Bloggmeny

Oseriös opposition i Lidköping

onsdag, 23 november 2011 10:15, Politik

Alliansen i Lidköping har suttit i opposition i 18 år nu. Jag har länge förstått varför.Det är bara att prata med deras alllianskollegor i andra kommuner får man

deras åsikt.jag har också väntat länge  att de ändrar sej och blir seriösa med seriöst agerande,tvärtom blir det bara värre.

Deras taktik just nu är att tala ner kommunens attraktivitet och medborgarnas allmänna åsikt att Lidköping är ett välskött kommun skall det ändras  genom lögner

och smutkastning.En annan taktik är att ta upp frågor som vi redan börjat arbeta med i kommunen. Man lägger motioner som slår in redan öppna dörrar för att

vinna någon form av popularitet.Det senare är KD,s motion om att lägga pengar förebyggande insatser samt Centerns motion om gratis parkering

för vissa miljöbilar.Det sista tog Kommunfullmäktiges ordföranden Marita Bengtsson upp att vi skulle ändra och vips skriver C en motion.

Värsta skitsnackare är Moderaterna..Nu har de börjat säga att vi S-V-Mp höjer skatten hela tiden. Sanningen är att Lidköping ligger nionde plats

nerifrån bland Västra Götalands 49 kommuner.Vi har en låg skatt i Västra Götaland.Även våra kommunala taxor är låga.

Rekord i dumhet slog Alliansens ledare Moderaten Bertil Jonsson...I en debatt när jag påvisade att Lidköping är en mycket attraktiv inflyttningsort eftersom

medborgarna röstar med fötterna i våra grannkommner och flyttar till Lidköping..Bertil sa att de som röstat Socialdemokraterna också hade röstat

med fötterna.Han menade tydligen att de inte har något huvud att tänka med vilket var ytterst oförskämt emot alla de 11,000 som röstar Socialdemokraterna.

Chengdu ligger  samma nivå som nord afrika.Det är höst även där. Vackert i bergen

Bandybloggarn

söndag, 20 november 2011 23:48, Politik

Har inte skrivit om Villa ännu.Har inte vart mycket och skriva om.Men nu har det vänt.Givetvis var den dåliga säsongsstarten en gruppsykologisk historia.

Laget är inte sämre än förra året,,,ja förutom att Johan saknas,,,,å andra sidan användes han inte enligt min mening ett optimalt sätt laget av idag är väl i stort sett av samma kaliber.Meningen med årets värvningar var att förstärka i försvar och mittfält.Det har inte gett resultat hittils.Villa måste upp ett snäpp  om man skall tillhöra topp 3 i Sverige.Målet är givetvis SM Guld. Jag sa i förrförra veckan  att vi har inte investerat 150 miljoner för att Villa skall ligga i botten.Gais matchen var ett bottennapp av sällan skådat slag.

Nilsson kom in vilket är trevligt....Han är en good guy som har lagets stöd och det räckte för att hitta rätt igen.

Det är kul att vara i arenan och fota och träffa folk.Jag sa till Rogher Selmosson att nu får vi vara med för att Villa kommer att göra mål inom 3 minuter.

Målet kom innan en minut och var med..men jag var med..David Karlsson sätter 1 - 0.

 

 Daniel Andersson 2-0. Villa öppnade mycket bra..Sedan var det slarv och hawaii,,,något som inte kan gillas.Samtidigt kändes det som om Villa ägde matchen.

 

Villa vann matchen när Jesper Bryngelsson flippade in 4-3..Sedan var det bara ett lag plan.

Villa har en 50/50 lott.50 % av omsättningen går till vinnaren,Denna gång var det rekord nästan 15.000 till vinnaren.Jag gick bort till Selmos igen och frågade när dragningen skulle vara.Den kommer när som helst nu,,och jag hade tänkt jag skulle vinna sa jag..Jag med sa Selmos...Sedan kom vinstnr i högtalaren,,,,jag vann inte sa jag,,,Selmos tittade sin lott och log emot mej,,men det gjorde jag,.hahah,,,han tog de 15 pappen,,Grattis....

Bra läge att opponera avseende vanvården.

torsdag, 17 november 2011 22:18, Politik

En av de borgerligas paradgrenar är privatiseringen av offentlig sektor. Privata utförare betald av samhället är deras politik som de omhuldar.

I den lokala politiken.I Lidköping är det  Moderater men främst Kristdemokraterna som drivit frågan.Ibland har Centern hoppat in.

Vi har tyckt att de är naiva och anser att man inte skall tjäna pengar sjuka och värnlösa äldre och handikappade. Vi tycker dessutom att det måste vara

bättre att driva kommunen i egen regi.Då har man full koll verksamheten och överskott som skapas går direkt tillbaka till skattebetalaren.

Man har också koll kvalitén utan en massa invecklade avtal och kontroller.

Vi gick till val egen regi är bäst och vann det. Efter allt som nu händer med skandalbolaget Carema och vanvård skall det bli skönt och ut med samma budskap igen i nästa val.Vi är starka i denna fråga.Dessutom med en verklighet som visar att vi har rätt. Att vanvårda ett djur kan ge två års fängelse. Att vanvårda

en människa ger bonus till VD och ägare.Skamligt säger jag. Bort med denna politik och politiker.De är till skada för samhället.
 

I Chengdu bygger de detta köpcenter med 30.000 butiker i etapp ett. I nästa skall det bli ytterligare 30.000.Totalt 60.000 butiker.

Mall of America som anser vara amerikas största är väl lika stort som det hus jag pekar på....De här var det värsta jag någonsin sett.Tiden räckte inte till att mer än titta centret. Måste dock lägga en halv dag

detta nästa gång.Kunderna bussas in i en region med 90 miljoner invånare.

 

Hemma i Lischöping.Gott.

onsdag, 09 november 2011 06:44, Politik

var jag hemma igen.Vad som är mest påfrestande i Kina är de långa tiderna det tar att förflytta sig.Underbart att sätta sig cykeln och vara framme efter fem minuter.Åter till de lokala problemen vilka är lyxproblem gentemot Kina och stora delar av världen.Småsaker förstoras upp,blåses upp av enskilda i oppositionen.

Tröttsamma amatörer - Märkligt att i politiken kan vem som helst agera som om man kan.Givetvis har vi yttrandefrihet men både i insändarspalter,kommentarer och i debatt finns det många som inte har en susning om vad de talar/skriver om. Bilden av Kina varierar.Jag skall med tre fotons hjälp lämna en dagsaktuell bild.

Tagna samma plats inom ramen av fem minuter.

 

Två äldre män -Bilden av Kina under kulturrevolutionen.Bilden av en kines under Mao.s tid.Uniform,enhetligt,kommunistiskt,diktatur,förtryck,dåligt med mänskliga rättigheter.Denna bilden framförs ständigt i NLT och LN som lokala exempel.

 

Efter att männen från historien passerat kom detta par.Modernt,välbärgade,västorienterade,liberala,konsumenter,älskar att visa sin rikedom.Agerar som om man bor i väst.har starka åsikter om dagens samhälle och vill nåt annat. Har släppts fram av politiken.

 .

Framtidens Kina.Alla ungdomar.Öppna,nyfikna.Älskar Amerika och Western lifestyle.En vit ser man upp till.Omvänd diskriminering.Tjejen till höger tog om mej som den mest självklaraste sak direkt och ville ha ett foto.Ser en annan framtid än dagens,

Miss Universe International avgjordes i Chengdu i helgen.De europeiska tjejerna åkte med samma flight som mej.Niina Lavonen från Finland var inte ledsen.

Var glad att fått vara med och poserade stolt.

 

Xindu-Chengdu day 6-7

söndag, 06 november 2011 15:19, Politik

Det händer mycket här det är svårt att hinna med och skriva om allt. Dessutom en massa möten som inte är kul och återge.

Träffade Volvos två chefer - Skall bli intressant att följa bygget av Volvofabriker i Kina.Tre stycken skall det bli.

Hoppas se tillverkningen när det blir klart 2013-14.

Nu skall jag åka hem,Kommer att skriva mer hemifrån.Publicerar lite bilder.Bor man 12-15 miljoner i en stad kan jag säga det är stort och allt tar tid.

Skall bli gött och cykla till jobbet.Grannstaden här ChingChong har 30 miljoner invånare.Jag fattar inte hur det kan funka.Alla skall ha mat varje dag och allt skall funka.

Uppenbarligen  funkar det..Man får dock ha lite respekt för att Kina är Kina.Dess mångtusenåriga historia,seder,religion,kultur och bruk.

Det kommer ständigt insändare om diktatur. Kina är komplicerat utifrån vår västerländska sätt.Det var därför jag åkt hit för att lära mej.jag rekommenderar alla att göra det,istället för att snacka. Vi skall sända studenter till Lidköping säger politikerna och ni sänder era till oss.Tror ni att det skulle funka om det var en stenhård diktatur.

Det är kring dessa personer mycket kretsar kring mej avseende Kina .De båda professorerna Per och Nancy Jenster.Samt chefen  NIMI. Nordic city of living and learning. Chen Wei

Här är det kinesiska band jag spelat med.Den stackars trummisen fick kliva av. Å andra sidan gav jag honom  rådet att spela med mer Power när jag var här

i april.Han hade lyssnat och blivit betydligt bättre.

Jag har blivit en superstar här---Vet inte hur jag skall förhålla mig till detta..Men seriöst så kommer det fram både elever,lärare och politiker och säger,Med

TV,s hjälp,dina spelningar,framträdanden och sätt att vara så är du vår superstar.

här ser det ut hela tiden...

Xindu-Chengdu-Kina day 4-5

lördag, 05 november 2011 17:05, Politik

Nu har vi haft det officiella mötet mellan Xindu-chengdu och Lidköpings kommun.

Mötet var ett mycket bra möte.Samarbete mellan våra  skolor.Studentutbyte.Lärarutbute och gemensam

kompetensutveckling.De La Gardieskolan samt en eller flera låg och mellanstadium.Om någon grundskola vill finns det möjlighet där med.

Kulturutbyte-Lidköping och Xindu utväxlar kulturarbetare.Kring musiker finns det hos båda kommunen som arrangörer som privata.

Näringsliv: ITM Exportstiftelsen skall arrangera utbildning för kinesiska och svenska företag kring export.

Föra samman företag genom att en exportutvecklare placeras i Lidköping och Xindu.

Vi skall båda använda tiden till nästa möte att tänka områden inom cleantech eller miljöutveckling.

Frågan är stor och komplex för kineserna men mycket aktuell.

Turismen skall utvecklas. En grupp får bildas hur detta skall ske.Finns en del som jag inte kan skriva här eftersom det inte är  förankrat.

Här sitter jag med partisekr Mr Yang, Yang besökte Lidköping i augusti.var imponerad av det mesta avseende vår livskvalité i Lidköping.

Den kinesiska delegationen framförde också sina sympatier till Lidköpingsborna eftersom de hade blivit så vänligt bemötta när de besökte en konsert i

i Stadsträdgården.

Marita Bengtsson och Bertil Jonsson är också med på detta kommunmöte.

Chengdu-Xindu-Kina day 2-3

torsdag, 03 november 2011 09:19, Politik

Lidköpingsbördige Hasse Karlsson VD Exportstiftelsen utsågs till Ordförande i IATTO organisationen.Här med Professor Per Jenster.

Nu har IATTO forum startat.Jag deltager denna konferens som ordförande i Exportstiftelsen.

Forumet är ett årligt möte i det internationella nätverket för personer som jobbar med exportutbildning.

Flertalet är professorer och doktorer.Lite annat löst folk finns med som jag.Forumet blandar föreläsningar inom intressant ämnen

med sociallife.Att vara professor innebär att man har expertkunskaper inom ett område.Jag är expert som politiker och det

är bara trevligt att umgås med internationell toppexpertis

Konferensen hålls Nimi.Nordic City of living and learning.Jag hoppas får igång en videoblog snart ni kan se vad som

pågår här i Chengdu.Tillväxten är enorm.Högst i världen.Den skandinaviska staden byggs för fullt,Skall bo 25.000 personer i den,

Internationellt  ser man manssamhället tydligt.Männen har makten och utbildningen.Kvinnorna sköter marktjänst och värdinneskap.

Träffade Devon Nixon.Devons farfar är mer bekant,Richard Nixon. Devon var en trevlig prick.Verksam i Kina som VD.

Xindu-Chengdu-Kina day 2.

onsdag, 02 november 2011 16:16, Politik

Förutom samarbete med De La Gardiegymnasiet hade jag med mej uppdraget att finna en låg och mellanstadieskola att bli

sisterschool till.Idag besökte jag Xiangcheng primary school. Ett mycket trevligt besök,härliga ungar med en enorm drivkraft att lära sig,

ordning och reda och inget stök,Artiga belevade nyfikna och intresserade.Man har 1500 barn 27 lärare.Över 50 elever per klass.

Såg ut att funka.De blev jätteglada till skolutbyte lärarnivå och att eleverna kan kommunicera via internet och hålla kontakt genom att sända brev

och bilder.I framtiden kan säkert föräldrar från Lidköping åka dit med sitt barn.Skolan var byggd 2009 den var ny.

Bilden säger allt.Klart fokuserad..Leif Eriksson var med besöket.

Här är det Kung Fu övning.

Enorm uppståndelse och jag har inte skrattat mycket  länge.Min motståndare andra sidan var ca 9 år och lussade fullständigt med mej.

Kineserna är teknikspelare och lär sig tidigt.Bollen kom emot mej när jag skulle slå gick bollen åt  vänster det blev hål i luften.

Det värsta han åstadkom var en boll som kom emot mej.,liksom stannade i luften och föll platt ned i bordet.

Alla barnen vrålade av skratt..De talanger som anser kunna bli elitspelare sorteras ut redan i 6-7 års åldern och få gå en anpassad utbildning.