Bloggmeny

Hemma i Lischöping.Gott.

onsdag, 09 november 2011 06:44, Politik

var jag hemma igen.Vad som är mest påfrestande i Kina är de långa tiderna det tar att förflytta sig.Underbart att sätta sig cykeln och vara framme efter fem minuter.Åter till de lokala problemen vilka är lyxproblem gentemot Kina och stora delar av världen.Småsaker förstoras upp,blåses upp av enskilda i oppositionen.

Tröttsamma amatörer - Märkligt att i politiken kan vem som helst agera som om man kan.Givetvis har vi yttrandefrihet men både i insändarspalter,kommentarer och i debatt finns det många som inte har en susning om vad de talar/skriver om. Bilden av Kina varierar.Jag skall med tre fotons hjälp lämna en dagsaktuell bild.

Tagna samma plats inom ramen av fem minuter.

 

Två äldre män -Bilden av Kina under kulturrevolutionen.Bilden av en kines under Mao.s tid.Uniform,enhetligt,kommunistiskt,diktatur,förtryck,dåligt med mänskliga rättigheter.Denna bilden framförs ständigt i NLT och LN som lokala exempel.

 

Efter att männen från historien passerat kom detta par.Modernt,välbärgade,västorienterade,liberala,konsumenter,älskar att visa sin rikedom.Agerar som om man bor i väst.har starka åsikter om dagens samhälle och vill nåt annat. Har släppts fram av politiken.

 .

Framtidens Kina.Alla ungdomar.Öppna,nyfikna.Älskar Amerika och Western lifestyle.En vit ser man upp till.Omvänd diskriminering.Tjejen till höger tog om mej som den mest självklaraste sak direkt och ville ha ett foto.Ser en annan framtid än dagens,

Miss Universe International avgjordes i Chengdu i helgen.De europeiska tjejerna åkte med samma flight som mej.Niina Lavonen från Finland var inte ledsen.

Var glad att fått vara med och poserade stolt.

 


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Oj, jag ber om ursäkt om jag tolkat in något du inte menade. Men när du först skriver "Uniform,enhetligt,kommunistiskt,diktatur,förtryck,dåligt med mänskliga rättigheter." Vilket jag tolkar som att du tycker är dåligt, stämmer det så långt?

Och sen skriver du "Modernt, välbärgade, västorienterade, liberala, konsumenter, älskar att visa sin rikedom. Agerar som om man bor i väst.har starka åsikter om dagens samhälle och vill nåt annat. Har släppts fram av politiken." Då tolkar jag tyvärr det som att det andra exemplet står i kontrast till första och således bra? Men det stämmer alltså inte? (Ursäkta att jag ändrade i din text och gjorde mellanslag efter komma, det radbröt så konstigt annars.)

Johan - 18 november 2011 06:49

Vart står det att jag har den enda sanningen.
Bullshit.Dumheter.
Jag säger att flera agerar utan att ha kunskap i sakfrågor.Normala har vett att hålla tyst.
Jaa,det är pinsamt att behöva ägna sina arbetsdagar att sitta och lyssna på.

kjell.hedvall - 09 november 2011 23:07

Då var vi där igen med att förstå när man läser.
Vart står det detta som du påstår.
I din hjärna.Inte i min för det står inte så.
Det står att det är tre exempel som dök upp inom 5 min; Finns ingen värdering inlagd alls.

kjell hedvall - 09 november 2011 23:00

Visste inte att politiska åsikter var en del i utbytet med Kina Kjell, verkar som om du har tagit med dig lite åsikter hem? Kanske dags göra som Kineserna och ta bort rösträtt och yttrandefrihet från "vem som helst"? ;-)

Personligen reagerade jag när en socialdemokrat anser att ett enskilt par välbärgade, liberala, konsumenter som älskar att visa sin rikedom är bevis för att Kina är på rätt väg politiskt. Det hade jag förväntat mig mer av något alliansparti. Strejkrätt, fria val och rätt att organisera sig i fria fackförbund känns mer som socialdemokratiska frågor.

Johan - 09 november 2011 22:07

"Småsaker förstoras upp,blåses upp av enskilda i oppositionen.Tröttsamma amatörer - Märkligt att i politiken kan vem som helst agera som om man kan.Givetvis har vi yttrandefrihet men både i insändarspalter,kommentarer och i debatt finns det många som inte har en susning om vad de talar/skriver om."
Detta måste vara oerhört jobbigt för dig, i och med att du står för den enda sanningen ur det rätta perspektivet, eller ;) ??

Mange - 09 november 2011 20:21