skall gå i lås fodras ett engagemang från Skaraborgs näringsliv.Lidköping kan inte heller betala allt utan här måste alla kommuner ställa upp. Kommunen hade avtackning för vård och omsorgschefen Rolf Eriksson i torsdags. Spex och tal.Lena Frick hade fått rollen som Lena Blomgren.Här Lena o Lena.

Då var alliansens kandidater klara,,,också Lidköpings Elvis.

söndag, 24 januari 2010 11:14, Politik

Moderaterna i Lidköping har haft sitt provval bland medlemmarna och de har placerat tre ålderstigna herrar i topp.I ett provval röstar var och en för sig och ingen tar ansvar för helheten.Jag vet inte om det blir denna lista sedan i valet till kommunfullmäktige. Ser dock att det är en bra spegel på hur strukturen ser ut hos de flesta partier förutom Miljöpartiet. Politikerna blir äldre och äldre.Vi Socialdemokrater har en rätt hyfsad mix ännu - problemet om det nu är ett problem är att det inte fyller på i den utsträckning jag skulle vilja se. Antalet personer som vill ta åt sig ett tyngre kommunalpolitiskt uppdrag minskar.Arbete och familjeliv värderas högre än tidigare och de är få som har ett jobb som kan gå ifrån i parti och minut.Det verkar dock som om allianspartierna förutom Centern har klart med sitt ledargarnityr. Centern behöver man dock inte ägna så mycket tid på.De är på god väg att försvinna ur svensk politik. Jag samarbetar med många centerpartister av bästa märke och kan inte förstå hur de kan acceptera en partiledare som Maud Olofsson.Det är väl en av de största katastroferna i svensk politik.Att höra henne från riksdagens debatt är pinsamt.Använder ett språkbruk som inte hör hemma i riksdagen och väljarnas dom är hård. Igår var jag på Folkan och hörde Göran Berglund tolka och berätta om Elvis Presley. Folkan var fullsatt med nästan 300 besökare. Göran Berglund vet inte hur bra han är. Jag har hört honom genom åren i Bodonis men han har växt.Utan tvekan skulle han bli en nationell artist om han ville.Jag vill t.o.m påstå att Amerika lätt skulle ligga för hans fötter.Över hela världen finns det pinsamma Elviskopior i diverse utstyrsel.Göran är sig själv men med en röstlikhet som är fascinerande. Med en professionell produktion och koreografi är det stora genombrottet klart.Om han nu vill det.... Folkan framträdandet var bra,riktigt bra men jag saknade ett rejält kompband med bas,gitarr och trummor. Med akustiska gitarrer och damkör blev det stundtals frälsis möte. Denna form funkar utmärkt i mindre sammanhang dock. Jag tog 122 foton de flesta ser bra ut-Problemet är att minneskortet verkat pajat så jag kan inte få ut dem hela ur kameran.Synd.Jag fick dock ut ett kort.Tyvärr gör det Göran inte alls rättvisa så jag är i valet o kvalet om jag skall publicera bilden. Men låt gå.. Får fylla på med bättre bilder...Var på möte i Uddetorp och fick detta fina foto. Naturen bjuder rikligt nu på fotolägen.

Glädjande förtroende och högt betyg..Bäst i Västra Götaland.

tisdag, 19 januari 2010 00:42, Politik

Regionen har låtit SOM institutet göra en attitydmätning över de förtroendevalda i Västra Götaland.Alla kommuner är med utom Göteborg.Glädjande nog är Lidköping bäst. Vi politiker får höga betyg av Lidköpingsborna.Känns naturligtvis mycket bra. För att citera från utredningen:Hur nöjd är du med din kommun som helhet som en plats att leva och bo i. Öckerö får 8.2 på en tioskala och Lidköping 8.1. Innevånarna i Lilla Edet ger låga 5.5. Mer förvånande är att både Skara o Falköping kommer därefter i sämstlistan. Hur sköter din kommun de olika verksamheterna ? Lidköping är här bäst NR 1 med 6.9 följt av Trollhättan. Lilla Edet och Falköping sämst igen. Hur nöjd är du med det inflytande och insyn medborgarna har över kommunens beslut. Åmål får 5.5.Lidköping kommer därefter med 5.3 Lilla Edet och Falköping igen i bott. Hur lyssnar politikerna på invånarnas synpunkter ? Åmål 5.7 sedan Lidköping 5.4 - Vänersborg sämst.Följt av Falköping. Hur jobbar politikerna för kommunens bästa ? Lidköping etta med 6.4 följt av Åmål 6.3 Lilla Edet sämst igen. Hur kunniga är kommunens politiker ? Lidköping NR 1 med 6.0 följt av Trollhättan. Sämst är Falköping.Mellerud och Mariestad med 4.0 Som ni ser ligger Lidköping 1-1-1-2-2-2 och blir därmed bäst i Västra Götaland. Resultatet är sensationellt från min horisont. Undersökningen är statistisk säker och jämförbar. Det säger vad Lidköpingsborna verkligen tycker. Jag säger tack.

Alliansen i Lidköping på nätet.....

torsdag, 14 januari 2010 13:09, Politik

Ser med viss förvåning att alliansen startat en grupp på Facebook som heter Byt regering i Lidköping. Ja inte att man startat sidan för det är en självklarhet att man vill det.Kommunen betalar t.o.m bortåt en miljon för Carin Lexmon så att hon kan arbeta för att man skall byta regering i Lidköping.Generöst. Förvåningen är att man inte skrivit ut vilken som står bakom sidan.Vem skriver och vem är ansvarig. Det man åstadkommit hittils i textväg lär inte ge så många röster.Sidan kanske är tänkt som ett internt forum för redan frälsta. Annars tänker jag på annat just nu. Jan Källson på Thunbolaget avled igår morse och det var riktigt tråkigt.Jan förstod vad näringspolitik är och arbetade oavbrutet för sitt bolag och för Lidköping. Jan såg över partipolitiken och arbetade för saken. Vi samarbetade mer än någonsin tidigare eftersom Jan trappade ner för fem år sedan då han lämnade över VD posten.Jan var stark i sin argumentation och jag såg faktiskt fram emot nya projekt där vi kunde utveckla Lidköping tillsammans.Nu blir det tomt, mycket tomt. Vila i frid. Dagens vinterväder är ett eldorado för fotografer.

Medborgarundersökningen

lördag, 09 januari 2010 10:36, Politik

I Lidköping genomför vi en medborgarundersökning regelbundet.Lidköpingsborna får svara på en rad frågor och resultatet är statistikt säkerställt och kan jämföras över tid.Resultatet var så bra att Lidköpings borgerliga medier NLT o LN snabbt spolade bort det.På LN släpper man fram gnällspikarna.Ett tjugotal anonyma namn som ständigt återkommer med sitt missnöje om allting.Undersökningen kom fram till att vi har ca 17 % i Lidköping som är missnöjda.De är i stort sett missnöjda med allt.En stor majoritet är dock nöjda eller mycket nöjda.Mest förvånad blev jag av utredarens kommentar att Lidköpingsborna på landsbygden blivit mer nöjda sedan förra mätningen.Givetvis glädjande men det är inte det som kommer fram i de anonymas ständiga gnällande i LN.Dessutom har Lidköpingsbornas förtroende för politikerna ökat.Kommer det fram i media? Många förvaltningar och verksamheter får höga betyg. I jämförelse med andra kommuner tycker utredaren att Lidköpingsborna visar på en påfallande nöjdhet. Man kan påstå att man i Lidköping inom många områden sticker ut.Skolan och barnomsorgen,räddningstjänst.vatten o avlopp,renhållning,el.är några exempel. Äldreomsorgen och miljöpolitiken har dalat något i förtroende sedan förra mätningen.Äldreomsorgen säkert beroende på genomförda kostnadsminskningar.Miljön är lite svårare att förstå eftersom vi verkligen ligger i framkant.Däremot är vi säkert dåliga på att informera om vad vi gör.Bättring utlovas. Sammantaget bra betyg och ökat förtroende. Det är med detta vi går in i 6 månaders lokal valrörelse som väntas. Sänder en hälsning från backen. Vi fick en normal vinter igen.De vintrar som många glömt av tydligen eftersom det är allas samtalsämne. Förnekarna av klimatförändringen hörs också kraxa.

Journalistik igen..och oppositionsråd

torsdag, 07 januari 2010 15:39, Politik

Avseende god journalistisk sed och etik/moral är det möjligt att jag har kvar gamla värderingar. Jag tänker dock ha kvar dem.Internet har medfört nya dimensioner som skapar både bra och dålig journalistik. Att ta ord ur sitt sammanhang har jag råkar ut för fler gånger än tidigare.Att man dessutom sätter rubrik som någon annan kvällstidningsjournalist omformulerar med ny rubrik gör att det mesta blir fel.Sålunda kunde jag i rikspress läsa Hedvall: Åke Svanstedt är en fuskare. Vad jag sa var att tingsrätten i Svanstedtmålet enbart gjort en dom avseende djurskydd.Travsporten får om domen står sig i högre instans även avgöra om Svanstedt fuskat enligt gällande tävlingsreglemente. Egentligen sa jag inget annat än vad travets högste jurist sa men det var så juridiskt tråkigt skrivit så ingen brydde sig..Sedan läser jag i NLT att man frågat både Carin Lexmon och Carina Ohlsson. Deras fråga var att jag skrivit på min blog att valresultatet redan var klart i Lidköping.???? Eftersom det går att kolla så kan ni läsa att detta var/är en lögn.Hur kan NLT ställa lögnaktiga frågor??? Är det seriöst.Man kan dessutom fråga sig varför och i vilket syfte.Jag kan anmäla och begära rättning men är faktisk mer förvånad..På Lidköpingsnytt kan jag läsa att de borgerliga behöver ha hjälp av allmänheten för att komma fram till en kommunalrådskandidat. Några tycker det är onödigt med ett oppositionsråd och till viss del kan jag hålla med. I Lidköping har vi ett kommunalråd som har ansvar för allt.Kommunen har nästan 5000 anställda och omsätter många miljarder.Givetvis räcker det inte längre med att bara ha en person på heltid som skall hantera allt detta.Samtidigt som oppositionen har lika mycket utan att ha något ansvar eller behöver göra någonting.Bara se till att man byter regering efter fyra år.Detta är inte rimligt längre. I övrigt skall det bli intressant och följa vilka nya och nygamla kommunalrådskandidater de borgerliga skall lansera.De lär ha fullt upp. Underbart fotoväder...Läckö i vinterfärg. Härligt med riktig vinter.

Gott Nytt år och Grattis Villa...

måndag, 04 januari 2010 11:52, Politik

Gott Nytt år.. Som vanligt hade vi nyårsfirande på torget i Lidköping. Kommunen har dragit ned på programmet före tolvslaget till enbart 15 minuter eftersom de flesta kommer sent. Dauda Green gjorde sitt bästa att överrösta allt skrän och skjutande. Jag vill passa på och gratta Villa Bk till i praktiken serieledning så här i början på det nya året. Vem trodde det och har det hänt tidigare. Eftersom Villa har två matcher mindre spelade är det väl mindre troligt att man inte tar två poäng på dessa matcher.Annars har verkligen arenan ställt till de för de som lever i det gamla.En insändare tyckte att det var en kommunledningsfråga vart man köper biljetter till Villas matcher.