Bloggmeny

Superliberaler i Lidköping

onsdag, 29 februari 2012 00:50, Politik

Från gårdagens Kommunfullmäktige kunde man notera att vi har ett antal superliberaler eller riktiga högermän och kvinnor i Lidköping.De pläderar ofta för att privatisera äldreomsorgen.Valfrihet kallas det för  högerns språk.Nu vill man stifta en lag emot de kommuner som inte privatiserar.Samtidigt läser jag idag att vårdbolaget Caremas två ägare plockade ut 620 miljoner vardera bara förra året i vinst. Man är  förblindade av sin blåa högeridéologi att man inte ser klart. Teorin måste  vinna.Värst är Kristdemokraterna.Trots att de var det parti som tappade flest mandat i förra valet  fortsätter man i ännu värre takt med sin högerpolitik.Fortsätt säger jag slipper vi dem helt efter nästa val.De är farliga för de gamla. Dessutom är de illojala och farliga för skattebetalarna eftersom de hellre ger pengar till en privat ägare som Carema än att ge tillbaka pengen till skattebetalaren om det skulle ge överskott efter att bra vårdservice har getts.Tiderna förändras.När jag började i Kommunfullmäktige 1974 var Sossarna något till vänster om mitten.Högerpartiet Moderaterna bestod mest av konservativa.I mitten fanns Folkpartiet. Ett socialliberalt borgerligt parti som fanns i mitten med vissa inslag av radikalitet hos ungdomen.Centerpartiet företrädde landsbygdens bönder och en och annan som jobbade i staden.Centern arbetade lätt ihop med Socialdemokraterna eftersom de var ett folkrörelseparti.Inom Centern fanns det både höger och vänster socialliberalt tänkande.Idag är det sossarna som är socialiberala med sin historia av vänster kvar.Resten av gänget slåss om vilken som är mest nyliberal och sjunger kapitalismens lov.Att tjäna pengar andra är det finaste som finns.Ja vi har ett vänsterparti och ett miljöparti också.Jag avstår från att definiera dem.För att inte tala om nykomlingen Sverigedemokraterna.De har två platser i Kommunfullmäktige.Det ena har stått tom sedan start.Den valde bor inte i Sverige har jag hört.Undrar vad som hänt om alla förtroendevalda hade skitit i sitt uppdrag man fått av folket.

 

 Det här är modellen  det nya polishuset som är tänkt skall byggas vid P syd eller Åhlensparkeringen som en del säger.Detta fotot är tagen från öster.Kv närmast är systembolagets hus till höger.Som ni ser är det en jättekropp som täcker hela kvarteret fram till Esplanaden.Jag anser att detta förslag är ett fullständigt brott emot De La Gardiestadens småskalighet. Mer likt missfostret i grannfastigheten Åhlenshuset i kv Pollux.Ett hus som aldrig skulle ha fått byggas.Kallas neobrutalistisk stil.Nu fläskas det  i ännu värre stil med platta tak som går ända upp till nocken  grannkvarteret i väster men som kommer att trycka ner de nyss småskaligt uppförda husen i samma kvarter som systembolaget.Jag själv bor nära i ett hus som är ursprungligt De La Gardiestaden och gillar inte alls detta.

Bäver i stan bl.a

måndag, 27 februari 2012 00:59, Politik

Lite kul men dock ett problem att bävrarna förökar sej och vill sätta nya bon.När en ung hanne vill bygga sig ett eget bo  startar han bygget för att sedan invänta en hona.Hur de kommunicerar kan man fråga sig.I detta fallet har bävern valt Svartebäcken Jungmansgatan.Inte smart men det kan ju inte bävern veta...Boet blir ett dämme och vattennivån kan nu snart i vårtider bli översvämning i gamla staden jag tog en bild innan ansvarig har agerat.

Snygg bild  de borttagna lamporna  Stenportsgatan.Ombyggnad pågår för det nya biblioteket.Verkar som det kan öppnas redan i November.

 

Bilden från min innergård får symbolisera att vintern snart är slut."Piggarnaövervintrar hos mej.Här finns det en fristad mitt inne i De La Gardiestaden

 

Djur verkar bli temat  denna blogg.Jag gillar att fotografera djur.Framförallt vilda är en utmaning att fånga.Här en Ara från Peru.Landet har en fantastisk natur.I norr är det Amazonas djungel.Sedan har vi Anderna med både sten och grönska  hög höjd-Lima ligger i en öken men grönskas av Oceanens fuktighet. Nu talar jag om vatten.Visste ni att det är 1200 mil till närmaste land från Lima till Australien.Från Kiruna till nordafrika är det 400 mil.Så 1200 mil vatten når Perus land med västanvinden.Tala om att vi har mycket vatten  vår jord.

Det lyfter + Villa,bandybloggarn.

måndag, 20 februari 2012 02:22, Politik

Trevligt att det lyfter för Stefan Löfvén och Socialdemokraterna.Jag tror opinionssiffrorna kommer att lyfta mer. Det överväldigande positiva mottagande har överraskat mej. Nu träffar jag många företagare. I den gruppen går han verkligen hem. Den här regeringen förstår sig inte  tillverkningsindustri är en oftast återkommande kommentar.Vi har en svag regering i Sverige som vad man läser  även har interna stridigheter.Utspelet om pensionering vid 75 var ett stolpskott av Reinfeldt.Hade han vetat någonting om vad ett arbetsliv är hade han pratat annorlunda.Men människan har aldrig jobbat.Fokuset i pensionärsfrågan borde istället vara:Hur får vi ett arbetsliv där man kan jobba till 65.Nu är den verkliga pensionsåldern i snitt 58 år för en jobbare.

Mitt intresse eller rättare sagt den tid jag lägger ner  bandy kommer säkert att öka nu när min dotterson  börjat spela i Villa.Ni ser honom här titta  mej.Han är sju år,Född i December och spelar i P9.Vilket innebär att det skiljer flera år mellan honom och de äldsta. Han verkar dock intresserad och tycker det är kul han får träna och växa på.Kul.

Bollen i mål.1-0 till Villa emot Hammarby.Jesper Bryngelsson. Jo. det är verkligen publikvänliga matcher nu.

Ännu en makalös avslutning när Christoffer Norin Skjuter in 6-5 30 sekunder före slut.Bollen hänger i nätmaskorna som ni ser.

 

Jag har vart kvar båda fredagskvällarna i Villarestaurangen efter matcherna där det varit hög stämning.Att jag också känner killarna som underhållit har gjort det ännu bättre.Här intervjuar "Arismatchen fyramålskytt Jesper Bryngelsson.Fler bilder går att se min Facebook sida.

 

Härlig stämning efter Villasegrarna.Och glada och trevliga kvinnor.Maria Eriksson med kompisen

Emma Pettersson.

Ordförande-Bandy-Stöldligor.

söndag, 12 februari 2012 21:48, Politik

vart man helt plötsligt ordförandeVärmeverket i Lisch.Om allt löper enligt planerna skall detta bli bra.Pannan som svetsas i Rumänien kom i delar till Lidköping.Här har man slutsvetsat och pannan är redan plats.Man kan tycka att 400 miljoner för lite ihopsvetsat skrot och betong är mycket.Det är det också.

Ingen gjorde det billigare dock och det är professionell långsiktig verksamhet där bransherna vet att ta betalt.Mycket är teknik och datorer ta mej inte bokstavligt.Jag tänker inte sitta ordförande mer än under byggnadstiden fram till invigningen och vetskapen att det fungerar.Sedan blir det normal drift.Hittils har det inte skett någon skada mer än det ansvar som styrelsen och dess VD fick ta.Frågan lär återkomma men i stort är det inte något större problem för mejjämförelse med de  stöld och brottsligor som mer eller mindre exploderat över VästSverige och Lidköping.Så kan här kan vi inte ha det.Det är baksidan av öppenheten och öppna gränser.I krisens Europa åker de fattiga och tar från de rika.Fast det är säkert organiserat där några tar merparten för det är utbildat folk som kommer i vissa fall.I andra fall är det rena klåpare som chansar.I stort sett varje vecka sker det inbrott.Det är ligor från Rumänien och södra Europa som gör villainbrott.Från Baltikum och Litauen får vi ständigt besök.Nu senast de som kallas för rullstolsmännen.De hade lönnfack i stolen.Idag häktades tjuvar från Lettland.Polacker slog ihjäl det gamla paret strax utanför Vara Kommun.Stöldgodset sänder man hem med posten ??.Vad gör man.Vad gör staten. Accelerar detta finns det ingen acceptans för Shengen avtalet.Ett avtal som förövrigt är märkligt för man får visa pass och bli kontrollerad i ännu större utsträckning än tidigare.

När man kommer in detta ämne är det lätt att halka in den mycket grova brottsligheten i Malmö.Jag tar det nästa gång.Men visst är det märkligt att den enda röst man hör är Malmös kommunalråd som vill ha ökat straff för illegal vapeninnehav.(Som om det dessutom hjälpte) Samhället har fullständigt tappat kontroillen.

Nej nu blir det trevligare saker,Nämligen bandy.Har vart en mycket trevlig vecka.Förra Söndagen blev Sverige världsmästare.Här ser vi dessutom det mycket viktiga 2-2 målet före halvtidspausen.Villas Daniel Andersson har precis spelat bakåt till Johan Esplund.Vi ser Johan skjutamål här.Sedan vann Villa borta Heden i Göteborg för att sedan i fredags spela en makalös match emot VästeråsResultat 9-8. Jag har aldrig under mina 45 år med bandy upplevt något liknande,Daniel Andersson har inte bara form.Det har hänt något i skallen.Daniel är Sveriges bästa just nu anser jag.Bara att gratulera.Keep going.

 

Kan ju inte visa alla 17 målen.Här gör David Karlsson mål