Bloggmeny

Lugnare nu...men ändå inte

måndag, 24 september 2012 23:59, Politik

Surt sa räven...är den bästa kommentaren man kan ha om Moderaternas (Bertil Jonssons) insändare kring sjukhusfrågan.Man försökte in i det längsta att göra frågan kommunal.Verkligheten slog dock tillbaka och där stod man med byxorna nere..I själva sakfrågan utanför den ibland smutsiga partipolitiken är frågan om Lidköpings sjukhus ingalunda avgjord..Upptagningsområdet är stort att vi inom överskådlig tid kommer att ha ett bra sjukhus i Lidköping men det finns hotbilder.De är till för att undanröjas och jag jobbar med detta samt har en långsiktig strategi.Jag blev ordförande i värmeverket efter den tidigare ledningens misstag.Har varit fyra månaders rekonstruktionsarbete för att bolaget fötter.Har rekryterat en ny mycket kompetent VD vilket är skönt.Återstår en del där ekonomin, tryggad värmeförsörjning är det viktigaste.Flygplatsfrågan har också tagit tid.Nu är Lidköping-Hovby nedklassad till en vackert väder flygplats.Arbetslöshetsfrågan är som vanligt det viktigaste.Det känns som om västsverige är lämnad till sitt eget öde av nuvarande borgerliga regering.Sverige är delat i flera olika delar numera och fortsätter sönderfallet  kommer  det att allvarliga konsekvenser för Sverige.

 

Man kan inte hålla med allt i livet men någonting jag ångrar är att jag inte haft mod att segelflyga och börja flyga egen hand.

Jag tycker verkligen om att flyga och för första gången i mitt liv har jag nu fått segelflyga.En fantastisk upplevelse som jag rekommenderar.Skall definitivt göra om det.

Möjligheten att flyga kom helt oplanerad jag hade inte min bästa kamera med mig.Kamera hade jag dock och passade att fota mitt hus  Grevhusgatan i De La Gardiestaden..Lidköping by air är en härlig syn

Ja ni ser torget bl.a

Filmen om Olof Palme

måndag, 17 september 2012 22:06, Politik

Filmen om Olof Palme går just nu Folkan.Dokumentären är intressant för oss som varit med om alla händelser.Men även för de yngre är det ett stycke historia som man bör känna till.Jag var 14 år när Palme blev minister 1964 och han blev rätt snabbt ett samtalsämne i vår familj. Det var för eller emot Palme.Min far var för och det kom även att prägla mitt intresse för politik.Fanns  inte tid i denna film att prägla tidsandan fullt ut.Hela samhället var ju vänster ett helt annat sätt än idag.Striden stod ej mellan höger eller vänster.Striderna stod inom vänstern där  S attackerades hårt av olika kommunistiska organisationer. Palme stod rakryggad för en öppen demokrati med alla människors lika värde och yttrandefriheten som grund.Detta attraherade mej.1968 blev jag riktigt nyfiken politik och började studera i mängder 16 år gammal. Jag gick med i SSU när en kommunist från Göteborg förklarade för mej 1969 att sådana som jag skulle hänga i lyktstolpen först av alla när revolutionen kom. Samma år började jag De La Gardie och fick snabbt epitetet Palmes pojke av flera ultrakonservativa lärare som mobbade mej.Man hatade Palme.1970 blev jag ordförande i SSU Lidköping och samma år gick jag med i partiet.Jag träffade Palme några gånger.Han besökte Lidköping 1979 och jag tog ett flertal bra bilder.Spelade in hans tal bl.a.1986  small det och sagan om Palme var över.Vi lär väl aldrig reda vem och varför han mördades. Man skall kalla saker och ting vid sitt rätta namn var Palmes devis.Jag har följt Palme där genom livet.Därför finns det människor som inte gillar mej.Hittils är det dock fler som stödjer mej..

Jag gick igenom Metalls utbildningsystem 1985 -1988 och var mycket i Stockholm.Gick några dagar efter mordet till Sveavägen där Expressen fångade denna bild.Jag står i mitten högst upp.

 

Faksimil från NLT.1986.Jag höll minnestalet över Olof Palme.Folkets Hus var spikat med 700 personer.Folk stod även utanför salen och hörde genom högtalarna.Vi var riktigt ledsna..Med all rätt....

Sjukhusfrågan igen

söndag, 09 september 2012 23:36, Politik

Har jobbar med denna fråga internt utan plakatpolitik eftersom jag hela tiden förstått att det inte alls kommer att bli som de borgerliga har påstått att akutsjukhuset är hotat. Sjukhusfrågor är sprängstoff. Väljarna hoppar hej vilt mellan partier bara sjukhuset bevaras. Många har heller inte en susning om vad som är kommunalt eller regionens ansvar. Jag hade väldig nytta av detta när jag blev vald till kommunalråd 1994 som var ett protestval emot dåvarande moderatstyrda Skaraborgs läns landsting. Nu vädrar lokalpartierna framgång med att  ut gatorna och skrämma upp befolkningen. Här har man haft god hjälp av NLT som också hetsat upp osakligt.Var mycket överraskande för mej att tidningen agerat som man gjort.Det hela går att läsa  en facebookgrupp där initiativtagaren Emma bett journalisten om rättelse över skrivna felaktigheter.Svaret var att här rättas inget...-Det är bra att lidköpingsborna protesterar....Underförstått att jag skriver medvetet fel för att oroa människor och göra dem arga..som i sin tur kan leda till att borgerligheten vinner nästa val..Det är jävligt fult ren svenska...

Nu kommer resultatet i slutet denna vecka vad politikerna har för beslutsunderlag. Jag kan inget säga men är nöjd med mitt taktiska upplägg att inte deltaga i några protester eftersom det inte fanns något att protestera emot.

En bild från det moderna Kina..Vakten varuhuset tar sig en tupplur.Långa pass där inget händer kan göra vem som helst trött i värmen.Chengdu ligger  Nordafrika nivå och det är konstant mellan 30-35 grader från April till Oktober..

samma sätt som i Sverige  är det underhållning vid stora politiska konvent i Kina.

En bild från Lidköping..Segway heter detta nya påfund som först visades i Lidköping 2006 under de amerikanska handelsdagarna.Nu ser man det mer och mer även i Lidköping.Under festivalen kunde man provköra.Fordonet klassas som  cykel.Går batteri och gör väl en 20 km...Vilket är fort när man kommer olagligt körande gågatorna.Fordonet är tyst vilket också utgör en olycksrisk...Tragiskt är att ägaren till det företag tillverkar fordonet avled efter att varit ute och kört i terräng..och hittades omkommen efter att ha fallit av in nya  Segway.. visst är även detta farligt.Oskyddad som man är.