Bloggmeny

Visst är det problem med isyta idag. Men i framtiden då?

fredag, 18 januari 2008 18:23, Politik

Givetvis har jag fått kommentarer över att vi funderar över framtiden avseende isytor i Lidköping..De som försöker lösa dagens problem med för få isstider kan jag förstå,vad jag inte förstår är varför inte även de kan se till realitet. De varma vintrarna i kombination med ett köldmedium som kräver lägre utomhustemperatur gör ju att det inte kommer att bli nån is. Räkna inte med oskyddad issport utomhus i framtiden är budskapet. Kan man få en sån debatt eller är hjärnorna stängda???


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Hej Kjell!
För att ta ställning till nytt köldmedium kan det vara bra att veta följande:
Slättbergsbanan i Trollhättan drivs med nya köldmediet. De är 2-3 veckor senare i början av säsongen, sedan har de is hela vintern.
Detta kollade jag själv upp med ledare och vaktmästare i Trollhättan igår.
Slutsats:
Så dåligt fungerar det inte med det nya köldmediet. Skulle vi ta bort denna möjlighet måste vi också "släcka" lilla rinken.
Det blir en stor försämring för många inblandade.
Vi hoppas i LAIK att det blir fortsatt fokus på två isytor.

Per Martinsson LAIK - 21 januari 2008 00:00

Litet tillägg: Var i Billingehov Arena igår. Där hade kommunen en avgift för allmänhetens åkning. 20kr/person och dag, ett månadskort för 80 kr/person, barn upp till 6 år gratis. Tror inte folk skulle tycka att det var konstigare att betala lite för att åka skridskor än att bada i badhuset. Med tanke på driftkostnaden så, många bäckar små......

Sture - 20 januari 2008 00:00

Hoppas du inte har blåst bort i Lidköping.
Jag är på besök i Bollebygd. Det kan nog bli en spelning här vi återkommer i sommar.:D

Viktigt med en bred diskussion om isen och hur vi ska klara av att tillhandahålla is för isidrotterna i framtiden med de klimatförändringar som nu hotar utomhusbanorna.
Därför är det kanske enda lösningen att ha isytor inomhus både när det gäller hockey, bandy, konståkning samt allmänhetens friåkning. Om man samtidigt betänker kostnaderna totalt för kommunen.

Göran Larsson - 19 januari 2008 00:00

Nej då, hjärnorna är inte stängda. bara svårt att få ner allt på 800 tecken. Det är just framtiden som bekymrar mig. Varför inte bygga enklare och få fler utav befinliga isytor under tak? Lös ett problem i taget och gör det fullt ut.(Det var nog också tanken innan Sparbanken kom in). Jag tror att EN dyr hall som ska tillgodose idrott, kultur och näringsliv skapar fler problem och konflikter än vad den löser befintliga sådana. Ni löser bandyns problem, kortsiktigt. Utan bra träningsmöjligheter - ingen framtid. När föreningar läggs ner för att dom inte kan ta hand om sina aktiva, vad har hallen då bidagit med egentligen? Vem har fått ut något av denna hall? Den har kapat både idottens OCH kulturens möjligheter att utvecklas i Lidköping.
Det vore fruktansvärt tungt med ett sådant facit.

Sture - 19 januari 2008 00:00

Vad jag har fått förklarat för mig så skall det inte vara några problem att hålla isyta med det nya köldmediet när man väl har fått upp en isyta. Men prio ett måste ändå vara att få en isyta under tak. Går det inte att få mer isyta så blir det iallafall en bra isyta då.
Eller hur.^o)

Oven - 18 januari 2008 00:00