Bloggmeny

Chengdu Tisdag.

tisdag, 12 april 2011 19:51, Politik

Denna tisdag tog sig in på min topp 20 lista över bästa dag i mitt liv.

Kan bara jämföra den avseende utrikespolitik när jag var med om gripande och ytterst intressant ögonblick i efterkrigstidens Sarajevo.

Att vara på plats i detta jättleland Kina-Världens supermakt nr 1 och övertagande av USA,s ställning som ledande supermakt är stort.

Att dessutom se vilken utveckling man är inne i är ytterst intressant. Har haft mycket intressanta samtal med Näringslivsledare och privat företagare hur

Lidköping-VästSverige och kanske hela Sverige kan samarbeta för att skapa arbete och sysselsättning och en gemensam framtid på denna vår jord i

fredlig samexistens och hållbar utveckling. Nu pratar vi om en region på frammarsch med 90 miljoner invånare.

Borde kunna försörja Väst Sverige i rätt många år. Det är mycket detaljer jag inte kan skriva om här men möjligheterna är otroliga om vi gör rätt.

Nu talar jag om tjänstexport. Sverige ligger i framkant inom många områden som inte är tillverkning men tjänster som stödjer tillverkning och många gånger är en förutsättning för tillverkning.

På fackspråk talar vi om arbeten högre upp i värdekedjan.

Jag satt och talade med representanter för en näring som skall växa från 30.000 anställda till 100.000.

Budskapet var klart, Vi vill ha hjälp med det och det och det.

Tar vi inte denna chans är vi korkade.Möjligheterna är enorma. Jag har lanserat Safe Community idag. Med vårt sätt att planera och bygga samhället

finns det sysselsättning för tusentals i Sverige gentemot Kina.

Efter mötet med Näringslivet åkte vi till en High Scool för 4000 studenter.

Där ägnade jag 2 timmar åt att samtala  öppenhjärtligt med ca 500 elever.

De hade arbetat med ett program för mitt besök som var enastående.

Det hade nämligen aldrig hänt att en politker från utlandet gästat deras skola. Jag fick hålla tal om framtiden.

Alla elever i Chengdu läser nu Engelska så de flesta ställde frågor på engelska och förstod mej lätt.

Det som överväldigade mej var ungdomarnas dröm om framtiden. Öppenheten och hur exalterade man blev över besöket.  Ungdomen är framtiden och kommer att förändra Kina.

Återkommer med fler bilder från detta och mer text hur man resonerar. Men,,man hade hört om mitt trumspelande och bjöd in mej att spela med ett ungdomsband på skolan- Borgmästare Wang är nämligen djupt imponerad att en borgmästare har ett rockband.

De hade nog tänkt sig ett trumsolo när jag ersatte trummisen mitt i en låt. Men jag gav tecken till basisten så jag och han fann varandra.

Efter att vi skapade en rytm så hängde gitarristen orh organisten på och helt plötsligt började det svänga.

Folk blev som galna. De kinesika politkerna med. Ett gäng började att dansa hip hop på golvet och snurrade runt på ryggarna.

De kinesiska tjejerna blev som galna..ler...jag fick trycka ett hundratal händer.Skriva autograf och bara lova att vi måste ha samarbete med dina skolor i Sverige.

Lärarna nickade och log.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Ser bra ut! Hälsningar från Rockford, Illinois till Kina!

Linnea - 13 april 2011 16:43

Nu är detta min blog där jag visar Mitt liv.
Givetvis blir det mycket om mig...Det är syftet.
Den som inte gillar att följa ett kommunalråds arbete behöver inte besöka sidan.
Du har fel i allt du skriver..du känner inte mig.

kjell hedvall - 13 april 2011 14:39

Hej Kjell.
Du verkar lida av hybris. Har sällan sett en så malplacé figur som du, i din pingvinkostym, på kinabilderna. Varför får såna gubbar som du hållas? Jo, för att du cencurerar bort ALLA negativa inlägg, inklusive detta.

Stefan - 12 april 2011 21:42

Tänk att Kjell kan taima ett så värdefullt besök så rätt i tiden med att våga och klara den känsliga utmaningen för att testa och semöjligheterna globalt för lilla liudköpiongsregionens möjligheter internatiomelt och dessutom i ett land som nästan varit förbudet tidigare.Han gör det för att skapa trovärdighet för han S-politik och vår "svåra" framtid. Kan det vara bättre, knappast. Alltkan bemötas med arbetstillfälle, vilja och förtagsamhet i alla led med god utbildning, ingenjörsskola osv.Kortet har ett typiskt Presidentstuk. Lycka till med forts.....
Bästa hälsningar paridon

lennart albertsson - 12 april 2011 20:55