Bloggmeny

Biogas och Margot

måndag, 26 juni 2006 00:00, Politik

Min sida är på väg att byggas så sakteliga,jag administrerar inte hela sidan själv så det tar tid. Idag kom Aftonbladet in vilket är bra.Fråga Kjell är närmast i tur.Från tidigare erfarenhet så finns det många Lidköpingsbor som har frågor till mej. Med ett enkelt klick så kan man ställa en fråga och få svar.Vill som sagt ha många bilder och det har varit och är fortfarande problem men det kommer att bli bra,,idag fick jag en bild jag har väntat på länge så jag publicerar den direkt,,,En del tycker inte jag är så glad på bild,,,,det behövs lite extra brukar jag svara och Margot Wallström vår eminenta EU politiker är extra. Annars har denna dag delvis handlat om Biogas i Lidköping. Vi hade möte idag och bestämde att ha en KickOFF dag i augusti där en arbetsgrupp formellt startar sitt arbete för att en biogasanläggning skall invigas 2008 i Lidköping. De ekonomiska förutsättningarna finns om man finner fordon som skall drivas av gasen..Med så rena restprodukter som möjligt skapas ett recept som ger de bästa förutsättningar för biogasproduktion. Anläggningen skall ligga intill Värmeverket. De hinder som finns bedömer jag ligger mer i att finna så många fordon som körs på biogas att det blir nån idé att bygga en anläggning.Kommunen måste få fram en flotta av fordon.Vid tidigare genomgång handlar det om 200 mindre fordon som idag finns bensindrivna. Renhållningsfordon,Bussar,medelstora lastfordon är andra exempel.När en tankstation etableras öppnas också privatmarknaden. De intressenter som finns idag är Svensk Biogas och Göteborg Energi.Lidköpings Kommun är givetvis också med. Fler kan tillkomma. Biogas Väst är den intressent som bygger tankstationer. Alla var förhoppningsfulla och målmedvetna vid dagens möte så visst tog vi ett stort steg emot det hållbara Lidköping o Sverige...Kul...Margo Wallström träffade jag i Bryssel..


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Kul och trevlig sida

Monica.nu:)

Monica Green - 28 juni 2006 00:00

Jag som privatperson är inte alls främmande för att min nästa bil kommer bli en som drivs av biogas. Det skulle underlätta att ha en station i stan. Jag hoppas och tror att detta kommer att öka antalet bilar och bussar som är miljövänligare än dagens bensindrivna. Alla miljöinitiativ välkomnas varmt. :)

Malin Palm Friberg - 28 juni 2006 00:00

Bra att det finns koommuner på frammarch inom miljö och som har visioner.

På avstånd, från Göteborg, ser jag tydligt att Lidköping är en föregångskommun inte minst då det gäller handel. Då jag bodde i Skaraborg framträdde inte detta så klart som nu.

Vi behöver fler socialdemokrater som Du, Kjell!

Christina

Christina Hallberg - 28 juni 2006 00:00