Bloggmeny

Superliberaler i Lidköping

onsdag, 29 februari 2012 00:50, Politik

Från gårdagens Kommunfullmäktige kunde man notera att vi har ett antal superliberaler eller riktiga högermän och kvinnor i Lidköping.De pläderar ofta för att privatisera äldreomsorgen.Valfrihet kallas det för  högerns språk.Nu vill man stifta en lag emot de kommuner som inte privatiserar.Samtidigt läser jag idag att vårdbolaget Caremas två ägare plockade ut 620 miljoner vardera bara förra året i vinst. Man är  förblindade av sin blåa högeridéologi att man inte ser klart. Teorin måste  vinna.Värst är Kristdemokraterna.Trots att de var det parti som tappade flest mandat i förra valet  fortsätter man i ännu värre takt med sin högerpolitik.Fortsätt säger jag slipper vi dem helt efter nästa val.De är farliga för de gamla. Dessutom är de illojala och farliga för skattebetalarna eftersom de hellre ger pengar till en privat ägare som Carema än att ge tillbaka pengen till skattebetalaren om det skulle ge överskott efter att bra vårdservice har getts.Tiderna förändras.När jag började i Kommunfullmäktige 1974 var Sossarna något till vänster om mitten.Högerpartiet Moderaterna bestod mest av konservativa.I mitten fanns Folkpartiet. Ett socialliberalt borgerligt parti som fanns i mitten med vissa inslag av radikalitet hos ungdomen.Centerpartiet företrädde landsbygdens bönder och en och annan som jobbade i staden.Centern arbetade lätt ihop med Socialdemokraterna eftersom de var ett folkrörelseparti.Inom Centern fanns det både höger och vänster socialliberalt tänkande.Idag är det sossarna som är socialiberala med sin historia av vänster kvar.Resten av gänget slåss om vilken som är mest nyliberal och sjunger kapitalismens lov.Att tjäna pengar andra är det finaste som finns.Ja vi har ett vänsterparti och ett miljöparti också.Jag avstår från att definiera dem.För att inte tala om nykomlingen Sverigedemokraterna.De har två platser i Kommunfullmäktige.Det ena har stått tom sedan start.Den valde bor inte i Sverige har jag hört.Undrar vad som hänt om alla förtroendevalda hade skitit i sitt uppdrag man fått av folket.

 

 Det här är modellen  det nya polishuset som är tänkt skall byggas vid P syd eller Åhlensparkeringen som en del säger.Detta fotot är tagen från öster.Kv närmast är systembolagets hus till höger.Som ni ser är det en jättekropp som täcker hela kvarteret fram till Esplanaden.Jag anser att detta förslag är ett fullständigt brott emot De La Gardiestadens småskalighet. Mer likt missfostret i grannfastigheten Åhlenshuset i kv Pollux.Ett hus som aldrig skulle ha fått byggas.Kallas neobrutalistisk stil.Nu fläskas det  i ännu värre stil med platta tak som går ända upp till nocken  grannkvarteret i väster men som kommer att trycka ner de nyss småskaligt uppförda husen i samma kvarter som systembolaget.Jag själv bor nära i ett hus som är ursprungligt De La Gardiestaden och gillar inte alls detta.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Finns det någon medborgare i Lidköping som upskattar intrång i den ursprungliga DelaGardiestaden? Den mönsterstad som värnats om i minat 300 år. Kommunalrådet vet han har medborgarna på sin sida i denna speciella sakfråga. Kommunalrådet vet att stadens betrydelsefulla possitionering har ett betydelsefullt och stort värde för Lidköpings kommun/stad för den västra regioenen i Västra Götaland och i helheten Sverige och att en centralicering av kommunens akuta enheter med polisstationen som en utav dem absolut kan placeras med fem minuters bilavstånd från centrum. Kommunalrådet vet? att den nya Ågårdsbron över Lidan är nyckeln till en mycket attraktiv central placering av de akututryckningar som har betydelse för Lidköpings överlevnad i sin posstion att utvecklas och stärka Skaraborg som delregionens centra i ett större Västra Götaland.Då måste alla pusselbitar komma på plats och det är hedervärt att läsa kommunalrådets tydliga ställningstagnade till vad som är lämpligt för staden Liköping. Chansen kan vara att fullmäkige "stämman upptäcker att det liksom blir lite för durt för liköping" att bygga ett nytt poluishus och förtöra stadens centrum. Lycka till bäste Kjell!

Lennart Albertsson - 07 mars 2012 19:11