Bloggmeny

En skitdag..ler...

torsdag, 13 juli 2006 00:00, Politik

Idag ringde Radio Skaraborg och frågade om måsarna... Det börjar bli ut tjatat sa jag...Vi har inte gjort något om det var svaret...Synd svarade jag för ni arbetar med ljud som affärsidé så ni borde vara först. Nu har i stort sett måsungarna blivit flygfärdiga så måsföräldrarna har tystnat.. Visst är det semester tider och inget att skriva om tänkte jag så jag får väl ställa upp... Givetvis vill inte jag utrota måsar.Men om vi har haft 20 måspar som byggt bon i Lidköpings innerstad så är väl det ok.För 6 år sedan bodde jag i gamla staden och då hade en katt tydligen kommit för nära en måsunge varvid måsarna attackerat kattstackarn som gömt sej under min bil.När jag kom ut på morronen hade jag 49 måsskitar på min bil.Idag är det säkert 100 par som häckar och givetvis kan vi inte ha en sådan ökning på skrikandet o skitandet..... Jag var på Läckö i förra veckan och fick en chock när jag besökte badplatsen--På den lilla badstrand som finns på Läckö så räknade jag minst 60 skithögar.På gräsmatttan låg det dessutom rader med intorkat skit... Jag trodde det var hundskit o talade med Jonas ,,ordf i samhällsbygg..han hänvisade till Läckö som numera sköter badplatsen..från Magnus på Läckö fick jag informationen att det inte är hundskit utan det är Canadagäss som varje morron besöker badplatsen och skiter ner stranden.. Här försöker vi utveckla stadens turistnäring.så erbjuder vi en stad med skit..ler... Det är inte lätt att vara politiker...pust... Dessutom var jag ute och gick i går och kunde konstatera att det var den 11 Juli och på Stenportsgatan har Samhällsbyggnad inte ännu orkat med att vintersopa.. Så kan vi inte ha det i Lidköping.Dessutom är det inte en ekonomisk fråga..Efter 12 års kamp med de ansvariga och med en omorganisation - vars enda syfte var att rätta till rådande missförhållande som grund - så får jag ta nya tag. Jag tog en bild på skiten i Läckö men skall inte visa den.däremot kommer det en bild på skiten på Stenportsgatan samt en bild på mej själv där min dotter tyckte jag ser ut som en lodare.ler....en bild på min dotterson Liam samt en fin bild på Stenportsgatan ,,den del som inte är ostädad.... Ha en bra dag...


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

- Lodare, sa Bill.
- Lodare var ordet, sa Bull.

Pelle - 19 juli 2006 00:00

Turistnäring och skit!!

Visst är det så nu med Lidköping. Jag var i Stockholm i helgen och där hade de jag pratade med hört talas om Måsarna och "skiten" i Lidköping. Är inte det lite skrämmande? :'( 8o|

Håller med både Jimmy och Helene i de förra inläggen

/Adam


Adam madsen - 17 juli 2006 00:00

Hej Kjell!
När du går till doktorn med ont i magen, så vill du väl inte att han bara ska döva smärtan utan ta bort anledningen till problemet..? Det vill säga inte bara ta bort symtomet på det som är galet. På samma sätt är det ju med måsarna i Lidköping. Ja, jag vet att du tycker att det är uttjatat, men, faktiskt än så viktigt.

Om måsarna skjuts, kommer problemet tillbaks, eller hur..? Alltså, är det en kortsiktig lösning...
Frågan är ju istället, varför måsarna håller till i stan, när de istället borde vara ute bland Vänerns skär..? Vore det inte bättre att göra något åt soporna som drar till sig måsarna (och Gud vet vad...) i stan..?
Det vill säga, angrip problemet, inte symtomet... Så kan vi nog alla samsas i vår lilla stad!

Allt gott!
//Helene Staaf

Helene Staaf - 14 juli 2006 00:00

Ja Ni har nu konstaterat att det är skitigt... Vad ska vi andra göra som får tvätta bilen var tredje dag... En återkommande syn som varat i över tre år nu. Och jag bor i Margretelund och har inte ens sjöutsikt vart jag än tittar mig omkring. Vad kommer kommunen med för lösning då på problemet? Vems är ansvaret? Sker det inte en klar förbättring innan sommarens slut bör vi medborgare kanske agera istället. Ett medborgar-garde som rensar upp i stan med hagelbössor och svarta sopsäckar...?? Detta är väl den slutgiltiga lösningen kan jag tro, men vi är inte alls långt ifrån att hamna där.
Sen en kommentar till grus på gatan... Visst ser det kanske lite illa ut. Men hellre lite grus under bilen än en massa skit på den. ^o)
Förväntar mig respons inom kort.

Jimmy Karlsson - 14 juli 2006 00:00