Bloggmeny

Utveckling eller avveckling på Hovby..och att skapa jobb.

lördag, 30 januari 2010 22:36, Politik

Har jobbar ett tag med att försöka utvecklar Hovby flygplats nu när West Air lämnar oss.Samarbete med Göteborg o co har gett oss möjligheten att få en unik möjlighet som aldrig lär komma tillbaka. Tar vi inte denna chans kan vi lägga ner frågan om att besöksnäringen skall ersätta all de jobb som industrisamhället nu lämnar bakom sig.Jag ser ingen annan bransch som kan skapa tusentals jobb. För att vårt välfärdssamhälle skall kunna utvecklas i ekologisk riktning fodras att vi är ekonomiskt starka. Nån tillbakagång hundra år kommer inte att ske. De utsläpp flyget ger måste kompenseras med andra insatser som minskar utsläppen.Bilen är den största miljöboven.Kör alla biogas bil som jag gör är det inga problem med att flyga.I en framtid kommer vi att få se andra bränslen även för flygmotorer. Nu har vi ett erbjudande att koppla ihop Lidköping med Landvetter för att incheckad o klar bege sig till Barcelona--Paris-Rom-London-Palma--Prag-San Petersburg-Moskva-Warsava-Berlin-Birmingham-Zurich-Helsingfors-Hamburg-Oslo-Stavanger-Milano-Lyon-Lissabon-Bryssel-Manchester-Nice-Bergen-Frankfurt-Split-Verona-Alicante-Glasgow- Aten-Malaga. Fast det primära är att ge alla europeer möjlighet att besöka det vackra och spännande Skaraborg. För att detta skall gå i lås fodras ett engagemang från Skaraborgs näringsliv.Lidköping kan inte heller betala allt utan här måste alla kommuner ställa upp. Kommunen hade avtackning för vård och omsorgschefen Rolf Eriksson i torsdags. Spex och tal.Lena Frick hade fått rollen som Lena Blomgren.Här Lena o Lena.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Skäms?
Totalt är det nära 200 miljoner man satsar på en hub i Landvetter där Lidköping är en del i navet.Luftfartsverket bygger ny terminal för 40 miljoner,VG regionen satsar 18 miljoner nu i början på Lidköping och Landvetter.
På alla de platser som näms kommer en marknadsorganisation byggas upp för att besöka Västsverige.Med europa som marknad når man 80 miljoner potentiella kunder.
Vore konstigt om man inte skulle locka 100.000 till Lidköping och Skaraborg.
Sedan är det givetvis en fantastisk möjlighet för oss i Skaraborg att ställa bilen på Hovby eller ta bussen - checka in bagaget och bli säkerhetsklar för Schengen.

kjell hedvall - 31 januari 2010 00:00

I tid sparas många timmar.
Man slipper tidiga nattresor till Landvetter
Dyra P avgifter.
Den som vill välja något annat bolag är City airs utbud kan givetvis lösa biljett enbart till Landvetter. Intjänandet av P avgift och resekostnad uppväger lätt denna kostnad.
För Skarabogs näringsliv blir det en bra möjlighet att åka ut och vara tillbaka hem samma dag.Dyra hotelkostnader försvinner
Samma för de som besöker företagen här.
Flera av destinationerna inom lågprissystemet har framgångsrika lag i olika sporter.
Åk till Barcelona och se på fotboll direkt från Lidköping.Bara ett exempel.

kjell hedvall - 31 januari 2010 00:00

Att du aldrig lär dig? Vem ska flyga från Hoby? Det du håller på med är så amatörmässigt så man skäms!

Joker - 31 januari 2010 00:00