Bloggmeny

Biogas och Margot

måndag, 26 juni 2006 00:00, Politik

Min sida är på väg att byggas så sakteliga,jag administrerar inte hela sidan själv så det tar tid. Idag kom Aftonbladet in vilket är bra.Fråga Kjell är närmast i tur.Från tidigare erfarenhet så finns det många Lidköpingsbor som har frågor till mej. Med ett enkelt klick så kan man ställa en fråga och få svar.Vill som sagt ha många bilder och det har varit och är fortfarande problem men det kommer att bli bra,,idag fick jag en bild jag har väntat på länge så jag publicerar den direkt,,,En del tycker inte jag är så glad på bild,,,,det behövs lite extra brukar jag svara och Margot Wallström vår eminenta EU politiker är extra. Annars har denna dag delvis handlat om Biogas i Lidköping. Vi hade möte idag och bestämde att ha en KickOFF dag i augusti där en arbetsgrupp formellt startar sitt arbete för att en biogasanläggning skall invigas 2008 i Lidköping. De ekonomiska förutsättningarna finns om man finner fordon som skall drivas av gasen..Med så rena restprodukter som möjligt skapas ett recept som ger de bästa förutsättningar för biogasproduktion. Anläggningen skall ligga intill Värmeverket. De hinder som finns bedömer jag ligger mer i att finna så många fordon som körs på biogas att det blir nån idé att bygga en anläggning.Kommunen måste få fram en flotta av fordon.Vid tidigare genomgång handlar det om 200 mindre fordon som idag finns bensindrivna. Renhållningsfordon,Bussar,medelstora lastfordon är andra exempel.När en tankstation etableras öppnas också privatmarknaden. De intressenter som finns idag är Svensk Biogas och Göteborg Energi.Lidköpings Kommun är givetvis också med. Fler kan tillkomma. Biogas Väst är den intressent som bygger tankstationer. Alla var förhoppningsfulla och målmedvetna vid dagens möte så visst tog vi ett stort steg emot det hållbara Lidköping o Sverige...Kul...Margo Wallström träffade jag i Bryssel..

Midsommarafton

lördag, 24 juni 2006 00:00, Politik


Midsommarafton blev en jättetrevlig dag efter all spådom om regn.Eftersom vi spelar ute i det fria i Örthagsparken kan vi inte spela om det regnar. Nu blev det ännu en fin midsommarafton med många vänner som kom fram. 1200 personer firande midsommar i parken och det var riktigt gemytligt.Visserligen hörde jag inte så mycket eftersom jag sitter längst bak..utan medlyssning denna gång och högtalarna vända framåt.Men alla var glada o nöjda...För första gången spelade vi även efter att det traditionella firandet var över. Nu bröt solen fram och hela spelningen skedde med underbar sol med diggande människor framför sig. Den känslan är en orsak till att man håller på. Nu kom min dotter Anna med Björn o mina barnbarn Liam o Viggo fram så det hela blev helmysigt detta år i Örthagsparken.

mer bilder

lördag, 24 juni 2006 00:00, Politik

Ja som ni ser så är det lite hawaii på min sida just nu,,men det får åtgärdas senare..här kommer lite mer bilder från midsommarafton. På den ena bilden ser ni jag o Lars "Skjorta" Lundgren. Lars är klasskamrat o úngdomskamrat med min far.nästa år blir Skjorta 90 år.


midsommar 2006

bild

fredag, 23 juni 2006 00:00, Politik

Västsveriges starkaste gubbgäng..ler... Göran Johansson -Kommunstyrelsens ordförande Göteborg Roland Andersson - Regionfullmäktiges ordförandegöran,kjell,roland

Åter I Lidköping

torsdag, 22 juni 2006 00:00, Politik

Hej igen. Skulle ha skrivit innan jag stack till Göteborg igår men Mårten hade inte gett mej de nya inlogguppgifterna. Det har hänt mycket..Fast det är bra....då har jag lite att skriva om under midsommarhelgen,,, Vi hade Kommunstyrelsen traditionsenliga möte på Läckö i tisdags och på e.m träffade vi Näringslivskommitten med Rolf Hermansson som ordförande. På kvällen startade min häst på Axevalla...Rysningen blev femma efter galopp...mycket bra...vinner snart.... Onsdag morron var en Göteborgsdag..Började med ett möte på Redareföreningen med Vänerns Näringslivsråd. Sedan gick jag bort till Hammarplasts Göteborgskontor där vi hade bolagsstämma med CIEL. Deltagarna från Stockholm var sena så jag fick snabbt åka vidare till Mölnlycke och en 24 timmars möte med West Sweden.Göran Johansson KS ordförande i Göteborg är ordförande och konferensen var mycket givande. Torsdag morron fortsatt möte med West Sweden som är de västsvenska kommunernas EU organisation och jag är med i styrelsen.Kl 10 bröt jag upp och åkte till Mariestad där Kommunförbundet Skaraborg hade möte.Mariestad invigde sitt nya kommunhus och kl 13 när jag kom fram så hade vi möte med Skaraborgsamverkan,,,Turismsamverkan var det viktigaste ämnet. I bilen sitter man mest o pratar telefon och lyssnar på musik,,,jaa givetivs så återkommer jag med alla intresanta sakfrågor.Skall försöka få in bilder här nu,sen skall sidan utvecklas....The Politicians skall in,,,ni skall få lyssna på oss..My world,,kommer att bli min internationella sida.med vänner över hela världen vill de gärna förstå också. Iallafall så hoppas jag att Midsommaraftonen bli regnfri efter kl 13.....Annars blir det ingen spelning för oss i Örthagsparken....Vi planerar att börja kl 14.30 och spelar även efter det traditionella firandet. Förra året kom det 1800.....utan regn så skall vi göra om det minst....

Hej,,Då var jag igång

måndag, 19 juni 2006 00:00, Politik

Hej,,Har funderat i ett år om jag skulle starta en blogg.Har dock avstått eftersom de jag sett varit så tråkiga.Ord o bara ord....Vem bryr sej..ler.. Nu är jag dock igång och min egen plats kommer att bli en variant av både hemsida o blogg. Syftet är att både roa och oroa.Jag har alltid fotograferat så bilder kommer att det att bli. Kommunikationssida är ett bra ord. Idag kom jag igång lite snabbt för Mårten från Entos ringde och sa att nu är det igång. Har hunnit med ett möte idag angående kommunens internationella arbete,sedan väntar ett möte med Brottförebyggande rådet där vår Polischef gästar oss.därefter möte med Nyföretagarcentrum för att sedan springa vidare till et möte för alla som har företag i Västra Hamnen.Området vill kommunen förvandla. Hur snabbt det kan gå avgör givetvis ägarna av mark o hus men läget är attraktivt och vem tror att oljehantering är framtidens modell. Detta område från 1900 talet skall förändras, frågan är som sagt hur snabbt det kan gå. Detta skall vi prata om idag och jag återkommer till detta. Har fått en fråga hur skall du ha tid med en BLOGG också? Tjaa..Tid är det enda vi har... Nu kör vi..