Bloggmeny

Bra läge att opponera avseende vanvården.

torsdag, 17 november 2011 22:18, Politik

En av de borgerligas paradgrenar är privatiseringen av offentlig sektor. Privata utförare betald av samhället är deras politik som de omhuldar.

I den lokala politiken.I Lidköping är det  Moderater men främst Kristdemokraterna som drivit frågan.Ibland har Centern hoppat in.

Vi har tyckt att de är naiva och anser att man inte skall tjäna pengar sjuka och värnlösa äldre och handikappade. Vi tycker dessutom att det måste vara

bättre att driva kommunen i egen regi.Då har man full koll verksamheten och överskott som skapas går direkt tillbaka till skattebetalaren.

Man har också koll kvalitén utan en massa invecklade avtal och kontroller.

Vi gick till val egen regi är bäst och vann det. Efter allt som nu händer med skandalbolaget Carema och vanvård skall det bli skönt och ut med samma budskap igen i nästa val.Vi är starka i denna fråga.Dessutom med en verklighet som visar att vi har rätt. Att vanvårda ett djur kan ge två års fängelse. Att vanvårda

en människa ger bonus till VD och ägare.Skamligt säger jag. Bort med denna politik och politiker.De är till skada för samhället.
 

I Chengdu bygger de detta köpcenter med 30.000 butiker i etapp ett. I nästa skall det bli ytterligare 30.000.Totalt 60.000 butiker.

Mall of America som anser vara amerikas största är väl lika stort som det hus jag pekar på....De här var det värsta jag någonsin sett.Tiden räckte inte till att mer än titta centret. Måste dock lägga en halv dag

detta nästa gång.Kunderna bussas in i en region med 90 miljoner invånare.

 


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

SV:Tack vad gullig du e4r Det e4r ju se5 roilgt att fota! Amen varff6r e4r man se5 glf6msk =P Hoppas du kommer ihe5g he5rfe4rgen ne4sta ge5ng du tar dig till affe4ren Otroilgt fina bilder pe5 er ockse5 Kram och trevlig kve4ll!

Barma - 17 maj 2012 02:21

Vi gick till val på att utföra äldreomsorgen i egen regi. Bara Socialdemokraterna fick över 1000 fler röster och gick fullständigt emot resultatet på riksnivå.Som exempel var jag på möte med SPF där många borgerliga sa att stå fast vid egen regi.Jag har svårt att förstå varför det är så fult att man gör något gemensamt i samhället.Om du bor i Lidköping är de delägare i vårt gemensamma.Var stolt och glad för det. Allt vi gör är under demokratisk kontroll och ev vinst går tillbaka till dej.
Det viktigaste är dock bra kvalité och nöjda brukare, vill man kunna välja på personal eller särskilda önskemål så kan man utveckla det inom kommunen. ja..vår politik är att vi utför i egen regi.

kjell hedvall - 12 december 2011 17:19

Intressant diskussion det här!

Först vill jag säga att riskkapital bolag som kortsiktigt skall tjäna pengar inte har i äldreomsorgen att göra! Där håller jag verkligen med.

MEN...

Det bör väl ändå finnas valfrihet inom äldreomsorg? Alla ägs ju inte av stora utländska riskkapital bolag som är ute efter att vinstmaximera. Merparten utförare i Sverige består väl av engagerande lokala småbolag? Har inte Socialdemokraterna själva sagt ja till valfrihet inom välfärden i ett kongressbeslut för några år sedan?

Menar du att allt skall skötas av kommunen när det gäller äldreomsorg? Möjlighet att som individ själv få välja utförare måste väl vara det mest humana? Alla kanske inte önskar kommunen som utförare? Även omsorg inom offentlig sektor har ju åtskilliga gånger av media skildrat förekomst av vanvård. Även i S kommuner skall tilläggas...Då måste väl det ändå finnas alternativ till den kommunala verksamheten? Med din politik begränsar du ju människans fria vilja. Är det verkligen modern Socialdemokratisk politik? Att du/ni skall bestämma vad som är bäst åt medborgarna? /M

Mikael - 06 december 2011 23:38

Ok,du drar slutsatser från min kommentar på kommentaren och säger att jag därmed sagt att alla 10.000 anställda sysslar med detta.
Det har jag aldrig sagt.Vad jag kritiserar är ett system som öppnar upp för att bolagets ägare och ledning kräver vinst,bonus och aktieutdelning.Dessa krav kan leda fram till misskötsel och vanvård för att kunna leverera vinsten.Eftersom den som bjuder lägst får jobbet.

Kjell Hedvall - 06 december 2011 22:08

Replik:
Du skriver ju "systematiskt vanvård" Det är väl personalen "på golvet" som sysslar med vården av de äldre. Och är det en systematisk vanvård som du skriver måste det väl inkludera dom som arbetar med vården av de gamla. Kanske du skall vara lite mer tydlig när du uttrycker dig. Det finns ju faktiskt en grupp med läsförståelse problem...Men dom kanske inte skall läsa din blogg?

Anita - 06 december 2011 16:15

Jag vet inte vilken du vänder dej till Anita.
Jag har i vart fall inte skrivit det du säger.
Läsförståelse.....var det...

Kjell Hedvall - 06 december 2011 01:16

Hur seriöst är det att mena att alla som kämpar inom Carema skulle vara oseriösa? Carema har 10 000 anställda.

Anita - 05 december 2011 11:23

Är inte seriöst och jämföra systematiskt vanvård som leder till dödsfall p,g,a girighet med att en anställd gjort fel.Vi har 1800 anställda inom vård och omsorg.Tyvärr kommer det in fel personer även i detta yrket ibland.

kjell hedvall - 04 december 2011 17:38

Det är inte bara i Carema som sysslar med vanvård. Nu uppdagas även allvarliga övergrepp på ett av Lidköpings kommuns egna gruppbostäder...

Per C - 04 december 2011 00:48