Bloggmeny

Chengdu-Xindu Kina

måndag, 31 oktober 2011 22:00, Politik

Fick denna välkomsthälsning  Xianhcheng Higschool som jag besökte denna min första heldag i Chengdu/Xindu i Kina.

Skolan har tagit mej  och Lidköping till sitt hjärta och jag med dem. I april var jag den förste vite som besökt denna skola i centrala Xindu.

Skolan har 4500 elever mellan 16 och 18 år. Syftet med besöket  skolan var enligt det avtal kommunen har med Xindu att utveckla samarbetet kring utbildning.

De La Gardieskolan och Xiancheng är gång med ett samarbete och i framtiden kan vi utväxla studenter.

Annars var resan jobbig eftersom det var dimmigt i Peking,Planet gick ned i staden HuHot nära Mongoliet. Fyra timmar försenat blev det men nu är jag framme.

Imorron börjar IATTO forum och det är huvudsyftet med resan även om jag passar  att  göra mycket annat som ni kommer att se.

Jag är ordförande i exportstiftelsen och det är för dess räkning jag är här tillsammans med Hasse Karlsson. och Leif Eriksson.

Leif är här för ett mycket intressant  fordonssamarbete som förhoppninsvis kan leda till en vändning för västsveriges biltillverkong i framtiden nu när kineserna även äger Saab.

Det är här I Chengdu som Volvo bygger en bilfabrik just nu.Mer om detta kommer senare.

Det finns en svensk Kung i Kina.J-O Waldner. han är förmodligen Sveriges mest kändaste idrottsman. Här pratar alla om Waldner.Givetvis skall ett svenskt kommunalråd bli utmanad pingis. Tjejen är ungdomsmästare i Chengdu.Vill inte säga lite. Givetvis var hon snäll emot mej,lyckades dock sätta några

kantbollar som ställde henne till publikens jubel. När hon spelade uppvisning var det raketfart bollarna.Huvaligen var snabb pingisen är.

Över 4000 elever tog emot mej med ett hejdundrande hviiiin..Nu talar vi om Kina.Fick inte plats fotot eftersom de stod uppradade en fotbollsplan.

Lurade..

måndag, 24 oktober 2011 00:45, Politik

För tjugo år sedan sveptes även Socialdemokratin in i de nyliberalas idéer om avreglering av statlig verksamhet eller mer marknadsinriktning överhuvudtaget.

Proppen gick ur när samhällets beskyddare för ALLAS bästa gick ur. Att värna om vårt gemensamma har under de borgerliga blivit likhetstecken med något som är fult,ont.ej effektivt och icke acceptabelt.Hur har det kunnat bli ? Istället skall man tjäna pengar andraVinstintresset är övergripande. Samhällets medborgare är till för att göra vissa rikare.Borgerliga politiker företräder den egna eller kompisens plånbok. Hur kan det ha blivit .? I reklamradion kör man ideligen att man skall byta elbolag. Flera aktörer finns marknaden för jämförelser och mäklar att byta. Vad det detta som var meningen med avregleringen av elmarknaden?

Blev det bättre för konsumenten -blev det billigare och bättre.? SJ-Banverket-Telia listan kan göras längre avreglerades-Blev det bättre och billigare?.

Nu skall fjärrvärmenätet avregleras. Blir det bättre och billigare. Lokalt hör man marknadsliberalerna se möjlighet att tjäna pengar det allmännas bekostnad.

Är det bättre. Med facit i hand kan man se att Socialdemokratins högervridning öppnade för det samhälle vi har nu med stor maktkoncentration från den ekonomiska

och politiska högern. Med alla affärer blir det mycket svårt att uppnå förtroende för ett maktskifte i Sverige.

Samtidigt växer nya rörelse fram underifrån av ungdomar som protesterar emor rådande ordning,

Hur skall Håkan Juholt ställa sig i framtiden - Är han ledaren som leder Socialdemokratin tillbaka till ledarpositionen. Mycket ställs ända i dessa dagar.

Svaret lär komma under nästa år.

 

Här står jag med en höger....ler.Katarina Jonsson. Kommunstyrelsen ordförande i Skövde. Vi är helt överens att Skaraborgs kommuner måste samarbeta mer för att stärka helheten och rädda Skaraborg från nedgång och "fattig region". Skaraborg mår inte bra efter finanskrisen och det som pågår just nu i diverse efterdyningar.Skövde och Lidköping får dra i detta för delregionens bästa.Lidköping och Skövdes arbetsmarknadesregioner växer ihop just nu.

 

 Denna skapelse står Saabs bilmuseum i Trollhättan. Jag läser att marknaden lämnar bud till konkursförvaltaren. För mig är det mycket

häpnadsväckande att ingen från Trolhättans kommun agerar.Menar man att detta fina bilmuseum och en symbol för staden skall skringas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juholt och mediadrev

onsdag, 12 oktober 2011 22:43, Politik

Idag och igår har det ringt tio journalister och frågat har du minskat förtroende för Håkan Juholt. Kommer du att kräva hans avgång.

Det s,k mediedrevet blir bara värre och värre.Som en flock vargar kastar man sig över ett byte.Någon sans och balans i frågan finns ej.

Har det skadat partiet var en fråga. - det är väl självklart att mitt förtoende för Juholt har minskat,lika självklart får han avgå om han blir åtalad och lika självklart har

partiet skadats var mitt svar.En partiledare kan inte sätta sig i en sådan situation som han gjort.

Det är oacceptabelt.Sedan är det upp till hur det utvecklats avseende min framtida åsikt.Lika oacceptabelt är att det är media som skall vara både åklagare och domare.Några försökte mej att säga att han skulle avgå.Du krävde ju Sahlins avgång med framgång...Mitt svar var.Du tycker att det är trovärdigt om jag går ut igen ???Pust..

 

Stecke konstnärerna har varit framme igen.Konst konsten.?

,

Populärt är det i vart fall.

Var personalfest i fredags..Scotts spelade..

 

 

Vi har hört det förut

torsdag, 06 oktober 2011 20:34, Politik

Efter att ha förlorat fem val i rad under en tid som kommer att bli tjugo år trodde jag att de borgerliga skulle ändra sin politik i Lidköping.

är inte fallet. Man fortsätter med en massa förslag som man inte har pengar till. Nu lindas det in i man tar fram pengar i sin budget genom

omprioriteringar.I själva verket är det samma sak som att man måste säga upp personal i skolan,och vård o omsorg.

Vi lägger sparbeting.det är upp till förvaltningen att genomföra.. Vad som skall ske har man mörkat.

Vi säger inte upp personal för att satsa 45 miljoner nya stenbeläggningar i centrum. Om vi skulle satsa många miljoner hade vi gjort det i besöksnäringen.

Det hade skapat  många nya jobb att det i sin tur hade möjliggjort ett förnyat centrum.

Att bara bygga om ger inte några mer jobb-Feltänkt som vanligt.

tal om centrum blev jag ytterst förvånad när jag såg de 25 förslagen till nytt polishus. Ingen av alla förslag hade brytt sig om förutsättningen för byggnation.

Byggnaderna skall vara anpassade till De La Gardiestadens höjd och storlek.

Många förslag var rena skämtet.Var vi  gör nu vet jag inte. Det krävs stora ändringar.

Kostnaden för att gräva och gjuta en underjordisk p-plats lär bli gigantiska.Handlarna i Pollux(Åhlens/Hemköp har börjat protestera och säger att P frågan måste lösas under byggtiden.Skall man uppföra stora huskomplex som granne till Hemköp lär det bli svårt med P plats samma plats under tiden man bygger P hus.

 

Detta är den nya badbryggan vid Framnäs...Kommentar överflödig.Men faktiskt var det en som ringde och tackade.Jag var tvungen och åka och titta eftersom jag inte hade en aning om detta.Kan lugnt säga att jag blev förvånad.Ni ser mina barnbarn

 

Detta är Yvonne Träff och Mark Podemsky. Yvonne jobbar framgångsrikt  kommunen med klimatfrågorna.Om tre veckor avgörs det om Lidköping

utses till årets energikommun i Norden.Vi är nominerade och vi har ett starkt kort i biogasanläggningen.Mark var med i delegationen från Rockford/Chicago/Illinios.

som gästade Lidköping. Mark jobbar med näringslivsutveckling.Till skillnad från Sverige är det alla företag i området som betalar.Vi fokuserar nu alternativ

energi i det oljeberoende USA.De La Gardieskolan kommer att bygga det tredje huset i Rockford-Nu med svensk energistandard.Målsättningen är att intressera svenska företag för den stora amerikanska marknaden.