Bloggmeny

Grymt långt efter att uppdatera.

fredag, 30 mars 2012 10:26, Politik

Just nu är min arbetsbelastning  hög att jag ligger 4-5 bloginlägg efter.Mina nya åtaganden  region och Skaraborgsnivå gör att man är borta från Lisch hela dagar.I Göteborg har jag varit i två dagar som exempel i denna veckan.Vad gör man  möte i Göteborg.Är det viktigt för Lidköping. ? E 20,s framtid.Vägfrågorstort,hamnfrågor-Vänern.Gemensamma vårdfrågor med regionen.Högskolan Skövde (Som är hotad).Vindkraftenes utbyggnad är några exempel.Jag skall skriva om Sm i bandy och visa foton givetvis.Det var en härlig upplevelse att vara med.Nu vet dessutom hela Villa gänget vad det handlar om i praktiken.Man kan ha ett teoretiskt mål.Nu finns den praktiska kunskapen och målet att vinna SM i bandy borde kunna nås de kommande åren.

När hänger dessa runt Villaspelarnas halsar.2013-2014 är ingen omöjlighet

Elever från Lusaka,Zambia hyllar Villa Lidköping

fredag, 23 mars 2012 19:38, Politik

 

Ökat stöd för S - Nu blir det final.

tisdag, 20 mars 2012 09:06, Politik

Trevligt och se att det vänt för Socialdemokraterna och att alliansen nu är i minoritet.Vi har en svag regering i Sverige,Dessutom handlingsförlamad när Sverigedemokraterna sitter på avgörande makt.Deras huvudnummer i senaste valen har gått i kras. Verkligheten är följande:Efter sex år vid makten är det tid att börja syna resultaten.Hur gick det med arbetslinjen ?? Ja den har ökat kraftigt.8 % är arbetslösa idag.Den svenska ungdomsarbetslösheten är långt över EU medel. Långtidsarbetslösheten har ökat med 143 % sedan Reinfeldt tillträdde. Hur gick det med det s,k utanförskapet.Utgifterna för socialbidrag och kostnader för förtidspensionering av unga har exploderat.Idag är fler människor sysselsatta inom FAS 3 än inom Ab Volvo.Enligt OECD är Sverige det land där ojämlikheten har ökat mest under 2000 talet.Enligt EU är Sverige det land som uppvisar den största ökningen av människor som riskerar ren fattigdom. I Trolhättan och dess närområde är ungdomsarbetslösheten 40 % -innan  Saabs konkurs. Det är siffror vi ser i Afrika bl.a.Kan man ha en sådan regering ? Svaret är nej och därför skall Reinfeldt bort.

Segerkana -Sälen.Skall bli kul och se om det blir nån kana på Studenternas i Uppsala. I ett mediamörkt Sävstaås i Bollnäs vann Villa finalbiljetten i en mycket dramatisk match.Vi var säkert många som ångrade att vi inte åkte dit.De få som var där var desto segerrusigare.Jag fick ett oväntat samtal från en i "klacken" som ville tacka mig för finalplatsen.Du har i högsta grad del i detta Kjell..medans alla skrålade..vi skall till Uppsala...,,,Sådan värmer..tack.och helt rätt:Nu skall vi till studenternas på söndag.Jag har blivit inbjuden av Svenska bandyförbundet inkluderande bankett på Uppsala Slott.Jag tänker som vanligt ikläda mej olika roller.Även om vissa har svårt att acceptera det.Så var det även på radiotiden.När jag var utsänd journailist för att bevaka ett besök av dåvarande finansministern Kjell-Olof Feldt så blev det sjukdom hos kommunrepresentanten. Jag fick hoppa in.Vid presskonferensen satt jag och Kjell-Olof på podiet. Efter att den officiella delen var slut så blir det alltid TV och radiointervjuer samt fototagning.Ingen av media var intresserad av mej så jag bytte skepnad och blev intervjuande och fotograferande  journalist.Kan säga att det blev tilt i huvudet på flera och jag fick många konstiga kommentarer. Alltnog,.nu blir det reportage från Uppsala.

i lördags hade sossarna i Lidköping årsmöte.Här har vi alltid haft god stämning eftersom vi gick fram i senaste valet.Med nästan 43 % stöd i Lidköping så arbetar vi på för att hela tiden bevaka Lidköpings intressen och utveckla kommunen. Patrik Björk på bilden är riksdagsman från Falköping.

Bandybloggarn -Villa-Bollnäs.Plus lite annat.

söndag, 18 mars 2012 00:22, Politik

 Fredagskvällen var en härlig tillställning i arenan.På planen presterade laget en toppinsats helt i publikens smak. För min egen del började det inte bra eftersom  Villas ledning kraftigt försvårar eller omöjliggör  att ta foto det sätt  jag vill.Det blir inga foton från första halvlek eftersom jag inte kunde ta några.I gällande läge skall jag dock vara lugn men vänta bara...ler.

 

Här kommer en frispelad Daniel Andersson.Bollen är  väg in i mål.Målvakten är chanslös.När han fått ner benen sitter bollen redan i målet.Snyggt.

 

Jesper Bryngelsson avlossar skottet.Ni ser själva.Bollen väg in i mål.Jag själv fångade bollen med ett enda knapptryck.De flesta fotografer  proffsnivå använder sig av kameror som tar många bilder i sekunden.Jag har en sådan men använder den inte. Blir för lätt.Det här är sport för mej med snabb uppfattningsförmåga.

 

Här har Johan Malmqvist nr 71 just avlossat skottet som går ovanför huvudena in i mål.Snyggt sitt sätt att ha en precisionskytt.

 

Under veckan som gick testades nya idéer kring ljusskulpturer och ljuskonst nere vid Rörstrand.Området är i ständig omvandling och hamnstadsarbetet går vidare enligt plan.Torggatan skall förlängas ner till sjökanten och bli det självklara stråket för gång och cykelväg till och ifrån Nya Stadens Torg. Sedan ser det ut att bli en kanonsommar igen avseende artister till Lidköping. Winnerbäck till Läckö i Juli.Kanon.Sedan har vi Göta Kanalrocken i mitt Augusti och vår egen festival i Stadsträdgården sista veckan i Augusti.Det sista är för sent.Det har blivit kallt ute och sommaren är slut.Man har lagt det i denna helgen för att handlarna vill ha lönehelg.Jag anser att man inte rent generellt kan blanda samman handel med kultur.Publiken i Stadsträdgården går dit för att ha en härlig kväll.Ligga  filten eller sitta och fika ihop med musikutbudet.Ingen som kommer att och handla.Dessutom krock med matfestivalen i Skövde.

Polishus och konst,

fredag, 16 mars 2012 10:33, Politik

Mina synpunkter här bloggen var tydligen framförda i rätt tid.Nu har det blivit en jättedebatt i staden med NLT,s hjälp.Bra det. Efter att vi framfört kommunens åsikt att  det vore en bättre placering vid Räddningstjänsten i Rådarondellen svarade polisledningen i Göteborg att den skall ligga i centrum.Vi beslutade om en arkitekttävling med inriktning att förslagen skulle ligga i linje med De La Gardiestadens småskalighet.Jag blev mycket förvånad att inget av inkomna förslag tagit hänsyn till detta.Ännu mer förvånad blev jag att se det vinnande förslaget som är en mastodontbyggnad mer liknande det närbelägna Pollux-Åhlens fastigheten.En fastighet som är ful att man blir ledsen när man ser den.En fastighet som borde byta fasad och byggas om. Detta framför jag.Riskerar debatten att polishuset hamnar i SkövdeDet beror isåfall mer  moderat regeringspolitik än mitt debattinlägg.Ett förslag finns  att en polismyndighet skall bildas för hela Sverige.Ryktet säger att man i Stockholm vill ha en ny organisation med ett polisdistrikt i Skaraborg och ett stort polishusSkövde. Att Lidköping skulle stå utan en polisstationframtiden kan knappast vara aktuellt.Frågan är väl snarare vart utredningspersonalen skall sitta.Med en redan centraliserad åklagare och domstolsväsende till Skövde  förstår jag ryktet att centralisera alltsammans.Om jag sedan accepterar det är en annan sak.Nu är bollen i rullning,skall bli intressant att följa.

Vi har haft en konstutställning i Kommunhuset med Marianne Björn.Har följt henne några år och måste säga att hon utvecklats enormt.Kul att se,

 

Jag gillar konst med färg i.Pratade med Marianne och hon har gett tillstånd för att visa verkenwww.mariannebjorn.se

 

Bandybloggarn-Villa-Kungälv.

tisdag, 06 mars 2012 23:41, Politik

Jag var i GT idag.De hade behagat åka från Göteborg för en artikel Kungälv-Lidköping ,hur går det ? Jag sa att det blir 10-4 till Villa.Nu blev det 11-5 det var inte dåligt tänkt.

 

Här gör Villas bäste spelare Daniel Andersson 1-1.Bollen går in över målvaktens huvud.

 

Det roliga med dagens Villa är att fler och fler tar för sig och gör mål.Här skjuter Linus Rönnqvist välriktat 5-2.

 

Här skjuter  enligt juryn matchens bästa lirare enligt juryn Jesper Bryngelsson 10-5.Att Villa skulle vinna var rätt klart enligt mina ögon.I GT som är en kvällstidning med journalistik därefter kan det bli vad som helst. Dagen innan skrev en journalist vid namn Matts Olsson  att jag var en bonnig buffel.Han bara skrev  utan något sammanhang ??.Jag känner inte denne Matts-han känner inte mighar aldrig träffat honom.Är sådant seriöst?.Jag kunde ju skriva att han måste vara en idiot men jag skriver inte sådan om personer jag inte känner.Undrar bara vad han har för chef och med vilken kompetens han är anställd.Egentligen skall man inte uttala sig till kvällsblaskor.Får fundera det.Fotografen tog flera bra bilder  mej-han visade stolt.Men tror ni det kom in.Näh-av en serie bilder de tar med motorkameror  blir det alltid någon misslyckad-den sattes in-säkert för att vidimera buffeln..ler.