Bloggmeny

Chengdu-Xindu-Kina day 2-3

torsdag, 03 november 2011 09:19, Politik

Lidköpingsbördige Hasse Karlsson VD Exportstiftelsen utsågs till Ordförande i IATTO organisationen.Här med Professor Per Jenster.

Nu har IATTO forum startat.Jag deltager denna konferens som ordförande i Exportstiftelsen.

Forumet är ett årligt möte i det internationella nätverket för personer som jobbar med exportutbildning.

Flertalet är professorer och doktorer.Lite annat löst folk finns med som jag.Forumet blandar föreläsningar inom intressant ämnen

med sociallife.Att vara professor innebär att man har expertkunskaper inom ett område.Jag är expert som politiker och det

är bara trevligt att umgås med internationell toppexpertis

Konferensen hålls Nimi.Nordic City of living and learning.Jag hoppas får igång en videoblog snart ni kan se vad som

pågår här i Chengdu.Tillväxten är enorm.Högst i världen.Den skandinaviska staden byggs för fullt,Skall bo 25.000 personer i den,

Internationellt  ser man manssamhället tydligt.Männen har makten och utbildningen.Kvinnorna sköter marktjänst och värdinneskap.

Träffade Devon Nixon.Devons farfar är mer bekant,Richard Nixon. Devon var en trevlig prick.Verksam i Kina som VD.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Hejsan! Jag ser ge4rna ett f6vernattningsrum det skulle urnedle4tta betydligt ff6r oss som inte e4r inff6dda stockholmare och har sle4kt och ve4nner i andra delar av landet. Cykelff6rre5d behf6vs onekligen, men det verkar lite slf6seri att ta en se5 fint inredd lokal, med toalett och vatten, till cykelff6rre5d. De5 e4r det ve4l be4ttre att se4tta upp en eller tve5 friggebodar (motsv) till cykelff6rvaring.

Renata - 17 maj 2012 15:26

Tänker skriva om detta när jag kommit hem.
Diktatur är något vi svenskar gärna tar i vår mun och utropar fyy o skam.Vi är ju som bekant bäst i världen.Problemet är att vi handlar kinesiska varor varje dag och är helt beroende av Kina.Sverige skulle stanna tämligen fort.Hur skall man förhålla sig till detta som officiell
person.Jag är i Kina och åser en förändring.
Eftersom alla lär sig engelska och drömmen är USA samt att man tittar på internationell TV och har relativt fri internet så vet man säkert vad man vill inom medelklass och de rika.
Det politiska problemet är man måste ge jobb och lön till alla.Jaa.jag pratar om detta med de kinesiska ledarna.Svaret är att vi har fria partier.Jag själv har träffat representant för det icke kommunistiska partiet.Kina är som sagt på väg emot något annat än dagens system.Vad det blir återstår att se.

kjell hedvall - 05 november 2011 11:55

Kina tycks vara framtidslandet alla kategorier. Men landet är en diktatur, det verkar som vi glömmer det. Folket har ingen talan och är helt styrda. Märker man det som besökare? Vilket förhållningssätt har besökare från fria demokratier, dvs vågar man tala om detta?

Elisa - 03 november 2011 19:10