Bloggmeny

Lurade..

måndag, 24 oktober 2011 00:45, Politik

För tjugo år sedan sveptes även Socialdemokratin in i de nyliberalas idéer om avreglering av statlig verksamhet eller mer marknadsinriktning överhuvudtaget.

Proppen gick ur när samhällets beskyddare för ALLAS bästa gick ur. Att värna om vårt gemensamma har under de borgerliga blivit likhetstecken med något som är fult,ont.ej effektivt och icke acceptabelt.Hur har det kunnat bli ? Istället skall man tjäna pengar andraVinstintresset är övergripande. Samhällets medborgare är till för att göra vissa rikare.Borgerliga politiker företräder den egna eller kompisens plånbok. Hur kan det ha blivit .? I reklamradion kör man ideligen att man skall byta elbolag. Flera aktörer finns marknaden för jämförelser och mäklar att byta. Vad det detta som var meningen med avregleringen av elmarknaden?

Blev det bättre för konsumenten -blev det billigare och bättre.? SJ-Banverket-Telia listan kan göras längre avreglerades-Blev det bättre och billigare?.

Nu skall fjärrvärmenätet avregleras. Blir det bättre och billigare. Lokalt hör man marknadsliberalerna se möjlighet att tjäna pengar det allmännas bekostnad.

Är det bättre. Med facit i hand kan man se att Socialdemokratins högervridning öppnade för det samhälle vi har nu med stor maktkoncentration från den ekonomiska

och politiska högern. Med alla affärer blir det mycket svårt att uppnå förtroende för ett maktskifte i Sverige.

Samtidigt växer nya rörelse fram underifrån av ungdomar som protesterar emor rådande ordning,

Hur skall Håkan Juholt ställa sig i framtiden - Är han ledaren som leder Socialdemokratin tillbaka till ledarpositionen. Mycket ställs ända i dessa dagar.

Svaret lär komma under nästa år.

 

Här står jag med en höger....ler.Katarina Jonsson. Kommunstyrelsen ordförande i Skövde. Vi är helt överens att Skaraborgs kommuner måste samarbeta mer för att stärka helheten och rädda Skaraborg från nedgång och "fattig region". Skaraborg mår inte bra efter finanskrisen och det som pågår just nu i diverse efterdyningar.Skövde och Lidköping får dra i detta för delregionens bästa.Lidköping och Skövdes arbetsmarknadesregioner växer ihop just nu.

 

 Denna skapelse står Saabs bilmuseum i Trollhättan. Jag läser att marknaden lämnar bud till konkursförvaltaren. För mig är det mycket

häpnadsväckande att ingen från Trolhättans kommun agerar.Menar man att detta fina bilmuseum och en symbol för staden skall skringas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Apropå lurade: Bra skrivet!

Ove Nordström - 26 oktober 2011 14:54

Bra bilder, specially the first one.. )))

marialex - 24 oktober 2011 02:08