Bloggmeny

När vänder det för Skaraborg.

lördag, 11 december 2010 09:42, Politik

Arbetslösheten är fortfarande besvärande hög även om trenden är att fler får arbete nu. Aktuell statistik från AF är 6.6 % för Lidköping med en ungdomsarbetslöshet på 13.8 %. Jag har vid olika sammanhang sagt och säger det fortfarande att 1900 talets industrisamhälle inte kommer tillbaka. Vi har klarat att konkurrera viss tillverkning beroende på automatisering, vi har också klarat enstyck tillverkning och mindre serier medans massproduktion lämnat landet och gått till låglöneländerna. Ibland får jag kritik för min åsikt.Men fakta talar starkt.Sverige är inte längre ett industriland. Det är tjänster och handel vi skall leva på. Tyvärr har vi tappat flera hundra jobb på " bevara centrum" stuket i Lidköping. Shoping är en av de starkaste motiven för en dansk att semestra i Sverige fick jag reda på igår vid ett besöksnäringsseminarie i Skövde på Billingehus. Senaste statistiken för handelns utveckling visar på att Lidköping tappar stort på sällanköpsvaror. Lidköpingsborna åker till Skövde,Trollhättan och Göteborg och handlar. Biblioteksdebatten kommer säker att fortsätta.Idag läser jag nyheten som Moderaterna kringgått med tystnad i Lidköping,,Vad vill man egentligen med biblioteken..I Moderatstyrda Nacka vet man besked; Alla bibliotek i Nacka ska säljas ut genom upphandling. Inom ett år kan de sex folkbiblioteken drivas av privata aktörer. Protesterna mot beslutet har inte låtit vänta på sig läser jag i DN. Ordet kommun betyder gemensam. Klart det blir problem när en grupp människor i samhället inte vill inordna sig i det gemensamma. Vi kommer att få se det i område efter område. Mest extrema är dock högerns människor som kallar det frihet att gå sin egen väg och skita i alla andra. Sälj ut det gemensamma...Låt enskilda göra stora vinster istället för att vi gemensamt delar på allt. Juletid: Det här är gångbron som numera finns längre söderut men som band samman Esplanaden och Wennerbergsvägen. Det är 50 år sedan nuvarande bro invigdes. Man gjorde det under kommande vecka och rätt förvånansvärt idag var det Lions som arrangerade invigningen. Jag har nu blivit så gammal att jag minns denna gångbro och när jag gick över den.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Håller med Dig i det Du skriver Kjell. Bl.a. tar Du upp en intressant fråga: utförsäljningen. Det ges ju nästan bort gemensamt ägd egendom.
En vild tanke. Kunde man inte kräva kvalificerad majoritet. Finns förmodligen nackdelar om något VERKLIGEN behöver säljas ut.

Kent Almertz - 11 december 2010 00:00