Bloggmeny

Invigning av EM möbler-Första etappen på nya Änghagen.

fredag, 26 augusti 2011 01:52, Politik

Det finns en historia bakom EM möblers etablering.Den visar att det tar tid att göra förändringar.Nu är det särskilt roligt att jag fått samarbeta med

familjen Andersson för att genomföra det som blivit Lidköpings snyggaste och finaste möbelvaruhus någonsin.

Hela möbelbutiken kryllar av läckra kompositioner av möblering.

Nuvarande ägare av EM möblers koncept i Lidköping och Överbyn i Trollhättan.

Mikael Andersson med syster Birgitta Andersson.

Läcker entré. Ett snyggt café finns också i huset.

1973 skulle jag sätta bo med min dåvarande fru.Efter lite kollande åkte vi till Södra Kyrkogatan. Inne gården träffade vi

Bengt Andersson. till vänster bilden.Fricks möbler stod det skylten och han höll till i en gammal lada.

Nu nästan 40 år senare får Bengt vara med om detta lyckliga tillfälle.Vilket resa du gjort sa jag till Bengt..Minns du..och sedan var konversationen igång.

Bengt var bilförsäljare Eiler Svensson Skaragatan -Nu snackar vi Lischöping,,,Han var för snäll för att vara bilförsäjare och efter några år som ansvarig för bensintappen hos Eiler blev han uppsagd. Fick börja hos Frick och jag minns att Bengt var snäll även som möbelförsäljare när jag som 21 åring kom in för att handla. Vi satt och tittadeproduktkataloger från Tibros möbelfabriker i ett litet kyffe..Det var mycket långt från dagens fashionabla hus.

Företaget har växt för varje årtionde och skaffat sig en bred kundstock av Lischöpingsbor. Bengts barn har utvecklat Fricks under numera EM möblers franchise koncept och som alla vet hållt till Framnäs. Jag var där för knappt fem år sedan.Micke sa att nu får du skaffa en bra tomt till mej.Vill genomföra samma koncept som i Överbyn i Lidköping.

De var starten till det som blir Änghagen.Jag åkte runt och tittade i detalj vart vi kunde lägga ett nytt köpcenter och kom fram till att Änghagen var möjlig om vi kom

över Sandviks hemlighus..Senare Bacho och nu SNA. Som kuriosa kan nämnas att mitt första jobb var just Sandvik.Jag körde last mellan Änghagen och fabriken i stan bl.a.Efter ett par års förhandlande  köpte kommunen fastigheten av SNA och vips kunde planarbetet starta.

Verkligen trevligt att vart med om denna resa tillammans med Bengt Anderssons familj.Jag har vart kund där under alla år. Säljer bra möbler till bra pris.

Soffan från 1972 tillverkad i Tibro med högsta kvalité har jag kvar även om den stått i förråd de senaste åren.

 

 

 

Lidköping festivalstaden-åtminstone i Aug 2011.

onsdag, 24 augusti 2011 00:08, Politik

Tid att summera augustis alla konserter och artistbesök i Lidköping.Tar dock inte Kanal rocken nu den kommer efter detta inlägg.

här efteråt var utbudet mycket stort och gratisarrangermangen slog ut de med entré.Har mycket bilder att de får komma även i senare politiska inlägg.

DInas jubileumsarrangemang drog storpublik -Där visade den private arrangören Krall god kvalité och professionalitet. Företaget står även bakom Diggiloo turnén och har kontor i Lidköping. Det innebar att det blev Villa restaurangen som ansvarade för mat och dryck under Diggiloo. Ungdomar från Lidköping fick jobb och åkte med runt.Dina Scenen och arrangemanget drog storpublik.Mest drog Sveriges hetaste kvinnliga artist September.Eller Petra Marklund som hon heter.

Jag var inspirerad av musiken och tog bra bilder hela kvällen.

 

Tog en av de bästa bilderna länge.Kunde tro att det var en studiokomposition.

 

Petra har nått den breda publiken genom programmet mycket bättre.

 

Showen var en fullproduktion.Med storbildsskärm  räckte inte elen i Stadsträdgården långa vägar.Man hade fått ta med sig eget elverk ????

 

Nytt publikrekord i Stadsträdgården. Jag brukar räkna publiken från scenen och har fått en rätt bra överblick.

Nu jämförde vi denna publik med bilden från Läckö där det var 5500 personer. Eftersom min bild inte visar alla de som står sidorna samt bakom träden uppskattar jag antalet till runt 9000,kanske fler...Eftersom det regnade strax före står publiken upp.Normalt sitter man i Stadsträdgården.

 

Lidköpingsfestivalen

tisdag, 16 augusti 2011 21:18, Politik

Lidköping i Augusti är full av artisframträdanden. Både den traditionella Porslinsfestivalen numera med Kulturfestival samt Dina försäkringars jubileumshelg gjorde nog att publiken svek Lidköpingsfestivalen. Jag tycker att vi skall ha en stadsfest i LIdköping. Något mer lämpligt ställe än Nya Stadens torg finns inte i Sverige.

Andra kommuner med stadsfester skulle gärna vilja ha våra förutsättningar. Nu gick Henry Henriksens försök att återuppliva festivalen inget vidare.

Gratisutbudet gör att Lidköpingsborna inte vill betala.Det stod en hop med publik utanför och tyckte det var för dyrt att betala 100 kr i entré.

Samtidigt tar Harrys 140 kr för att man skall in och ta en öl.Detta accepteras gladeligen.Sedan är det ett måste med artister som drar. Dessa kostar men torget är stort det finns potential.Nu får vi se om det blir någon mer stadsfestival. Den sköttes jättebra.Ett föredöme avseende ev stök och fylleri.

Rättvisans gudinna hade också gratislyssnare.

Givetvis var det kul att spela själv stor scen.Fick låna trummisen i Svenne Rubins set.Funkade bra.

 

The Politicians börjar erfarenhet av större scener.Det är bra. Gör oss bättre vid mindre arrangemang.

Jag har under de fem år vi hållit spelat före eller efter The Beach Boys ,Sahara Hotnights .Ove Törnqvist .Gösta Linderholm ,Peter Lundblad. Svenne Rubins,

EMD,Johnny Kask, Vi är bokade till nästa års Törebodafestival igen.

 

Sven Rubin fick syn den stege jag använde att ta ner vår backdrop.Blev ett lämpligt rekvisita för denne showman.

Långa bollar Bengt håller ännu.

Läckö -Diggiloo

måndag, 08 augusti 2011 09:48, Politik

Årets Diggiloo Läckö var en stor publiksuccé.Hörde röster om rekord.Oavsett det är det positivt att det arbete som läggs ner ger gensvar.

Själv hade jag tillfälle att prata med arrangören Jag har det senaste året engagerat mej i att vi skall ha en större gärna världsartist till Lidköping och arenan.

Den tar 13.000 besökare och det vore trevligt att testa och se hur ett sådant arrangemang genomförs.

Hade flera möten under våren om John Fogerty. Det krävs pengar/bankgarantier för artister denna nivå.Men intäktspotentialen upp emot 5-6 miljoner finns.Det handlar om att våga.I Fogertys fall ökade kostnaderna och de involverade backade ur. Men visst finns det artister som är säkra.Fogerty har aldrig spelat i Sverige under 7000 besökare.

Lasse Holm som fyller 70 nästa år ligger bakom Diggiloo och han gör det bra varje år.

Jessica Andersson.

 Thomas DiLeva.Förutom sina egna låtar har han en mycket bra röst för covers.Är en stor personlighet.På frågan varför han aldrig tävlat med sin musik

var svaret att den som aldrig tävlar är och förblir obesegrad.

 

Härlig miljö... 

Läckö-Spiken med focus på mat.

söndag, 07 augusti 2011 22:44, Politik

Deltog i möten för flera månader sedan att Skaraborg skulle bli platsen för TV Fyras satsning Sverige Matlandet-Matresan.

Flera platser slogs om uppmärksamheten.Sedan gick Dafgårds in som sponsror och hade åsikten att det skulle vara Läckö och Spiken.

Efter att TV 4 crew besökt platsen var det inget snack .I förra veckan sände man från Spiken och Läckö i fyra dagar. Bra uppmärksamhet som

kommer att ge utslag i nästa års besökssiffror.

.

Mia Jonsson kom upp till mej för ett antal år sedan och hade idéer om stadsnära bondgård.Blev inget hon drog igång

en verksamhet  med varumärket Lilla Labäck. Sparris,potatis,rödbetor.rabarber och saft som här.Har fått mycket uppmärksamhet.

Maria Nilsson hjälpte till att sälja Spikens matmarknad.

Man pratade i TV programmet om Vänerfisken Lake som är omöjlig att sälja.Den slängs tillbaka i sjön

Rödbetor,vitlök och mandelpotatis från Lilla Labäck.Lakefiléer från Vänern.Skorpor Biscotti Struts från Broby struts.

En dammvippa av strutsfjädrar.Kantareller inköpta torget.Finns flera thailändska tjejer som säljer till priser som gör att man inte behöver ge sig ut i leta.

Vad som gjorde mej förvånad var priset lake.Samtidigt som man sitter i TV och säger att marknaden är stendöd man slänger bort fisken  är priset inte långt från laxfilé.Marknadskrafterna eller säg gärna kapitalismen skall fungera som att efterfrågan styr priset. Ingen efterfrågan lågt pris.

När marknaden lockas av det låga priset kan man höja.

 

Ett matseminarie arrangerades Läckö.Trädgårdsmästare Läckö är Simon Irving.Han uttalade sitt gillande till krögarparet som nu ansvarar för maten Läckö.

Stefan Söderholm och Katrin Ljungblom.Kan bara instämma, det tog många år innan vi äntligen fått kvalité i matlagningen Läckö.

Annars är Läckö värt ett besök nu.Trädgården är underbar. Förvånansvärt Lidköpingsbor besöker Läckö.

 

 

 

 

 

 

Långledighet från bloggen.

söndag, 07 augusti 2011 22:34, Politik

Var inte planerat precis men luften gick ur mej efter attentatet i Oslo. Jag behövde ha semester från allt och det har jag haft.

Sköna veckor.

Men oehörd tragik och meningslöshet i Oslo.Men banden med Norge stärktes helt plötsligt och svenska folket visade verkligen att vi är goda grannar.

 

.

Deltog själv i den tysta minuten Nya Stadens torg för att hedra offren.