Bloggmeny

Windhoek Onsdag

onsdag, 21 februari 2007 15:00, Politik

Som tur är finns internet så man kan jobba som vanligt fast man är borta. Vi har besokt Sveriges ambassad och blivit hembjudna till residenset där Sveriges "ambassador" och Charge,d affair Lena Johansson Blomstrand bor. Lena var Sveriges forsta SIDA chef i Johannesburg Sydafrika 1990.Lång erfarenhet av sodra afrika. Sverige o svenskarna står mycket högt i kurs här.Det märks hela tiden.Namibia har varit en av Sveriges största biståndsmottagare.Borgmästaren Matheus berattade att det flyttat in 30,000 kineser till namibia. Kineserna tar "över Afrika" i en klar strategi.Man hjälpte i likhet med Sverige Namibia.Skillnaden ar att man ställer krav på återbetalning.Det gör dock ej vi svenskar.Aven har köper kineserna upp alla mineraler. Jag hörde dock en del protester att kineserna tar jobben ifrån oss. Svenska flaggan vajar stolt i Windheok. En lång rad studiesok görs,syftet ar att traffa de studenter-traineers som varit i Lidkoping pa Ciel och utbildat sig.Ett bra exempel pa tjänstexport som skapar jobb.Coordinator för vistelsen är Elize Mauano som jag ocksa har traffat i Lidkoping. Eliza har gjort "tusenarsresan" som jag brukar saga. Vi pratar om klassresa i Sverige -Elize föddes ute i en village pa landet.Livet i hyddorna utan elekticitet är pa samma niva som vi hade det för rätt många år sedan. Elize bestamde sig dock for att studera och blev till slut även Universitetsutbildad.Hon arbetar nu för Sverige på ambassaden i Windhoek och sköter Exportrådets kontor.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*