Bloggmeny

Invigning av EM möbler-Första etappen på nya Änghagen.

fredag, 26 augusti 2011 01:52, Politik

Det finns en historia bakom EM möblers etablering.Den visar att det tar tid att göra förändringar.Nu är det särskilt roligt att jag fått samarbeta med

familjen Andersson för att genomföra det som blivit Lidköpings snyggaste och finaste möbelvaruhus någonsin.

Hela möbelbutiken kryllar av läckra kompositioner av möblering.

Nuvarande ägare av EM möblers koncept i Lidköping och Överbyn i Trollhättan.

Mikael Andersson med syster Birgitta Andersson.

Läcker entré. Ett snyggt café finns också i huset.

1973 skulle jag sätta bo med min dåvarande fru.Efter lite kollande åkte vi till Södra Kyrkogatan. Inne gården träffade vi

Bengt Andersson. till vänster bilden.Fricks möbler stod det skylten och han höll till i en gammal lada.

Nu nästan 40 år senare får Bengt vara med om detta lyckliga tillfälle.Vilket resa du gjort sa jag till Bengt..Minns du..och sedan var konversationen igång.

Bengt var bilförsäljare Eiler Svensson Skaragatan -Nu snackar vi Lischöping,,,Han var för snäll för att vara bilförsäjare och efter några år som ansvarig för bensintappen hos Eiler blev han uppsagd. Fick börja hos Frick och jag minns att Bengt var snäll även som möbelförsäljare när jag som 21 åring kom in för att handla. Vi satt och tittadeproduktkataloger från Tibros möbelfabriker i ett litet kyffe..Det var mycket långt från dagens fashionabla hus.

Företaget har växt för varje årtionde och skaffat sig en bred kundstock av Lischöpingsbor. Bengts barn har utvecklat Fricks under numera EM möblers franchise koncept och som alla vet hållt till Framnäs. Jag var där för knappt fem år sedan.Micke sa att nu får du skaffa en bra tomt till mej.Vill genomföra samma koncept som i Överbyn i Lidköping.

De var starten till det som blir Änghagen.Jag åkte runt och tittade i detalj vart vi kunde lägga ett nytt köpcenter och kom fram till att Änghagen var möjlig om vi kom

över Sandviks hemlighus..Senare Bacho och nu SNA. Som kuriosa kan nämnas att mitt första jobb var just Sandvik.Jag körde last mellan Änghagen och fabriken i stan bl.a.Efter ett par års förhandlande  köpte kommunen fastigheten av SNA och vips kunde planarbetet starta.

Verkligen trevligt att vart med om denna resa tillammans med Bengt Anderssons familj.Jag har vart kund där under alla år. Säljer bra möbler till bra pris.

Soffan från 1972 tillverkad i Tibro med högsta kvalité har jag kvar även om den stått i förråd de senaste åren.

 

 

 


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Svar:Det he5ller jag med dig om..barn ska aldrig behf6va uevppla se5nt..aldrig! Ska se till att mina barn aldrig ska uevppla det jag har gjort ..aldrig!

Mirsad - 17 maj 2012 13:29