Bloggmeny

West Sweden och dålig journalistik,

torsdag, 05 januari 2012 17:24, Politik

Sveriges Radio P4 Göteborg har under många år granskat makthavare.Nu har fenomenet nått Radio Skaraborg. Problemet är att de har som utgångspunkt att sätta dit personer,man vinklar starkt och håller sig ej till sanningen.Syftet att sätta dit måste uppnås.Man gräver i papper och hittar naturligtvis alltid nåt som skall skandaliseras.När man hittar nåt vore det önskvärt att man kollar med inblandade för att en allsidig bild vad som hänt för att sedan när sanningen föreligger presentera det hela för allmänheten.Det görs inte.Istället skapar man en nyhet byggd halvsanningar som någon . I detta fallat bl.a jag skall svara i direktsändning.När man behöver ha tid för att förklara det som de har jobbat med i veckor snoppas man av efter några minuter med att där är tiden ute,tack o hej.I detta fallet hade man granskat kommunernas EU organisation West Sweden. Det presenterades en rad omständigheter som hade räckt för ett bra program utan osanningar.Det påstods att det dracks sprit styrelsemötena.detta har aldrig hänt.Det påstods att chefen i Bryssel hade en jättelön för att vara kommundirektör. Lönen är satt enligt Utrikesdepartementets löner. Chefen Kjell Pettersson har representerat närmare 5 miljoner människor och kan väl närmast liknats vid en ambassadör.Lönen är hög ja,men det är lönerna i Europa och Bryssel.Den största nyheten och skandalen var att Pettersson tillskansat sej en trettonde månadslön.Jag visste inget om detta,nu när jag Googlar kan man läsa att detta är mycket vanligt i Europa eftersom de inte har semesterlön som vi har i Sverige.Så var ligger skandalen ?? . Var som gör mej konfunderad är hur aningslösa journalister är och att det hela verkar planterat,Det pågår nämligen en maktstrid inom organisationen där Göteborg har öppnat eget i Bryssel.Man är sig själva nog sitt Brysselkontor och vill inte att West Sweden skall representera dem.Av den anledningen vill man avlöva kontoret i Bryssel. I detta läget kommer det väldigt lägligt att plantera en skandal men okunniga journalister som  redskap.Med svensk dubbelmoral och avundsjuka som grund kan man lätt fram en story. Vad vi inte vill acceptera i Sverige är att Europa har gått förbi oss i löneläge och förmåner sedan länge..För att inte prata om förhållandet till alkohol.Jag skall ta ett exempel med total motsatt syn
 Jag var i Ungern i Oktober och besökte vår vänort Kescemeth.Med detta möte var samtliga Kescemeths vänorter inbjudna.Jag fick träffa politiker från andra kommuner jag inte träffat tidigare.Efter att programmet var slut vid 23.00 gick alla till det hotell vi bodde för att sätta oss uteserveringen..Då säger borgmästaren från en stad i Österrike att jag har tyvärr huvudvärk och vill och vila men jag ger stadens kontokort till min kollega här bjuder vi våra kära vänner ikväll.Jag tog in en öl,några tog ett glas vin.det handlade inte om nåt råsupande. Hade jag överlämnat Lidköpings kontokort (som för övrigt inte finns) i en bar i utlandet för att bjuda  hade jag fått avgå.Den Österikiske borgmästaren var stolt att hans  invånare kunde bjuda.Så ser det Europa ut som vi är medlemmar i.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Impressive brain power at work! Great asnewr!

Kaed - 16 januari 2012 21:26

Jag kritiserar inte granskande journalistik,tvärtom.Men du springer andra politikers intresse utan att veta om det.Det är dålig journalistik,fel fokus.En professionell journalist tar reda på fakta och gör en story på det som är sant.Man hittar inte på och fabricerar egna sanningar.Du har jobbat i veckor.Jag fick inte en minut på mig ens att ta reda på sanningen.Nu har jag gjort det och skrivit vad jag tycker.

kjell hedvall - 15 januari 2012 03:01

För att se vad Kjell Hedvall pratar om: http://goo.gl/5x7wZ

Sten Lillieström, P4 Skaraborg - 13 januari 2012 18:18

Sammanfattningsvis, Kjell Hedvall, du försvarar här det som du i P4 Skaraborg tog avstånd ifrån. Intressant förhållande till sanningen, på tal om den. Du är välkommen att anmäla de uppgifter du anser felaktiga i vår rapportering till Granskningsnämnden för Radio och TV. Där dömer bland annat en domare i Högsta Domstolen. Det är då viktigt att du är säker på din sak, precis som P4. Du får för övrigt gärna tycka illa om "fenomenet" granskande journalistik, det vore väl konstigt annars, även om det kan ifrågasättas om det är så klädsamt. PS. Lägg gärna märke till det städade språket och avsaknaden av påhopp i det här inlägget. Med vänlig hälsning.

Sten Lillieström, P4 Skaraborg - 13 januari 2012 17:06