Bloggmeny

God JUL

torsdag, 23 december 2010 23:56, Politik

Skrev på Facebook idag att jag numera är i ett förhållande.Tio år som single är över. Detta skedde vid samma tid som man samlas för att skattskriva sig. God Jul önskar Kjell och Anna.

Energipolitik tid, att ta tag i det nu,,,Bonne söker fru...

onsdag, 22 december 2010 20:55, Politik

Ännu en vinter med kaos i tågtrafiken. Regeringen blev omvald.Samma kaos,samma stöd ungefär som om det är nån annans fel än alliansens. Det är i högsta grad statlig privatiseringpolitik och upphandling där man inte gör jobbet. Nu var det energipolitiken jag reagerar emot men såg just kaoset på TV. Energipolitiken är inte alliansens fel.Det är alla partiers fel och Sossarna i synnerhet. Folkomröstningens beslut blev att avvecka kärnkraften med förnuft.Förnuftet försvann dock. I någon miljöpolitisk tävlan om vilken som är grönast parti så blev det fiasko av allt ihop. Idag går kolkraftverket i Karlskrona för full.Vi importerar dessutom el motsvarande tre (3) Kärnkraftverk. Olje o kolkraftverk utomlands spyr ut stora stora mängder av växthusgaser.I Finland byggde man ett nytt kärnkraftverk för att exportera till Sverige. Lyckad politik och finska staten tjänar hundratals miljoner. I Sverige pågår det nån tävlan på individnivå vem som är miljömedveten.Vi silar mygg och sväljer kameler år efter år.Ingen gör något. Helt i onödan får svenska folket betala skyhöga räkningar samtidigt som vi inte alls värnar om miljön utan tvärtom är stora miljöbovar. För första gången såg jag programmet Bonde söker fru. Sekét spektakel.Undrar hur något företag kan sponsra något sådant och tro att man stärker varumärket..Pinsamt dåligt.Undrar varför man söker till ett sådant program när man inte vill. Anledningen att jag tittade var att Sara från Lidköping är med. Ingen skugga över henne_En go och trevlig tjej med fötterna på jorden. Hon verkade dock klart störd över kameran. Mycket trevligare i verkligheten. Så hon får kanske ihop det,paret liknade varandra. Kaka söker maka heter det ju.Själv har jag aldrig lyckats med det...ler.. Har massor med bilder som jag inte publicerar. Formatet och layouten för min blog här är inte bra för bildpublicering.Skulle vilja ha nåt helt annat men jag vill inte betala tusentalskronor för det. Kanske NLT nät eller Lidköpingsnytt skulle vara intresserade av något som heter veckan som gick. Båda speglar vad som händer i kommunen och det skulle bli en ny dimension med alla bilder. De senaste två veckorna har varit hysteriskt jobbiga. 16 timmar per dag,,,Hunnit med massor men inte hälsosamt. Var i Stockholm-Drog en sväng förbi platserna för bombmannen.Det kan man skriva mycket om. Bilden ovan är från Sergels Torg. Svag decembersol, snyggt. Tackade Götenes avgående kommunalråd Bo Bergsten. Bert var också där. Bo är kristdemokrat. Det har fungerat bra att samarbeta med Bo. Nu får vi se hur länge den nya majoriteten håller.

Tage Danielsson

måndag, 20 december 2010 00:39, Politik

Innan du blir kapitalist kommunist, monetarist anarkist, marxist, fascist terrorist, imperialist socialist, syndikalist eller rentav folkpartist måste lilla du förstå att så snart som du kan gå bör du stultande gå med i det världsparti för fred som går före allting annat. Alla -ismer där vi stannat är sekunda, inte störst. Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den.

Plura....Bara bäst i Sverige...

måndag, 20 december 2010 00:01, Politik

Gammalt.....men fick det inte och funka tidigare.

lördag, 18 december 2010 23:16, Politik

Bra Boende I Lidköping -Ledigt,

onsdag, 15 december 2010 18:28, Politik

Mitt hus är ledigt för att hyra.Kort eller långtidsboende fram till 1/7. Fullt möblerat.Allt finns. Pris:Boende per dag utan lakan eller slutstäd.290 kr. Med lakan och städ 400 kr per dygn. Med lakan och städ,frukost som man tillreder själv 540 kr. Hyrespris per månad reducerat till 5800 kr. 070 52105040.

Håller mej till Lisch tillsvidare.

måndag, 13 december 2010 20:12, Politik

Efter den fruktansvärda händelsen i Stockholm har jag många åsikter kring sakfrågan men jag avstår. Min åsikt påverkar inte världen och det känns onödigt att reta upp mer än borgare i Lidköping och en och annan Varabo. Ikväll har vi Kommunfullmäktige i Lidköping. Ligger lågt här också ikväll. Det är fyra år till nästa val och det som sägs ikväll har ingen betydelse. Ett inlägg från mej brukar förlänga debatten med en timma. Kan dock notera att Alliansen fortsätter med samma politik som de fått stryk med i 16 år nu. Tror tydligen att det är en framgångsväg,eller så vill de vara kvar i opposition.De tror fortfarande att väljarna är dumma eftersom de inte har pengar till det de föreslår.Det saknas många miljoner och de redovisar inte vart pengarna skall komma ifrån.De bedriver oppositions och löftespolitik med totalt tomma byxfickor. Det vet väljarna i Lidköping och många tycker säkert de är pinsamma. Det har nyss varit Nobelmiddag med de mest utsökta och dyra måltiderna. Undrar just om de stått i Stockholms Stadshus och styckat kött för tillagning eller skurit färsk fisk. Det är nämligen motsvarande politik de utan utvärdering skall införa i Lidköping. Visst är det viktigt med att laga mat så nära som möjligt men vi har sagt hela tiden när ekonomin tillåter. Att lägga 80 milljoner på lokaler rakt av innan utvärdering är inte smart.Det är attans fina måltider man kan få för dessa pengar. Träffade skådespelerskan Christina Stenius. Känd från Hem till Byn mest.Trevligt.

Vara Horse Arena + annat.

måndag, 13 december 2010 07:36, Politik

Mitt inlägg förra året om hästarenan i Vara fick stort genomslag i gammelmedia. Vållade en debatt både i sakfrågan samt om det var rätt eller ens lämpligt att ett kommunalråd uttalade sig om en fråga i en grannkommun. Frågan är om ordet är fritt i Sverige. Iallafall hade jag rätt i sakfrågan. Valresultatet tyder också på att jag hade rätt. Wallin fick gå i Vara. Hela idén med en sådan jätteanläggning i Larv var fel från början. Överdrifter och bristande kunskap om branchen låg och kanske fortfarande ligger till grund i frågan. Hade denna idé varit gångbar hade den redan vart genomförd i en storstads närhet där det finns kapital och människor. Dessutom bristande kunskap om svensk lag vid beslutsfattandet. När vi i Lidköping skaffade kunskap i frågan om hur mycket en kommun kan gå in i dylika verksamheter så är svaret 3-4 miljoner. Samma lag gäller även för Vara. Ändå finns det en stor grupp som fortfarande vill överklaga till sista instans. Prestigen är tydligen omfattande för slättboende. Det är frågan om Regeringsrätten ens prövar frågan. Den är inte av principiell vikt. Två rättsinstanser har sagt ett tydligt NEJ. För mig vore det bra om hela idén skrotades. Använd pengarna som tydligen finns till att göra kommunen attraktiv. Gärna tillsammans med grannkommunerna.Stimulera de duktiga småföretagarna till nya seriösa satsningar som ger jobb. Använd småskaligheten och livskvalitén som en konkurrensfaktor. Dumhet gör mig förbannad och åker man in i Göteborg via Odinsplatsen så är det hjärnsläpp. Efter att man svängt av från från en motorväg som för det mesta är kaotisk vid denna punkt så är man inne i staden Göteborg.I mitten är det järnvägsspår och någon möjlighet att vända finns ej.Då möts man av denna skylt. Dubbdäcksförbud....Undrar hur man tänkt...Skall man ha sommardäck i bagaget och stanna mitt i vägbanan för att byta hjul???? Åker man vidare så är det omfattande vägarbete där asfalten är borttagen så man kör mest i grusgropar. Då har någon ställt fram ytterliga en skylt dubbdäcksförbud. Dessutom behövs verkligen däcken i all snö och is. Så här kan det också se ut,och det har det gjort denna vinter. Det här är Josef som köpte en bil som blev Torggrillen. Står nu uppställd vid torget. Smart lösning för bilen kan ställas upp vart som helst.Kunderna tog han med sig från Torngrillen.Huset där fick inte rivas för Länsstyrelsen så nu ser det konstigt ut när man bygger nytt runtomkring.

När vänder det för Skaraborg.

lördag, 11 december 2010 09:42, Politik

Arbetslösheten är fortfarande besvärande hög även om trenden är att fler får arbete nu. Aktuell statistik från AF är 6.6 % för Lidköping med en ungdomsarbetslöshet på 13.8 %. Jag har vid olika sammanhang sagt och säger det fortfarande att 1900 talets industrisamhälle inte kommer tillbaka. Vi har klarat att konkurrera viss tillverkning beroende på automatisering, vi har också klarat enstyck tillverkning och mindre serier medans massproduktion lämnat landet och gått till låglöneländerna. Ibland får jag kritik för min åsikt.Men fakta talar starkt.Sverige är inte längre ett industriland. Det är tjänster och handel vi skall leva på. Tyvärr har vi tappat flera hundra jobb på " bevara centrum" stuket i Lidköping. Shoping är en av de starkaste motiven för en dansk att semestra i Sverige fick jag reda på igår vid ett besöksnäringsseminarie i Skövde på Billingehus. Senaste statistiken för handelns utveckling visar på att Lidköping tappar stort på sällanköpsvaror. Lidköpingsborna åker till Skövde,Trollhättan och Göteborg och handlar. Biblioteksdebatten kommer säker att fortsätta.Idag läser jag nyheten som Moderaterna kringgått med tystnad i Lidköping,,Vad vill man egentligen med biblioteken..I Moderatstyrda Nacka vet man besked; Alla bibliotek i Nacka ska säljas ut genom upphandling. Inom ett år kan de sex folkbiblioteken drivas av privata aktörer. Protesterna mot beslutet har inte låtit vänta på sig läser jag i DN. Ordet kommun betyder gemensam. Klart det blir problem när en grupp människor i samhället inte vill inordna sig i det gemensamma. Vi kommer att få se det i område efter område. Mest extrema är dock högerns människor som kallar det frihet att gå sin egen väg och skita i alla andra. Sälj ut det gemensamma...Låt enskilda göra stora vinster istället för att vi gemensamt delar på allt. Juletid: Det här är gångbron som numera finns längre söderut men som band samman Esplanaden och Wennerbergsvägen. Det är 50 år sedan nuvarande bro invigdes. Man gjorde det under kommande vecka och rätt förvånansvärt idag var det Lions som arrangerade invigningen. Jag har nu blivit så gammal att jag minns denna gångbro och när jag gick över den.

Snyggt

fredag, 10 december 2010 00:46, Politik

Har förmåga att reta upp..ler....Wikileaks

måndag, 06 december 2010 00:47, Politik

Tänk vad skönt det kommer att bli när jag slutar i politiken i Lidköping. Då kan många luta sig tebaks igen och inte behöva reta upp sig och få extraslag i hjärtat. Jaa..det kommer inte att ske ännu men jag har framtiden bakom mej i vart fall. Varje dag rapporterar media om läckorna som Wikileaks har. Vem har någonsin trott någonting annat om USA än vad som nu läcker ut .Hanteringen av rollen som världspolis har inte varit imponerande genom historien. Idag var det kul och läsa USA diplomaternas åsikt om Carl Bildt. Han har begränsat politiskt omdöme. Medelstor hund som uppräder som en stor hund..Jag har träffat USA,s diplomater i Stockholm flera ggr. Undrar just vad de skrivit om mej. Den störste idioten de träffat kanske,,hahahahahahh.. Får se om NLT hittar nåt att göra scoop om..Spela trummor gör jag i vart fall,det har kineserna upptäckt och tagit fasta på. Deras underättelsetjänst hade gjort ett bra jobb och varit inne på min blog och lyssnat. Mäkta imponerade var de hur en politiker och borgmästare kunde spela rock. Detta framfördes när en delegation var här från Chengdu region i China. Nu har de bjudit in en delegation från Lidköping. Jag tycker vi skall åka - Det handlar om jobb till Lidköping och sådana möjligheter måste vi ta. Ungdomsarbetslöheten i Lidköping ligger enligt chefen för arbetsmarknadsenheten med alla inräknade på 22-23 % Helt oacceptabelt. Förra året retade jag upp några handlare för att jag var kritiskt till hur man genomförde den traditionella skyltsöndagen.Det var inte många som lockades och jag jämförde med hur det var förr... Om jag nu vågar få skäll igen så var det ännu sämre i år. Nu var det visserligen kallt o blåsigt men man kan inte annonsera att det skall vara godisutdeling till barnen 17.15..och sedan gör man det 16.45...Bilden jag tog visar på att det inte var många själar ute. Ett förslag kom på inglasning av Nya stadens torg..Utopier givetvis men ett förslag som kom från Liljewalls arkitekter hur man kan utveckla centrum i Lidköping tror jag på. Gör vi inget kommer centrumhandel att dö ut.I sin struktur härrör den sig från 1800 talet. Vem gör som vi gjorde på 1800 talet i andra sammanhang idag??

TV sänt förtroenderåd

lördag, 04 december 2010 13:45, Politik

Har sett på TV2,s direktsändning från partiets förtroenderåd. För att vara ett uträknat parti så är mediernas intresse enormt. Det går inte en dag utan att detta parti är huvudnumret i nyhetsutbudet..Varför är det så?? Givetvis är svaret att en stor grupp svenskar har sitt hjärta hos oss och att de går och väntar på något nytt .Även om jag krävt Mona Sahlins avgång så har det för mig inte handlat om att jag inte tycker om Mona som politiker.Jag kan bara krasst konstatera att hon förstört sitt eget förtroende genom ett felaktigt leverne och nonchalans mot svensk etik och moral. Sanningen är att Mona för det mesta legat före partiets tid. Bedömningen att enbart samarbeta med Miljöpartiet och att efter ett val söka stöd hos Vänstern var Monas idé,men hon fick ge sig. Efteråt hade hon rätt. Mona har tidigt försökt att ändra partiets näringspolitik genom att fokusera på småföretagarna som är framtiden. Hon möttes av total oförstående eftersom partiets struktur är de stora företagen och dess fackklubbar. Många av dessa storföretag finns ej kvar och många har flyttat utomlands. Så även här hade Mona rätt. Nu pratas det om att partiet måste skaffa sig en näringspolitik för jobb. Det finns flera andra exempel. På en sådan här minikongress dyker det alltid upp en massa konstigheter. Några föreslog att man skall ha en allmän omröstning bland partimedlemmar vem som skall vara ledare. Jag delar inte en sådan uppfattning. Det krävs betydligt större insikt om en människas lämplighet att vara partiledare än vad som kan komma fram i en sådan process. Vi skall inte utse en partiledare genom någon form av Idol omröstning. Hur många grr har man inte sett efteråt att det var nr 3 som blev den störste. Detta fotot tog jag i Bovieran,Sävedalen,Partille. Jag är ju oftast kritisk emot alliansen där de skall ha kritik. Givetvis är inte allt kasst. En sak som skall förändras är den okynnesöverklagan som en del sysslar med för att lagstiftningen medger det. Bygget av en Boviéra på Lidåkersplan är överklagat igen. Inget fel har begåtts och även regeringen kommer att avslå överklagan. Ändå gör en person detta och det kommer att kosta miljoner.Jag tycker att lagen skall ändras så att den som förlorar får betala fördyringen. Jag hoppas att man snabbt ändrar på regelverket. Lidköpings utveckling stoppas och en bra idé med Bovieran kanske riskeras. Så här skall huset se ut som skall byggas på Lidåkersplanen.Överklaganden vill inte ha denna utsikt. Givetvis finns det inget lagstöd för en sådan åsikt. Jag vill inte ha den utsikten jag har heller... Vill passa på och gratta Dr Åsa...Åsa Vilbäck till en dotter.Elle som såg dagens ljus igår. Jag pratade med Åsa när hon var här fast hon nämnde inget om något namn då. Hade hon gjort det hade jag berättat att jag faktiskt hade en travhäst som hette Elle....

Stollekommentarer...

fredag, 03 december 2010 17:50, Politik

Åsikten nedan om jäv citerades i Lidköpingsnytt på ett bristfälligt sätt. Givetvis accepterades en mängd helt orelevanta och stolliga kommentarer omedelbart. Anonyma signaturer från personer som säkert själva sitter med fingret i syltburken och försvarar allt som har med kapitalister att göra. Tydligen får man inte sätta fingret på en öm punkt när kapitalet missbrukar sin makt. Skillnaden mellan S och alliansen är nämligen att vi vill ha en tyglad kapitalism. Jag är för och tycker om marknadsekonomi. Jag accepterar kapitalismen men den måste regleras och hållas i schakt av samhället. Med och motkrafter skapar en jämvikt för ett långsiktigt hållbart samhälle. Alliansen vill inte ha någon tyglad kapitalism. Folkpartiet var en gång i tiden ett hopp för socialliberalismen. Men den dog och jag noterade att båda de nya folkpartisterna i Kommunfullmäktige ansåg sig vara liberaler. Centerpartiet under Maud Olofsson är ett högerparti som hatar allt vad tyglad marknad heter. Exempel på otyglad kapitalism i alliansregi är när privatföretag som fått miljoner för att rehabilitera fångar släpper ut dem omedelbart utan någon rehab. Det är friskolor som tar ut mångmiljonbelopp i vinster medan man säger nej till barn och ungdomar som kostar lite extra i stöd. Det är vårdskandaler inom äldreomsorgen där privatföretag väljer vinst före vård. Det är bussbolag som inte underhåller bussarna så att 90 % av bussbeståndet inom Västtrafik är trafikfarliga. Det är tågföretag som missköter underhållet så att det är kris varje år på olika linjer. Inom område inom område kan jag räkna upp otyglad kapitalism. Därför kommer vi att få ytterligare en vinter med kriser inom Banverk o SJ som är nedskurna efter marknadens principer,minska kostnaderna istället för samhällets mål med verksamheten.--------------------------------------------------------- Alla länder som utpekats för skandalagerande genom Wikileaks publicerande uppgifter har mest blivit arga över att sanningen kommit ut. USA har mest beklagat och pratat om skada emot nationens intressen. Men ingen har direkt dementerat. Förutom NU när Norge dementerar och säger att så var det inte. En riktig dålig Norgehistoria således. Finns all anledning för Norrmännen att skämmas istället och be om ursäkt. De sitter i USA,s knä givetvis med alla oljeköp. Varnhems klosterkyrka-Gotalands största kyrka. Kyrkan är stängd för renovering. Jag var dock där i samband med slutdag för Birger Jarl projektet. Birger blev aldrig den succe som Arn filmerna blev kring medeltiden. De stora skarorna som besökte Skaraborg har nu upphört. Det blev dock en Birger bakelse. Vinnaren blev Emilis konditori på Esplanaden i Lidköping. Bakelsen är god och rekommenderas. Simone Irvin från Skara deltog och hade ett pass om Varnhem och Munkarna. På tal om ödmjukhet som jag har så gott om..ler. så var Munklivet tvärtom. Ödmjukhetens sjätte grad är att munken vänjer sig vid det sämsta och mest gemena i allting. Han skall uppfatta sig själv som en dålig arbetare och värdelös i allt han blir tillsagd att göra. Således är munklivet den totala motsatsen gentemot Per Albins..Endast det bästa är gott nog... Jag har tusentals bilder som jag aldrig får publicerat. Bilden är från Axevallas På landet festival i somras då Emili Petersson från Lidköping fick pris för sin Birger Jarl bakelse av landshövding Björn Eriksson...Östergötland.

Nytt bibliotek..Jäv..

torsdag, 02 december 2010 13:53, Politik

Vi har haft möte för att genomföra det nya biblioteket i Lidköping.Frågan drevs till folkomröstning och ur politisk taktisk perspektiv var det lyckat. Om det var lyckat ur bibliotekets innehåll är en annan fråga. Jag hoppas dock att det kommer att bli något bra. Alternativen är få och utvecklingsmöjligheterna är begränsade eftersom det nya biblioteket inte får flyttas så många meter ifrån torget enligt folkomröstningens intentioner. Något som helt kom bort var Folkrörelsearkivets planer på samlokalisering med biblioteket. Även andra möjligheter till kulturutveckling stoppas nu med Nej till Sockerbruket. Framtidens bibliotek är inget boklager. Hoppas jag får förståelse för den åsikten även om jag hela tiden möts av argumentet från fyrtiotalisterna att bokförsäljningen ökar fortfarande. Jag har tidigare skrivit om en stor skillnad emellan Socialdemokratin och borgerliga partier. Vi står fria från personliga ekonomiska intressen. Vi står betydligt länge från vänskapskorruption eftersom vi inte finns i den ekonomiska eliten. Med anledning av de mutaffärer som fortfarande utreds och uppmärksammas har Sveriges Kommuner sänt ut ett häfte om regelverk för att förhindra mutor och korruption. Man har flyttat fram positionerna för skrivs att man är jävig vid beslut om man har vänskap med ägaren/ägarna till de företag som kan tänkas få affären. Här ligger verkligen Lidköpings Moderater i synnerhet illa till. På ordenssällskap,rotarymöten och andra slutna sällskap odlas vänskapen som man sedan tar med sig in i politiken. Exempel på detta var det som hände när Annika Håkansson (m) gick upp och föreslog en skrivning som skulle gynna eller inte missgynna nuvarande ägaren av den fastighet som biblioteket är beläget i. Jäv?? Jag kommer iallafall att följa denna nya skrivning och påpeka med kraft när de borgerliga uppenbarligen är jäviga. Det är inte längesen Moderaterna var på väg att föreslå att livsmedel inte skulle få säljas på Änghagens köpcenter. Detta för att skydda nån vän eller medlem givetvis. Här visade KD på civilkurage och stoppade alliansplanerna...Tal om fri konkurrens är nämligen bra,,,Bara det inte gäller mig. För övrigt tycker jag att Sossarnas förtroenderåd skall sparka partisekreteraren Baylan omedelbart. Nån mer inkompetent och dessutom ansvarig för partiets valnederlag har väl aldrig funnits i detta parti. Göran Johanssons kritik var inte nådig hur partiet skötte valrörelsen och givetvis måste denna katastrof i omdöme bytas ut snabbt. Jag var på Länkarnas Riksträff för några veckor sedan. Nämnde i mitt tal till de församlade att egentligen borde alla vara med i Länkarna. Vi hade haft ett helt annat samhälle utan alkohol. Länkarna gör ett bra arbete. Enligt min uppfattning borde de förnya sig. Målgruppen är stor och växer hela tiden. Synd bara att det är alkohol i det goda vinet. Annars hade jag lätt kunnat vara nykterist. Synd att det inte finns någon social organisation emot alkohol o droger i Lidköping utan att man själv måste vara helnykterist.