Bloggmeny

Chengdu-Xindu Kina

måndag, 31 oktober 2011 22:00, Politik

Fick denna välkomsthälsning  Xianhcheng Higschool som jag besökte denna min första heldag i Chengdu/Xindu i Kina.

Skolan har tagit mej  och Lidköping till sitt hjärta och jag med dem. I april var jag den förste vite som besökt denna skola i centrala Xindu.

Skolan har 4500 elever mellan 16 och 18 år. Syftet med besöket  skolan var enligt det avtal kommunen har med Xindu att utveckla samarbetet kring utbildning.

De La Gardieskolan och Xiancheng är gång med ett samarbete och i framtiden kan vi utväxla studenter.

Annars var resan jobbig eftersom det var dimmigt i Peking,Planet gick ned i staden HuHot nära Mongoliet. Fyra timmar försenat blev det men nu är jag framme.

Imorron börjar IATTO forum och det är huvudsyftet med resan även om jag passar  att  göra mycket annat som ni kommer att se.

Jag är ordförande i exportstiftelsen och det är för dess räkning jag är här tillsammans med Hasse Karlsson. och Leif Eriksson.

Leif är här för ett mycket intressant  fordonssamarbete som förhoppninsvis kan leda till en vändning för västsveriges biltillverkong i framtiden nu när kineserna även äger Saab.

Det är här I Chengdu som Volvo bygger en bilfabrik just nu.Mer om detta kommer senare.

Det finns en svensk Kung i Kina.J-O Waldner. han är förmodligen Sveriges mest kändaste idrottsman. Här pratar alla om Waldner.Givetvis skall ett svenskt kommunalråd bli utmanad pingis. Tjejen är ungdomsmästare i Chengdu.Vill inte säga lite. Givetvis var hon snäll emot mej,lyckades dock sätta några

kantbollar som ställde henne till publikens jubel. När hon spelade uppvisning var det raketfart bollarna.Huvaligen var snabb pingisen är.

Över 4000 elever tog emot mej med ett hejdundrande hviiiin..Nu talar vi om Kina.Fick inte plats fotot eftersom de stod uppradade en fotbollsplan.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*