Bloggmeny

Chengdu-Kina Onsdag.

onsdag, 13 april 2011 18:19, Politik

 

Vad håller vi politiker på med på dagarna..Jo vi äter bl.a. Är mycket positivt överraskad av den kinesiska maten.

Kina mat i Kina är något helt annat än på en China restaurang  i Sverige. Man serveras mängder med rätter som man får plocka i mindre skålar eller direkt

från huvudskålen med pinnarna. Maten i Sichuan provinsen är riktigt spicy. Ibland riktig stark över gränsen faktiskt.Men då tar man inte av den rätten mer.

Ovan ser ni en fiskgryta med stora pepparskal där kornen ligger i. har aldrig ätit något sådant tidigare.Jättegott. Ris serveras inte i några större mängder, det är mest kött o fisk att plocka i.

Här sitter vi. Rätt så typiskt.Mest män.Enstaka kvinnor.Politiker och en företagare. Jo Kina har privata företagare som är enormt framgångsrika.

De blir också stormrika snabbt. Denne företagare var det mycket intressant att träffa. Han var öppenhjärtligt och sa som det  var.

Nu fick jag bekräftat mycket. Det var både positivt och negativt som det är i livet. Men att kineserna inte får säga som det är har jag inte märkt hittils.

Företagaren öppnade iallafall möjligheter till exportaffärer av tjänster.

Så här ser sologitarristen ut som jag spelade med hastigt och lustigt,

Jag vet inte vad han heter.Men skicklig var han trots sin ungdom.

Eftersom det blev halvextas drog vi vidare till nästa uppdrag.

Om vi får skolutbyte med Chengdu-Xindu så hoppas jag bandet kan komma hit så vi får spela ihop.

Ungdomarna hade själva bestämt vilken program de ville bjuda på.

Eftersom de läst att Lidköping var bland de världsledande i den gröna stadsrörelsen och skapat en hållbar utveckling,ville de visa detta genom

en modeparad med kläder de gjort i återvinningsbart material.

Ungdomarna hade frågor för ytterligare en timma minst. Denna tjejen fick chansen och frågade om jag kunde ge exempel

från Lidköping på hur vi jobbar med grön omställning.

Mitt svar fick hela aulan att gapskratta och applådera. Det är klart att min stil är väldigt långt ifrån de strama kinesiska ledarna med auktoritet.

Efter att ha gått igenom ett antal exempel så koncenterade jag mig på biogas.Eller Biomethan som det heter. Eftersom det är en krånglig process att förklara

så att folk förstår har jag förenklat det hela att jag kör en Volvo och att den går på koskit.

A cowshit car...Nu känner dessa kinesiska ungdomar till det....


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*