Bloggmeny

Intressanta åsikter

lördag, 30 april 2011 10:47, Politik

På måndag skall jag delta i ett samtal om Lidköpings Näringsliv och frågeställningen har industrin någon framtid.

Förutom IF Metalls förbundsordförande så deltar Kenneth Krantz från Svenskt Näringsliv.Han hade en insändare i förra veckan ihop med Vice Vd,n i riksorganisationen som var intressant. De anser att Sverige borde kunna bättre och att nuvarande regering är passiv.

Sverige skall inte vara ett land som konkurrerar med låga löner utan med kunskap och innovation. Denna åsikt har svensk fackföreningsrörelse framfört i årtionden.

Nu är vi överens med Svenskt Näringsliv men tydligen inte den borgerliga alliansen.

De anser också att den goda konjunkturen vi upplever är i hög grad resultat av kloka tillväxtreformer på 90 talet,men effekterna klingar av om inget görs nu.

I själva verket är det en hyllning till Göran Persson och S regeringen.

För samma åsikt framförs i dagens Svenska Dagbladet. Jag citerar.....
Förtjänar finansminister Anders Borg verkligen sitt goda rykte?
Att Sverige går så bra ekonomiskt, när andra europeiska länder krisar, är inte finansminister Anders Borgs (M) förtjänst.
Folk Enligt flera experter i ekonomi som SvD har talat med, lades grunden till denna ekonomi redan under Göran Perssons (S) tid som finansminister, det vill säga redan på 1990-talet, efter finanskrisen.

Andreas Bergh, forskare vid Lunds universitet och institutet för näringslivsforskning (IFN), säger att det tar mycket lång tid att påverka ett lands ekonomi. Han får medhåll av John Hassler, professor i nationalekonomi.

Han säger att finansminister Borg har gjort i princip allting rätt, men han säger också att det inte kan ha varit så svårt, då Anders Borg har haft stor nytta av de strukturreformer som dåvarande finansminister Göran Persson gjorde på 1990-talet efter bankkrisen.

Ett nytt politiskt-ekonomiskt ramverk skapades då, med en självständig riksband, ett överskottsmål i de offentliga finanserna och ett utgiftstak för statsbudgeten. Det är reformer som Anders Borg har förvaltat.

80 % av världens siden/silke produceras i Kina. Detta fantastiska konstverk var handgjort tråd för tråd i siden.

Silkesgudinnan uppfinner silkesindustrin
Som allt gott i Kina sägs silkesodlingen ha urgammalt ursprung i det kejserliga huset. Det ska ha skett exakt 2640 f. Kr. då Huang Di, den legendariske Gule Kejsaren, en dag bad sin gemål Lei Zu (Hsi Ling-shi, Te-ling-she) ta reda på vad det var som åt upp mullbärsbladen i den kejserliga trädgården. Kejsarinnan hittade silkeslarvens kokonger, råkade tappa några i varmt vatten och upptäckte att det gick att haspla ut en fin tråd ur dem. Därmed hade kejsarinnan uppfunnit silkesindustrin och för detta har hon dyrkats som Silkesgudinnan. 2602 f. Kr. ska en annan kejsarinna, Si-ling-chi, ha uppfunnit vävstolen.
 

Rock in Chengdu.Snart väntar turné..ler

fredag, 22 april 2011 18:09, Politik

 

Video från Chengdu-Kina del 1

fredag, 22 april 2011 18:04, Politik

 

Hemma i Lidköping

tisdag, 19 april 2011 05:52, Politik

Blev en lång dag som avslutades med Kommunfullmäktige som höll på till 22.00.

Det var segt eftersom min kroppstid var fyra på morronen. Kan konstatera att alliansen försöker bedriva någon form av oppositionspolitik där varje sammanträde är full av ofinansierade förslag.De blir inte trovärdiga förrän man berättar hur man skall spara de två procenten som man anser att kommunen måste spara.

Ca 40 miljoner. Allt som kommer från deras munnar har de inte pengar till.Undrar just hur det känns att bluffa sig fram.Dessutom har de inte lärt sig något av

fem valförluster i rad. Man tuggar på i samma stil och tror tydligen att väljarna är dumma i huvudet.

Givetvis är det tacksamt för mej och oss .

Regeringens(Maud Olofssons) hantering av Saab frågan fortsätter på samma katastrofala dåliga nivå.

När man skulle agera och se till att Saab fick seriösa ägare var man passiv och handlingsförlamad.

Dålig kunskap om svensk fordonsindustri gjorde att man istället pratade om att man lika gärna kunde göra vindkraftverk i Trollhättan !!??

Efter en massa turer där till slut den ansvarige statsekreterare Jöran Svensson sa upp sig så gick regeringen in med fel ägare och med fel kostym.

NU,,går Maud Olofsson ut och säger att staten skall stötta Saab. Detta är mer eller mindre huvudlöst.

Att köra en fabrik som tillverkar 30.000 bilar med en kostym för 100.000 går ej.

Nu finns det all anledning att vara pessimistisk. Hade man gjort rätt från början fanns det en chans,Istället skrämde man bort seriösa intressenter genom att

säga att Saab inte hade någon framtid. Detta gäng valde Stockholmarna om,de har inte en aning hur det är i Väst Sverige och den kris vi fortfarande befinner oss i.Närmast löjligt och höra att vi befinner oss i högkonjunktur.Tala om det tudelade Sverige.

Jag tog 3000 foton i Kina. Kommer att lägga ut en 30 best of här samt skapa en 150 bilder serie på Facebook.

De som vill bli min vän på facebook kan adda mej.Det får bli i påskhegen jag lägger ut bilder.

Min sammanfattande kommentar från Kina är att det stämde exakt det som mina rådgivare sa.Åk dit och bilda dej en egen uppfattning.

Otroligt intressant och dagens Kina är något helt annat än för tre år sedan som en Kines sa till mig.

Min första uppgift är att få ihop den skola jag besökte med en skola eller flera skolor i Lidköping.

De hade 4000 elever och det räcker för för flera.

De använder Skype och visst är det mycket intressant att föra ihop kinesiska ungdomar med Svenska, De kan träffas över nätet.ha möten,jobba ihop,chatta och lära av varandra.

Fanns många härliga motiv.

Land med stora konstraster.

Chengdu-Xindu Fredag.

fredag, 15 april 2011 10:44, Politik

Efter sex dagars besök i Chengdu-Xindu och  många samtal och informationsinhämtande kom vi fram till att vi kunde skirva en avsiktsförklaring om samarbete i framtiden. Det hela skulle på kinesikts vis firas med en ceremoni. I samband med det spelade Chengdu TV station in ett program.

Platsen var förlagd i en trädgård i Garden City. Mycket proffsigt pratprogram blandat med förfilmade inslag som vi fick kommentera.

Givetvis hade man fått ihop ett band igen så jag fick spela trummor i TV.

Jag är glad att jag följde rådet att åk till Kina och bilda dej en egen uppfattning. Man har hört talas om det nya Kina men att se det på plats..slår allt.

Med etableringen av Nordic City - ITM,s framtida roll-Nya marknader för väst sverige samt Volvo fabrikens etablering här fanns det anledning att skriva ett Memorandum.

Första som var framme och anmälde sitt intresse var läraren på de skola jag var på. Vi vill verkligen ha skolor i Lidköping att samverka med.

Nu kan man ha Skype möten så visst är det en utmärkt idé. Med 4000 elever kan säkert flera skolor ha ett utbyte.

Med kineser får man tala med händerna..Från TV sändningen.Jag hade en snäcka i örat med simultantolk på engelska.

En timmas program med allehanda frågeställningar.

Vi var i ett område med grapefruktodlare.Denna familj skördade 60 ton per år.Kombinerade med bondgårdssemester.

Vad kostar det om jag vill bo här ett dygn frågade jag. Du får betala 100 kr var svaret.

Jordbävningen i Sichuan 2008-Torsdag.

torsdag, 14 april 2011 17:39, Politik

För tre år sedan drabbades Kina av en jordbävning. Fem (5) miljoner hus totalförstördes.21 miljoner hus fick skador.7000 skolor totalförstördes. 900.000 människor avled, Då var det en nyhet bland alla andra katastrofer som sker.LLångt från Sverige,

Då visste jag inte att jag några år senare skulle befinna mig i jordbävningens epicentrum som det kallas för.

Har åkt omkring  och även bott i området  inatt som ligger i Chengdu. Ca 70 -90 km från City. Givetvis håller man på fortfarande med återuppbyggnaden  efter denna katastrof. Skall visa bilder på restaurering av gamla historiska byggnader. Annars bygger man bostäder i rasande takt efter allt som blev förstört

Nya fina bostadsområden enligt modernt snitt. Många tusentals människor hittade man aldrig efter jordbävningen.De bara försvann.

Var och besökte en historisk plats med gamla tempel. Låg på 929 meters

höjd.Man fick gå  i trappor upp till Lao templet med flera  religiösa hus på vägen dit i fantastisk miljö.

Restauering pågår. Allt måste bäras upp eftersom det saknas väg till denna heliga plats på bergets topp.

Undrar just om man skulle få en svensk att göra detta jobb,

Packhästar används också. Ser ut att vara en mongolhäst. Starka och sega som använts i tusentals år i människans tjänst.

De här killarna har 100 kg på ryggen och skall gå upp till bergets topp.

Det här Buddist tempel var det enda som klarade jordbävningen i denna byn,

Var gediget byggt.

Nya vänner får man snabbt. Liu Bin. Jobbar med internationella kontakter i Xindu-Schengdu.Har  nästan varit med hela tiden under mitt besök.

Kineserna är otroligt vänliga och glada. De senaste två dygnen har jag inte sett en enda västerlänning.

De tittar på mig  hela tiden.En del stirrar och stannar upp. Kineser är inte flintskalliga,inte långa heller och inte vita. Så de har väl att titta på..ler.

När jag går omkring och fotar vill många vara med. de här killarna har ingen aning om att de skall hamna på Internet.

Tjejer som kan lite engelska säger eller ropar Hello.

Chengdu-Kina Onsdag.

onsdag, 13 april 2011 18:19, Politik

 

Vad håller vi politiker på med på dagarna..Jo vi äter bl.a. Är mycket positivt överraskad av den kinesiska maten.

Kina mat i Kina är något helt annat än på en China restaurang  i Sverige. Man serveras mängder med rätter som man får plocka i mindre skålar eller direkt

från huvudskålen med pinnarna. Maten i Sichuan provinsen är riktigt spicy. Ibland riktig stark över gränsen faktiskt.Men då tar man inte av den rätten mer.

Ovan ser ni en fiskgryta med stora pepparskal där kornen ligger i. har aldrig ätit något sådant tidigare.Jättegott. Ris serveras inte i några större mängder, det är mest kött o fisk att plocka i.

Här sitter vi. Rätt så typiskt.Mest män.Enstaka kvinnor.Politiker och en företagare. Jo Kina har privata företagare som är enormt framgångsrika.

De blir också stormrika snabbt. Denne företagare var det mycket intressant att träffa. Han var öppenhjärtligt och sa som det  var.

Nu fick jag bekräftat mycket. Det var både positivt och negativt som det är i livet. Men att kineserna inte får säga som det är har jag inte märkt hittils.

Företagaren öppnade iallafall möjligheter till exportaffärer av tjänster.

Så här ser sologitarristen ut som jag spelade med hastigt och lustigt,

Jag vet inte vad han heter.Men skicklig var han trots sin ungdom.

Eftersom det blev halvextas drog vi vidare till nästa uppdrag.

Om vi får skolutbyte med Chengdu-Xindu så hoppas jag bandet kan komma hit så vi får spela ihop.

Ungdomarna hade själva bestämt vilken program de ville bjuda på.

Eftersom de läst att Lidköping var bland de världsledande i den gröna stadsrörelsen och skapat en hållbar utveckling,ville de visa detta genom

en modeparad med kläder de gjort i återvinningsbart material.

Ungdomarna hade frågor för ytterligare en timma minst. Denna tjejen fick chansen och frågade om jag kunde ge exempel

från Lidköping på hur vi jobbar med grön omställning.

Mitt svar fick hela aulan att gapskratta och applådera. Det är klart att min stil är väldigt långt ifrån de strama kinesiska ledarna med auktoritet.

Efter att ha gått igenom ett antal exempel så koncenterade jag mig på biogas.Eller Biomethan som det heter. Eftersom det är en krånglig process att förklara

så att folk förstår har jag förenklat det hela att jag kör en Volvo och att den går på koskit.

A cowshit car...Nu känner dessa kinesiska ungdomar till det....

Chengdu Tisdag.

tisdag, 12 april 2011 19:51, Politik

Denna tisdag tog sig in på min topp 20 lista över bästa dag i mitt liv.

Kan bara jämföra den avseende utrikespolitik när jag var med om gripande och ytterst intressant ögonblick i efterkrigstidens Sarajevo.

Att vara på plats i detta jättleland Kina-Världens supermakt nr 1 och övertagande av USA,s ställning som ledande supermakt är stort.

Att dessutom se vilken utveckling man är inne i är ytterst intressant. Har haft mycket intressanta samtal med Näringslivsledare och privat företagare hur

Lidköping-VästSverige och kanske hela Sverige kan samarbeta för att skapa arbete och sysselsättning och en gemensam framtid på denna vår jord i

fredlig samexistens och hållbar utveckling. Nu pratar vi om en region på frammarsch med 90 miljoner invånare.

Borde kunna försörja Väst Sverige i rätt många år. Det är mycket detaljer jag inte kan skriva om här men möjligheterna är otroliga om vi gör rätt.

Nu talar jag om tjänstexport. Sverige ligger i framkant inom många områden som inte är tillverkning men tjänster som stödjer tillverkning och många gånger är en förutsättning för tillverkning.

På fackspråk talar vi om arbeten högre upp i värdekedjan.

Jag satt och talade med representanter för en näring som skall växa från 30.000 anställda till 100.000.

Budskapet var klart, Vi vill ha hjälp med det och det och det.

Tar vi inte denna chans är vi korkade.Möjligheterna är enorma. Jag har lanserat Safe Community idag. Med vårt sätt att planera och bygga samhället

finns det sysselsättning för tusentals i Sverige gentemot Kina.

Efter mötet med Näringslivet åkte vi till en High Scool för 4000 studenter.

Där ägnade jag 2 timmar åt att samtala  öppenhjärtligt med ca 500 elever.

De hade arbetat med ett program för mitt besök som var enastående.

Det hade nämligen aldrig hänt att en politker från utlandet gästat deras skola. Jag fick hålla tal om framtiden.

Alla elever i Chengdu läser nu Engelska så de flesta ställde frågor på engelska och förstod mej lätt.

Det som överväldigade mej var ungdomarnas dröm om framtiden. Öppenheten och hur exalterade man blev över besöket.  Ungdomen är framtiden och kommer att förändra Kina.

Återkommer med fler bilder från detta och mer text hur man resonerar. Men,,man hade hört om mitt trumspelande och bjöd in mej att spela med ett ungdomsband på skolan- Borgmästare Wang är nämligen djupt imponerad att en borgmästare har ett rockband.

De hade nog tänkt sig ett trumsolo när jag ersatte trummisen mitt i en låt. Men jag gav tecken till basisten så jag och han fann varandra.

Efter att vi skapade en rytm så hängde gitarristen orh organisten på och helt plötsligt började det svänga.

Folk blev som galna. De kinesika politkerna med. Ett gäng började att dansa hip hop på golvet och snurrade runt på ryggarna.

De kinesiska tjejerna blev som galna..ler...jag fick trycka ett hundratal händer.Skriva autograf och bara lova att vi måste ha samarbete med dina skolor i Sverige.

Lärarna nickade och log.

Måndag i Xindu

tisdag, 12 april 2011 18:43, Politik

Dagen börjar med att vi åker från 13 miljoner staden Chengdu,s centrum ca 3 mil till distriktet Xindu.

Givetvis bor det människor i bostadsområden hela sträckan som är som till Grästorp eller Axevalla.

Där i Xindu har det påbörjats uppbyggnaden av The Nordic City of living and learning. Ca 25.000 personer kommer att bo och verka i denna nordiska stad.

Här kommer svenska företag och organisationer att erbjudas enorma möjligheter till affärer och utveckling.

I Sichuan provinsen bor det 90 miljoner människor. Denna del av Kina finns det fortfarande stora möjligheter att bryta ny mark.

Så här kommer det att se ut när det är färdigt. En mycket attraktiv stadsdel.

Tunnelbana byggs från Chengdu och  sex filig motorväg går strax utanför.

Här håller jag invigningstal för The Nordic Citys Cultural week. Huset i bakgrunden är det första färdigställda. En Internationell Business School.

Här kommer den stiftelse in som jag är ordförande i.Exportstiftelsen. International Trade Management.

Stiftelsen skall arrangera en Internationell konfererens i Chengdu i November. Förutom de kinesiska värdarna höll en representant för den svenska regeringen ett tal.

I den utställning om Sverige som finns under veckan finns ett bildcollage om Sweden.

Alla bilder är från Lidköping och Stockholm. Här pekar Xindus borgmästare Mr Wang Yigang på Rådhuset.

Här har jag varit,en underbar stad. Samma bild i Jätteformat hänger vid motorvägen strax utanför.Med tio bilder från Lidköping.

Mr Wang gästade Lidköping i Maj förra året med en delegation.Anledningen till Lidköping var att man noterat att vi var bland de världsledande

på hållbar utveckling och miljöarbete.

Fick dessutom inviga Nobelparken som blir entré del till affärsskolan.

The Nordic City kommer att bli högintressant i och med Volvos etablering i Chengdu.

En fabrik för tillverkning av 500.000 Volvobilar skall uppföras efter svenska mått med svensk personal.

Kommer att ta tid innan Kineserna helt tar över så det blir mängder med västsvenskar som erbjuds att bo här.

Att Lidköping får vara med och representera Sverige i sådana här sammanhang tycker jag är trevligt.

UD,s representant Lennart Nilsson tyckte att jag var en god svensk "utrikesminister".

Det är bra med erfarenhet från Lidköpings Närradioförening-Då klarar man en anstormande mediauppbåd galant.

Blir intervjuad av mängder med journalister och TV team.

Söndag i Chengdu-Kina.

söndag, 10 april 2011 17:47, Politik

Vaknade i denna jättestad full av möjligheter. Tänkte innan jag somnade på detta svar till dem som kritiserar Kina.

Jag är i Kina för att träffa företrädare för lokala samhällen.Samtidigt är representanter för Sveriges regering i Bejing ,Kina.

Jag förutsätter att de tar upp demokratifrågorna med Kinas regeriing.

Jag gör det också men på mitt sätt och på min nivå. Samtidigt kan jag inte undgå att berätta följande sanna händelse.

För 15 år sedan gick det ut ett påbud från svenska regeringen att sveriges kommuner måste engagera sig i uppbyggnaden av våra grannländer i Baltikum.

Lidköping blev mer eller mindre tilldelad en kommun som vänort.

Samtidigt pågick en debatt om gatubarnen i Vilnius och hur hemskt detta var. Du måste ta upp frågan var det allmänna svenska budskapet.

Vid tillfälle tog jag upp frågan på svenskt vi är bäst manér.

Efter mötet kom en litauisk politiker fram till mig. Jag  vill ställa några frågor till dej

Ni i Sverige som kritiserar andra länder-Jag följer denna svenska debatten ständigt.

Varför har ni världens högsta självmordstal. Varför är det så svårt att leva i Sverige. Varför är så många så olyckliga. Ungdomar som väljer att ta sitt liv för att de inte ser någon framtid i ert samhälle. Jag tycker det är fruktansvärt.

Varför har ni så många ensamma äldre i Sverige. Varför tar ni inte hand om era föräldrar utan lämnar över det till samhället och skattebetalarna.

Varför har ni så många alkoholister.Varför låter ni era ungdomar gå under i narkotika.

Jag kan fortsätta att fråga.Ett råd ,sopa framför egen dörr innan ni ger oss dåligt samvete i frågor som vi är medvetna om men som är Litauen av idag..Det kommer att bli en ändring men ge oss tid. Frågan är om ni kommer att ändra er i Sverige.

Efter det har jag varit tyst med internationell kritik. Kvinnan hade rätt. Sedan är jag som jag är.Jag diskuterar alla frågor vid rätt tillfälle med olika ledare när jag är på internationellt uppdrag.Det har alltid emottagits positivt.

Sichuan provinsen är också platsen för de kvarvarande 2000 pandabjörnar som lever i frihet i världen.

För att säkerställa björnarnas långsiktiga fortbestånd finns det en Panda park i Chengdu.

65 hektar skog finns i Panda reservatet.Pandabjörnen har funnits på vår jord i miljoner år.har utvecklats från ett rovdjur till ett go liten björn som äter bambu,

Kräsen på bambu är den dock,Äter bara vissa delar som skall vara fuktiga.

Ägnar mesta tiden åt att äta och sova i träden.

 

Hade ingen aning om att det finns röda pandor. Världens centrum för att rädda pandan ligger i Chengdu.

Vad jag ser gör de ett gott arbete.

Chengdu - Kina

lördag, 09 april 2011 18:03, Politik

Har anlänt till Chengdu i Kina och blev väl emottagen av stadsdelen Xindus representanter. Chengdu har 13 miljoner invånare och Xindu 4.

Allt är sammanväxt givetvis men Xindu visade sig vara en riktigt modern storstad som jag bara sett maken till i USA.

Allt har fungerat mycket bra förutom att den ena startmotorn inte startade  i Amsterdam.3 timmars väntande i flygplanet.

Att komma in i Kina var enklare än till USA.Mobilken funkade som hemma och internet gick igång på 5 sekunder något som oftast strular även i Sverige.

På Tv,n rullar alla amerikanska kanaler så vart är man...

Utanför det hotell jag bor på ser det ut så här.Internationell storstad.

Detta är Chengdu. Dagen började med ett möte mellan den politiska ledningen

och mig. Mr Hasse var med och supportade.

Har översättarna bakom mig-Yang Yu heter partisekreteraren.

De är imponerade av att jag är omvald fem ggr. En partisekreterare får bara omväljas en gång.Totalt åtta år i Kina.

Bara för att man inte skall bli pamp.ler.

Berättade för dem att man inte behöver vara rädd för demokrati .När folket får bestämma kan man få sitta i 20 år.

Moderaten Erik Langby i Nacka är inne på en period som innebär 28 år vid makten.

Yu berättade att man har sex partier i den politiska ledningen men att ordförandeskapet alltid tillfaller kommunistpartiet.

Givetvis har man mängder med olika åsikter i ett jätteland som Kina.

Andelen förmögna utvecklas lavinartat.Det är unga välutbildade som blir rika snabbt.

Detta bröllop med fest skedde på vårt hotell-Visar bara scenen.var nog 500 inbjudna gäster.

Imorron skall jag skriva här om Xindu projektet Nordic city of living and learning.

Man har skandinavien som förebild och framförallt Lidköping avseende miljöarbete och vad vi åstadkommit i livsmiljöfrågorna.

Skall bli intressant och se om vi kan möta upp.

Køpenhamn -Malmø

fredag, 08 april 2011 12:34, Politik

Alla intressenter kring byggnation i Hamnstaden åkte till Malmø och Køpenhamn i onsdags.

I den upphandling søm førevarit har ett danskt arkitektkontor anlitats med kontor på Nørrebrogade i Køpenhamn.

Hærifrån kommer tankarna om ett framtida Lidkøping ihop med Liljewalls arkitekter från Gøteborg.

Samma omvandling av gamla hamn och industriområden sker i alla stæder med vattenlæge.

Væstra Hamnen (Dockan-Kockumsområdet ) besøktes och vi fick ta del av intressant information.

Arkitektfirman i Køpenhamn heter Vandkunsten.

 

Nu skall vi bestæmma hur tætt man skall bygga i hamnstaden. Det ær lætt att vinna arkitekttævlingar sa  repr från Vandkunsten.

Det ær svårare att genomføra dem. Vi kommer också att møta ekonomins realititer men Vandkunsten visar på att man byggt før 20.000 kr/m

och det ær godtagbart i Lidkøping.

Intressant arkitektur

Intressant arkitektur.som sticker ut.

Vad sägs om en kajak nedanför dörren.

Vandkunstens hus.Byggd i ovh över vattnet. P platserna är belägna under vattnet.

Samma hus från altansidan.jag skrev om metarläge för fyra år sedan. Här ser ni detta.

Detta är inte husen ovan ,men strax intill och ligger vid vatten vid utsidorna.kajaken är från ett av dessa husen.

När man skapar innegårdar som denna så håller man ifrån sig de starka vindarna och behagfullt lä och klimat skapas.

Detta var ett av det viktigaste jag fick med mig från resan eftersom belackarna av Hamnstaden frågar: Vem vell bo i det blåshölet..

Nu reser jag vidare till Chengdu i Kina från kastrup.Hoppas jag kan vara uppkopplad från Chengdu.Om möjligt kommer det att bli en intressant nulägesskildring från mittens rike.

Var i Stockholm i helgen.

måndag, 04 april 2011 23:09, Politik

Nu var det äntligen klart med min nya layout .Lite ändringar har det blivit. Det kommer mer framöver.

Som vanligt är det mycket som händer .Var i Stockholm i helgen.Besökte Lidköpingsföreningen i Stockholm.

En riktigt hembygdsförening mitt i Stockholm öppen för Lidköpingsbor boende i Stockholm med omnejd. .Härligt. Pratade i nästan två timmar och visade bilder

på det planerade Victoria huset på Läckö samt Hamnstaden.

Hann med Arenan,Rörstrand,De La gardieskolan. Intresserade medlemmar.Ja hade vart en given medlem om jag bott i Stockholm.

Nostalgiker och Lidköpingsfantast som jag är. Ordet patriot har förstörts av de extrema. Men jag är klar Lokalpatriot för Lischöping.

Mötet var i det södra tornet på Kungsgatan. Vänster är söder.

Ordförande i Lischöpingsföreninga som jag säger är Stig Lundström.Född på Lilleskogsvägen.

Pappa hette Allan. Flyttade till Falköping och var aktiv där .Stig har jobbat med politik hela sitt liv på olika departement .Det sista var arbetsmarknad.

Ingvar Svensson var årsmötet äldste och fick förtroendet att tända den symboliska fyren. som alltid brinner på föreningens möten.

Ulf Uebel blev vald till årsmötets ordförande.Det är inte många kommuner som har en fungerande förening i Stockholm för sin hembygd.Att denna förening har funnits i 85 år är mycket bra.Jag förklarar fenomenet med den starka identitet vi har i Lidköping.