Bloggmeny

Måsar på loftet..ler..

måndag, 17 juli 2006 00:00, Politik

Måsarna följer mej numera..ler På nätterna skriks det fortfarande.När jag åkte till Axevalla imorse gick det 25 måsar och åt rester från den bilburna ungdomens nattliga bravader vid torget. Över värmeverket cirklade det säkert 1000 måsar och i Skararondellen gick det 10 måsar o pickade i gräset. Media ringer och från Läckö ringde Magnus och sa att det inte bara är gässen.Måsarna terroriserar turisterna som klagar och uteserveringen kan knappt användas. Hur har det nu blivit så..Vad som hänt är att det numera är förbjudet att lägga organiskt avfall på Kartåsen.Alla de måsar som tidigare höll till där har flyttat till Värmeverket och Kinneviken. Från själva balarna finns det inte så mycket att äta utan det är mer hanteringen som är bekymret. Jag publicerar 2 inlägg här....1 emot måsarna och en för. Min vän Helene tycker att man skall ta bort problemet inte symptomen.Det säger ornitologerna också. Tja...Stäng alla uteserveringar.korvkiosker,ta bort raggarna,sluta med alla sopor....o.s.v.Som politiker får jag höra sånt ofta...ta bort orsaken...Cancer av röknng...förbjud försäljning,död av alkohol..förbjud alkohol,död av bilism,förbjud trafik....tyvärr så funkar inte vårt samhälle så...det är ett evigt symptombotande även om jag också ibland tycker att man skall angripa orsaken.Visst kan vi få ner antalet måsar,Nere vid värmeverket är det många stora trutar.de bygger ej bon i innerstaden.Måsarna antal är som sagt för mej en nyhet eftersom jag varit nere o räknat. Ca 1000 måsar håller till vid Värmverket och den ring av hundratals fåglar som tidigare alltid cirkulerade över tippen finns nu vid Värmeverket.Med ett sådant stort antal är det inte undra på att de flesta som bor i stan klagar. Vi måste göra något åt det och Värmeverket måste ändra sin hantering samt bygga in vissa ytor vid själva balningen ytterligare.Det måste gå att med nät förhindra att fåglarna kommer in. Såg också att det är algblomning i vändjacket + en massa söta änder som jag visar bild på. Liam min dotterson försvann av nån anledning från förra bloggen så han kommer igen.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Det är kul att se att du skriver som fjortisarna, "typ" och *ler* osv...

Här kan du översätta din blogg till rätt språk:


http://www.fjortizar.info/?page=fjortiz

;)

Knutten K - 09 augusti 2006 00:00