Bloggmeny

Journalistik igen..och oppositionsråd

torsdag, 07 januari 2010 15:39, Politik

Avseende god journalistisk sed och etik/moral är det möjligt att jag har kvar gamla värderingar. Jag tänker dock ha kvar dem.Internet har medfört nya dimensioner som skapar både bra och dålig journalistik. Att ta ord ur sitt sammanhang har jag råkar ut för fler gånger än tidigare.Att man dessutom sätter rubrik som någon annan kvällstidningsjournalist omformulerar med ny rubrik gör att det mesta blir fel.Sålunda kunde jag i rikspress läsa Hedvall: Åke Svanstedt är en fuskare. Vad jag sa var att tingsrätten i Svanstedtmålet enbart gjort en dom avseende djurskydd.Travsporten får om domen står sig i högre instans även avgöra om Svanstedt fuskat enligt gällande tävlingsreglemente. Egentligen sa jag inget annat än vad travets högste jurist sa men det var så juridiskt tråkigt skrivit så ingen brydde sig..Sedan läser jag i NLT att man frågat både Carin Lexmon och Carina Ohlsson. Deras fråga var att jag skrivit på min blog att valresultatet redan var klart i Lidköping.???? Eftersom det går att kolla så kan ni läsa att detta var/är en lögn.Hur kan NLT ställa lögnaktiga frågor??? Är det seriöst.Man kan dessutom fråga sig varför och i vilket syfte.Jag kan anmäla och begära rättning men är faktisk mer förvånad..På Lidköpingsnytt kan jag läsa att de borgerliga behöver ha hjälp av allmänheten för att komma fram till en kommunalrådskandidat. Några tycker det är onödigt med ett oppositionsråd och till viss del kan jag hålla med. I Lidköping har vi ett kommunalråd som har ansvar för allt.Kommunen har nästan 5000 anställda och omsätter många miljarder.Givetvis räcker det inte längre med att bara ha en person på heltid som skall hantera allt detta.Samtidigt som oppositionen har lika mycket utan att ha något ansvar eller behöver göra någonting.Bara se till att man byter regering efter fyra år.Detta är inte rimligt längre. I övrigt skall det bli intressant och följa vilka nya och nygamla kommunalrådskandidater de borgerliga skall lansera.De lär ha fullt upp. Underbart fotoväder...Läckö i vinterfärg. Härligt med riktig vinter.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*