Bloggmeny

TV sänt förtroenderåd

lördag, 04 december 2010 13:45, Politik

Har sett på TV2,s direktsändning från partiets förtroenderåd. För att vara ett uträknat parti så är mediernas intresse enormt. Det går inte en dag utan att detta parti är huvudnumret i nyhetsutbudet..Varför är det så?? Givetvis är svaret att en stor grupp svenskar har sitt hjärta hos oss och att de går och väntar på något nytt .Även om jag krävt Mona Sahlins avgång så har det för mig inte handlat om att jag inte tycker om Mona som politiker.Jag kan bara krasst konstatera att hon förstört sitt eget förtroende genom ett felaktigt leverne och nonchalans mot svensk etik och moral. Sanningen är att Mona för det mesta legat före partiets tid. Bedömningen att enbart samarbeta med Miljöpartiet och att efter ett val söka stöd hos Vänstern var Monas idé,men hon fick ge sig. Efteråt hade hon rätt. Mona har tidigt försökt att ändra partiets näringspolitik genom att fokusera på småföretagarna som är framtiden. Hon möttes av total oförstående eftersom partiets struktur är de stora företagen och dess fackklubbar. Många av dessa storföretag finns ej kvar och många har flyttat utomlands. Så även här hade Mona rätt. Nu pratas det om att partiet måste skaffa sig en näringspolitik för jobb. Det finns flera andra exempel. På en sådan här minikongress dyker det alltid upp en massa konstigheter. Några föreslog att man skall ha en allmän omröstning bland partimedlemmar vem som skall vara ledare. Jag delar inte en sådan uppfattning. Det krävs betydligt större insikt om en människas lämplighet att vara partiledare än vad som kan komma fram i en sådan process. Vi skall inte utse en partiledare genom någon form av Idol omröstning. Hur många grr har man inte sett efteråt att det var nr 3 som blev den störste. Detta fotot tog jag i Bovieran,Sävedalen,Partille. Jag är ju oftast kritisk emot alliansen där de skall ha kritik. Givetvis är inte allt kasst. En sak som skall förändras är den okynnesöverklagan som en del sysslar med för att lagstiftningen medger det. Bygget av en Boviéra på Lidåkersplan är överklagat igen. Inget fel har begåtts och även regeringen kommer att avslå överklagan. Ändå gör en person detta och det kommer att kosta miljoner.Jag tycker att lagen skall ändras så att den som förlorar får betala fördyringen. Jag hoppas att man snabbt ändrar på regelverket. Lidköpings utveckling stoppas och en bra idé med Bovieran kanske riskeras. Så här skall huset se ut som skall byggas på Lidåkersplanen.Överklaganden vill inte ha denna utsikt. Givetvis finns det inget lagstöd för en sådan åsikt. Jag vill inte ha den utsikten jag har heller... Vill passa på och gratta Dr Åsa...Åsa Vilbäck till en dotter.Elle som såg dagens ljus igår. Jag pratade med Åsa när hon var här fast hon nämnde inget om något namn då. Hade hon gjort det hade jag berättat att jag faktiskt hade en travhäst som hette Elle....


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*