Bloggmeny

Polishus och konst,

fredag, 16 mars 2012 10:33, Politik

Mina synpunkter här bloggen var tydligen framförda i rätt tid.Nu har det blivit en jättedebatt i staden med NLT,s hjälp.Bra det. Efter att vi framfört kommunens åsikt att  det vore en bättre placering vid Räddningstjänsten i Rådarondellen svarade polisledningen i Göteborg att den skall ligga i centrum.Vi beslutade om en arkitekttävling med inriktning att förslagen skulle ligga i linje med De La Gardiestadens småskalighet.Jag blev mycket förvånad att inget av inkomna förslag tagit hänsyn till detta.Ännu mer förvånad blev jag att se det vinnande förslaget som är en mastodontbyggnad mer liknande det närbelägna Pollux-Åhlens fastigheten.En fastighet som är ful att man blir ledsen när man ser den.En fastighet som borde byta fasad och byggas om. Detta framför jag.Riskerar debatten att polishuset hamnar i SkövdeDet beror isåfall mer  moderat regeringspolitik än mitt debattinlägg.Ett förslag finns  att en polismyndighet skall bildas för hela Sverige.Ryktet säger att man i Stockholm vill ha en ny organisation med ett polisdistrikt i Skaraborg och ett stort polishusSkövde. Att Lidköping skulle stå utan en polisstationframtiden kan knappast vara aktuellt.Frågan är väl snarare vart utredningspersonalen skall sitta.Med en redan centraliserad åklagare och domstolsväsende till Skövde  förstår jag ryktet att centralisera alltsammans.Om jag sedan accepterar det är en annan sak.Nu är bollen i rullning,skall bli intressant att följa.

Vi har haft en konstutställning i Kommunhuset med Marianne Björn.Har följt henne några år och måste säga att hon utvecklats enormt.Kul att se,

 

Jag gillar konst med färg i.Pratade med Marianne och hon har gett tillstånd för att visa verkenwww.mariannebjorn.se

 


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

*skratt* Ja nu te4vlas det en del pe5 min blogg Men som du se4ger ska man vinna me5ste man te4vla Ha en toppen dagBlir en lugn dag ff6r mig har joabbt natt och ke4nner mig seg.

Shaila - 17 maj 2012 12:18

När vi nu har en kompetemt ledare, Kommunalrådet Kjell Hedvall som alltid vill, bevisligen staden Lidköpings bästa , då är det på sin plats att gnällspikarna vaknar innan det är för sent och deras något oförskämda påhopp inte har någon grund i alla dumma påstående. Kommunaslrådet är saklig i sin bedömning av Lidköpingsregionens behov, vilka är framtiden behov. Han är påläst vad framtiden förväntar sig av den Paradis stad vi lever med och hur han vill leda det politiska ansvaret.
Den som är medveten om det arbete som pågår och som han hela tiden leder nästintill dag och natt med politiskt atktning och varsamhet för medborgarnas bästa och har helt klart för sig att vi med borgare vet vad vi har och vad vi även i fortsättning kan förvänta oss när vi har hono0m som Kommunalråd som i varje sakfråga engagerar sig ochvågar vara rak, förändra och visa att han har och gör det ingwen annan vågar. Tar det alltid det yttersta ansvaret. Gnället om polishuset placering kom i tidigt skede och oppostionsrådet skröt om sin poltiska skicklighet i NLT när frågan ställdes om lämplighetens placering.Så vbar svaret citat: "det får vi bevka" Nu är vi där och den som har gjort opporionsledaren tjänsten att bevaka med välvilja för medborgarna i Den Lidköpingsregion som nu har behov av en välplacerad "akutstation" för att bevaka med borgares behov av önskade åtgärder för en "paradiskommun" och samtidigt posstionera platsen för många fler,och samtidigt lugna medborgarens oro över ytterligare ett intrång i den 300-åriga stadens etablerade cenrum att väx på sina egna villkor.
Var rädd om är vårt Kommunalråd som vågar utmana och vinna. Med Regeringens försumbara kunskap om Skaraborg har tydligen kommunalrådet råknat ut att han med S har allt att vinna inget att förlora det kan det var värt och jag tror inte jag vet att det är reaistiskt att räkna med att stadens/kommunens medborgare röstar på den som har bevisat att staden är den som växer bäst i en ganska stor jämförelse med många. "Bigga" politiker vågar! Skäms på Er gnällspikar.Nu har det gått för långt. Kom med egna egna rellevanta och realistiska posstionerade sakfrågor någon gång som NLT kan ge utryck för.
Vänligen lennart albertsson Kommunal S-aktivist

Lennart Albertsson - 16 mars 2012 19:39