Bloggmeny

Macedonien...

onsdag, 26 juli 2006 00:00, Politik

Hej alla. antligen fick jag tag pa en dator fast utan vart svenska tangentbord - de anvander kyrilliska har,, Foton kommer pa lordag.Jag har en viss formaga att hamna i handelser utan att det ar planerat.De har precis haft val i Macedonien och det parti som vunnit ar ett nytt parti - en blandning mellan sossar o folkpartister.De har haft Scandinavien som forebild i det annars sa turbulenta Macedonien och valbudskapet har varit Rosta skandinavisk.Med detta menas en samarbetspolitik och ett politisk lugn som vi har hemma. Budskapet har gatt hem o partiet slog ut det gamla Socialdemokratiska partiet som mest bestatt av gamla kommunister som bytte skjorta pa en dag vid befrielsen. Har kommer da jag som den forsta officiella representanten fran Skandinavien till Macedonien utan att ha en aning om detta.Mediaintresset ar som vanligt stort och igar forelaste jag i 3 timmar for politiker fran vastra macedonien.Aven parlamentsledamoter o regeringsmedlem dock ex var med.Idag har man mote med parlamentet i Macedonien och en ny regering har utsetts. Jag talade med vice regeringschefen pa telefon idag och jag blew inbjuden till mote pa fredag.Mojligt att jag far traffa den nye premiarministern ocksa. Annars sa ar vadret varmt 35 grader skont.Jag traffar mycket folk och denna del av europa ar en oroshard.5 mil bort ligger Albanien och man diskuterar livligt de albanska krafter som finns som vill bilda ett storalbanien.I den stad som jag befinner mej i bor det 30% Albaner och de accepterar svarligen Macedonien. I grannlandet Bulgarien bor det manga Macedonien och det finns spanningar ibland.I Norra Grekland bor det manga macedonier men de forvagras att tala sitt sprak. Mitt emmellan har vi Kosovo med alla problem. Jag aterkommer om allt.Klart ar att man far perspektiv. Hoppas att det gar igenom datasystemet..\ Hej fran macedonien...som forresten rekommenderas som turistland . mycket trevligt har.

Trippeltrav..pust...o Macedonien

måndag, 24 juli 2006 00:00, Politik

3 dagars trav på Axevalla känns i hela kroppen...eller rättare sagt solen tar..Axevallas trippeltrav 2006 blev en succé igen och det är mycket glädjande att vi håller ställningarna i en travsport som pressas av konkurrens och nätspel.Över 30.000 besökare på 3 dagar gör arrangemanget till Skaraborgs största.Som ny ordförande känns det mycket positivt att få vara med o leda ett sådant arrangemang,tack alla inblandade o publik, I Stochampionatet blev det en skräll i stoet Mad Marke och Stefan Söderqvist.Extra kul för att jag själv har Stefan som kusk.Ni ser honom köra i blå dress på min förstasida.Tar med ett foto med Stefan och ägarna tränarna till stoet.Tar också med en bild på mej själv o Rysningen,min häst som startade på fredagen med Stefan som kusk men som tyvärr inte hade samma framgång. Vi kommer igen hoppas jag. Skall skriva mer men är på väg till Macedonien. En lång historia som jag inte hinner skriva nu eftersom planet går om 6 timmar.(ni ser själva hurt mycket jag kan sova..ler)Jag kallade besöket för ett stadsbesök lite skämtsamt,,säger man det snabbt låter de som statsbesök,,,,,Nu kanske jag får rätt ändå i skämtet för man ringde sent från Macedonien och sa att jag skulle föreläsa för flera regeringsmedlemmar på tisdag. Du måste vara förberedd var budskapet...Visst.ämnet är demokrati och samhällsutveckling så det skall säkert gå bra..Jag har 6 års erfarenhet av samma ämne och föreläsningar från grannlandet Bosnien att falla tillbaka på så jag är lugn..får dock besöka kommunhuset kl 4 inatt för att hämta lite fler bilder...så det blir inte mer skrivet nu....om datorn funkar kommer jag med rapport direkt från Macedonien under veckan..

Är det semester....

fredag, 21 juli 2006 00:00, Politik

Jag brukar säga att antingen har jag semester jämt eller så jobbar jag jämt.Det innebär att jag är priviligerad..Landets miljö o jordbruksminister var i stan igår...Både på torget och på Spiken.Nu blev det en del talat om situationen i Libanon eftersom det var meningen att landets integrationsminister skulle varit med.Stod mest o tänkte på att de politiska talen har förändrats kraftigt sedan Palmes dagar. Nu är allt utslätat...Det fanns inte ett ord om att ta ställning,Hade det vart 70-80 tal hade talaren fördömt en part och krävt någonting.Nu tar ingen ställning längre.Runt Israel är det ett evigt tassande.Regimen där kan ju inte vara klok,som jämförelse kunde det ju finnas en organisation i Danmark som kidnappade en svensk.Skulle Sveriges regering då angripa Danmark med bomber och begära krig.Lite långsökt kanske men ändå..Det är väl att ta i.Först får man samtala med varandra och lösa problemet.Som vanligt sitter stormakterna och tittar på.Efter besöket gav jag mej iväg till Skara och allsången.Axevallatravet som jag numera är ordförande i hade Kick off inför trippeltravet.Artisterna i årets allsång är lågpris men visst var det kul att få se Leif "Burken" Björklund på scenen igen,sjungande HEJ BABERIBA.... Denna klassiker...tog en bild på Burken.... Sen bar det iväg till Rosers och det traditionella öset. Skara har en arrangör i Rosers som vet hur man skall göra.Artister från Famefactory underhåller och det är ös ute. Varför kan inte Stadt i Lidköping ha utescen och utöka området med schlager under sommaren.Iallafall tar jag med ett kort på Karin och Norén som bjuder på sej själva när travet festar,en bild på Monica Green o Marita Bengtsson samt en härlig bild på RÅDA bären som Inger sålde på torget.Nu är det sommar.

Vilken kväll..........

tisdag, 18 juli 2006 00:00, The Politicans

Har vaknat nu vid 11..Hårt liv..ler...The Politicians spelade på Eddies och giget slog alla rekord. Var hemma kl 4 på morronen o somnade 5.Men spelningen o stämningen var härlig. Vilken känsla o se alla hänförda,,vi gjorde en kanonspelning,frågan är om det finns nån som spelar som oss i Sverige idag.60-70 tal där vi tillåter oss att flippa ut i jamsessions och det inte allt är datorstyrt eller superperfekt.Kenneth kanonbra på sax..Micke virtious på gitarr.Anders " rock oscar" med tryck i bas o sång.Mario i högform,Annelie vår körtjej som alla frågar ? vem är det ?....hon e bra... Sen är det jag själv som blir hänförd och sitter och lyssnar så att jag brukar glömma av vart vi är..ler.... Tillsammans är vi The Politicians .400 personer tar man in.utanför ringlade sej kön bort mot socialkontoret så vakterna sa att det är ingen idé ni stå här..600 personer hade lätt blivit om stället hade vart större...och vilket TRYCK,,,o vilken värme....jag sitter längst bak,och detta var det svettigaste hittils..men ack så kul....Här kommer lite bilder....

Måsar på loftet..ler..

måndag, 17 juli 2006 00:00, Politik

Måsarna följer mej numera..ler På nätterna skriks det fortfarande.När jag åkte till Axevalla imorse gick det 25 måsar och åt rester från den bilburna ungdomens nattliga bravader vid torget. Över värmeverket cirklade det säkert 1000 måsar och i Skararondellen gick det 10 måsar o pickade i gräset. Media ringer och från Läckö ringde Magnus och sa att det inte bara är gässen.Måsarna terroriserar turisterna som klagar och uteserveringen kan knappt användas. Hur har det nu blivit så..Vad som hänt är att det numera är förbjudet att lägga organiskt avfall på Kartåsen.Alla de måsar som tidigare höll till där har flyttat till Värmeverket och Kinneviken. Från själva balarna finns det inte så mycket att äta utan det är mer hanteringen som är bekymret. Jag publicerar 2 inlägg här....1 emot måsarna och en för. Min vän Helene tycker att man skall ta bort problemet inte symptomen.Det säger ornitologerna också. Tja...Stäng alla uteserveringar.korvkiosker,ta bort raggarna,sluta med alla sopor....o.s.v.Som politiker får jag höra sånt ofta...ta bort orsaken...Cancer av röknng...förbjud försäljning,död av alkohol..förbjud alkohol,död av bilism,förbjud trafik....tyvärr så funkar inte vårt samhälle så...det är ett evigt symptombotande även om jag också ibland tycker att man skall angripa orsaken.Visst kan vi få ner antalet måsar,Nere vid värmeverket är det många stora trutar.de bygger ej bon i innerstaden.Måsarna antal är som sagt för mej en nyhet eftersom jag varit nere o räknat. Ca 1000 måsar håller till vid Värmverket och den ring av hundratals fåglar som tidigare alltid cirkulerade över tippen finns nu vid Värmeverket.Med ett sådant stort antal är det inte undra på att de flesta som bor i stan klagar. Vi måste göra något åt det och Värmeverket måste ändra sin hantering samt bygga in vissa ytor vid själva balningen ytterligare.Det måste gå att med nät förhindra att fåglarna kommer in. Såg också att det är algblomning i vändjacket + en massa söta änder som jag visar bild på. Liam min dotterson försvann av nån anledning från förra bloggen så han kommer igen.

The Politicians spelar på Eddies den 17/7

fredag, 14 juli 2006 00:00, The Politicans

Är naturligtvis på sin plats att jag gör reklam här för vår spelning på Eddies den 17/7. Det är måndag och Lidköping har verkligen blivit känt för sina måndagssomrar.På 60 talet åkte människor från hela västsverige till Lidköpings Folkets Park.Nu åker man till Lidköping på måndagskvällarna. Det lär bli knökat på Eddies och då är det som bäst att spela. Nästa spelning för The Politicians - som ni kan läsa mer om ni klickar på rubriken The Politicians till vänster här - blir lördagen den 5/8 kl 16.00 då vi spelar på torget i Lidköping.

En skitdag..ler...

torsdag, 13 juli 2006 00:00, Politik

Idag ringde Radio Skaraborg och frågade om måsarna... Det börjar bli ut tjatat sa jag...Vi har inte gjort något om det var svaret...Synd svarade jag för ni arbetar med ljud som affärsidé så ni borde vara först. Nu har i stort sett måsungarna blivit flygfärdiga så måsföräldrarna har tystnat.. Visst är det semester tider och inget att skriva om tänkte jag så jag får väl ställa upp... Givetvis vill inte jag utrota måsar.Men om vi har haft 20 måspar som byggt bon i Lidköpings innerstad så är väl det ok.För 6 år sedan bodde jag i gamla staden och då hade en katt tydligen kommit för nära en måsunge varvid måsarna attackerat kattstackarn som gömt sej under min bil.När jag kom ut på morronen hade jag 49 måsskitar på min bil.Idag är det säkert 100 par som häckar och givetvis kan vi inte ha en sådan ökning på skrikandet o skitandet..... Jag var på Läckö i förra veckan och fick en chock när jag besökte badplatsen--På den lilla badstrand som finns på Läckö så räknade jag minst 60 skithögar.På gräsmatttan låg det dessutom rader med intorkat skit... Jag trodde det var hundskit o talade med Jonas ,,ordf i samhällsbygg..han hänvisade till Läckö som numera sköter badplatsen..från Magnus på Läckö fick jag informationen att det inte är hundskit utan det är Canadagäss som varje morron besöker badplatsen och skiter ner stranden.. Här försöker vi utveckla stadens turistnäring.så erbjuder vi en stad med skit..ler... Det är inte lätt att vara politiker...pust... Dessutom var jag ute och gick i går och kunde konstatera att det var den 11 Juli och på Stenportsgatan har Samhällsbyggnad inte ännu orkat med att vintersopa.. Så kan vi inte ha det i Lidköping.Dessutom är det inte en ekonomisk fråga..Efter 12 års kamp med de ansvariga och med en omorganisation - vars enda syfte var att rätta till rådande missförhållande som grund - så får jag ta nya tag. Jag tog en bild på skiten i Läckö men skall inte visa den.däremot kommer det en bild på skiten på Stenportsgatan samt en bild på mej själv där min dotter tyckte jag ser ut som en lodare.ler....en bild på min dotterson Liam samt en fin bild på Stenportsgatan ,,den del som inte är ostädad.... Ha en bra dag...

Hemma i Lidköping igen

söndag, 09 juli 2006 00:00, Politik

Då var jag hemma igen efter 3 jättefina dagar i Halmstad.Något regn kom aldrig på Tylösand. Min häst tävlade på Halmstadstravet under V75 dagen och jag visar några fina foton på Rysningen.Han är i toppform och hade lätt sprungit hem prispengar men tyvärr så är han överambitiös vid bilstart.När kusken korrigerar så galopperar han.Det kan man inte göra när alla hästar är bra.Såg i NLT att Carin Lexmon vaknat upp ur semestern och tar upp sina jordhögar igen.Östra Sannorna i Lidköping (strandremsan mellan Sandbäcken o Klövet)var den "enda" valfrågan i Lidköping för 4 år sedan. Vi ville ha ett naturområde och Moderaterna skulle röja upp.Nu vann vi valet och området är naturskyddat.Vad gäller jordhögarna vid Sandbäcken så föreslog jag vid vårt planarbete att det var ett lämpligt område för bostäder.Tjänstemännen tyckte järnvägen var en för stor störning och att området var för litet.Nu bygger vi Motorstadion på andra sidan så några bostäder lär det ej bli.Moderaterna har blivit ett jordhögsparti..ler....Ni måste ha det bra i Lidköping som bara har jordhögar o måsar att slåss om sa en icke lischöpingsbo till mej... Min semester har börjat mycket bra och igår hade vi fest hos Mario - bild på claire o anders sjungande.Jacob värmer Rysningen på Halmstadstravet

Saleby.Vinninga och Halmstad

torsdag, 06 juli 2006 00:00, Politik

Saleby.Vinninga och Halmstad

Idag åker jag till Halmstad en sväng för att se på Sprintermästaren samt att min egen häst Rysningen startar på lördag.Annars var jag i Saleby igår och höll ett litet föredrag i Församlingshemmets trädgård. Det är som sagt församlingen som har onsdagsträffar där man bjuder in sina medlemmar att lyssna på nån som är inbjuden.Jag själv har mina rötter i Saleby och Trässberg och min farmors föräldrar vilar på Saleby kyrkogård och min farfarsfar i Trässberg. Det hela blev ett trevligt lite möte där jag fick lyssna på historier om min farfarsfar. Här kommer lite bilder från Saleby.Det är Ulla Ullberg som ger mig en tackblomma. Annars har jag funderat på hur man skall komma ut med denna sida.Media skriver inget om blog/hemsida.Det är liksom ingen idé att ha en sida om ingen/få vet om den. Finns det någon som har nåt tips. Politiken går in i semester stiljte även om Almedalen försökt hålla liv i den s.k valrörelsen. Centerpartiet i Lidköping försöker att göra politik av att kommunen inte tar fram mark snabbt för byggnation i Vinninga.Det är Vinninga PRO som agerat länge och vi har varit positiva i kommunledningen och gjorts så gott vi kan enligt lagar o regler.Det är intressanta i sammanhanget är den Centerpartistiske politiker i Vinninga som förhindrat byggnation genom att inte sälja en markbit närmast nuvarande ålderdomshem.Genom att begära ett pris som ligger skyhögt över vad som normalt betalas var kommunen tvungen att säga nej. Detta faktum och allt förhandlande har försenat bygget. Att just C då har mage att angripa Socialdemokraterna när det egentligen är en av de egna som är orsak tilll förseningen visar vilken nivå man ligger på moraliskt o etiskt.Nu blir det inget nytt skrivet före lördag.hej..

Sjölunda

tisdag, 04 juli 2006 00:00, Politik

Underbar dag igen,,Visserligen lite molnigt inne i stan men på Kållandsö sken solen som vanligt... Det är kul med svar på min blog och det senaste var synpunkter på Sjölunda och hur vi hanterat LMV, gamla semesterhem. Sign Vera ville att vi skulle satsa på Sjölunda i turistutvecklingen och rusta upp de mögliga stugorna. Kom direkt att tänka på alternativet. När Sjölunda var till salu ville de borgerliga att det skulle säljas till en privatperson som bostad. Istället såg vi att Sjölunda hade ett mycket strategiskt läge för det framtida Lidköping. Idag har vi naturligtvis rätt. Sjölunda blir en fantastisk tillgång till de 2000 personer som bor eller kommer att bo i närområdet. Huvudbyggnaden kommer givetvis att vara kvar. När allt är klart kommer det att bli en tillgång för alla.Om det blir café.övernattning,festlokal vet jag inte, men att en privat entreprenör inte skulle ha framgång med detta läge verkar otroligt. I väntan på..så hyr kommunen ut stugorna till föreningar med socialt innehåll. Även privatpersoner hyr.Huvudbyggnaden är ett populärt ställe för familjefester och bröllop. Jag förstår inte att de borgerliga gång på gång gör självmål.Idag kallar de sig för alliansen men deras politik hade inte utvecklat Lidköping precis. Här kommer några fina bilder från Sjölunda o Lidköping.

Underbara sommar

söndag, 02 juli 2006 00:00, Politik

Nu är Sverige underbart och jag mår verkligen bra i detta väder.Min semester har börjat så smått även om det alltid blir lite småmöten ändå.Antingen har jag semester jämt eller så jobbar jag jämt brukar jag säga. Bestämde mej för att åka til Halmstad på torsdag för att se Sprintermästaren på Halmstadstravet.Nu passade det också bra att det fanns ett bra lopp för Rysningen på V75 dagen på lördag.Så vi anmälde och han fick spår1 med Stefan Söderqvist i sulkyn. Normalt sett ett kanonläge men Rysningen behöver springa in sej några 100 meter för att få upp speeden. Så han kommer att bli över som vi säger på travspråk och får lita på att det öppnar sej. Min födelsedag var riktig trevlig.Nu har jag snabbt fått 3 barnbarn så det är liv i luckan,,På kvällen kom det vänner och i detta vädret är det helmysigt att sitta ute.På denna sida har jag inte hunnit lägga in så mycket under rubriken My World.Men det kommer.En väsentlig del av min värld är här på besök så nu är allt trevligt. Trevlig var det också att få en kommentar från en Folkpartist.Jag är demokrat och är verkligen glad för att vi kan ha många olika åsikter och partier i Sverige. Det är i brytandet av åsikter som demokratin möts och där skapar man bra samhällen. Folkpartisten önskade mej en lång o trevlig semester efter höstens val.Högmod går före fall heter det. Jag tar inget ut i förskott och vill Lidköpingsborna ha en allians som styr så får de givetvis det.Jag vill dock se först att de vinner över S-V-Mp med att ta 5 mandat ifrån oss.Motståndet finns i Carin Lexmon från Moderaterna..För att visa hur eniga man är i den s.k alliansen så lanserar Centerpartiet en kommunalrådskandidat i Jan Larsson.Tala om allians..man är splittrad redan i ledarskapet och kan inte lansera ett gemensamt kommunalråd. Den lokala opinionsmätning som finns visar snarare på ettt sensationellt högt stöd för Sossarna. Nu skall jag visa några bilder från De la Gardieskolans nybygge. Denna jättesatsning som vi nu gör i Lidköping vågade inget parti säga nej till även om Folkpartiet även här visade på velighet.Kristdemokraterna var dock mycket tydliga så till slut var hela alliansen med. Skolan kommer att bli kanon som vi också har tänkt att det skall bli. Tar även med en bild med vårt kära Rådhus som skall målas om.Nya De la Gardieden nya matsalen på de la gardieRådhuset

Villa och Formakademin

lördag, 01 juli 2006 00:00, Politik

Jag gick på semester i Onsdags.....jag började min semester med att jobba...onsdag-fredag...ler Alltid likadant varje år att när alla förstår att jag skall ha semester så måste ,,,måste man ha ett möte innan..Såg att Folkpartiet presenterat sitt valprogram. Man ville satsa på sjönära boende...Välkommen Folkpartiet ler....Vad jag minns så var det 15 år sedan jag o sossarna presenterade idén om att bygga sjönära i Västra hamnen..Sen har politiken legat fast. Sossarna har styrt o Lidköpings utvecklas.... Men det har inte hänt nåt I västra hamnen på 15 år säger någon,,,bara en massa snack... Ja om det tar 15 år för Folkpartiet att förstå och komma med så är det inte lätt....som ett ex. Överhuvudaget är samhällsförändringar något som tar tid. Nu har det tagit tid beroende på att marken är privatägd men tiden jobbar för oss..Jag återkommer om vad som skall ske. Istället var jag nere och hade möte vid Formakademin i Tofta .Jag skriver om det också i nästa blog,,,,men vill visa på några fina bilder från Tofta och vad som finns att göra i ordning på andra sidan Villa badet nu när det gamla vattenverket blir tomt.Verksamheten flyttar till Rörstrand. Vattenverkets område är inte jättestort men visst är ett mycket attraktivt läge.Kom gärna med förslag vad vi kan göra där.Den sista bilden visar på hur igenväxt det är. Det ligger intill Villa badet och fotot på det nära liggande Vänerblick visar tycker jag på hur ett bostadsområde smälter in i naturen. idag fyller jag år. En fin dag att fylla år på.