Bloggmeny

Vatten och sjönära...i Karlstad

fredag, 11 augusti 2006 00:00, Politik

Först vill jag säga att jag nu startar min internationella avdelning MY world...klicka till vänster,, I förrgår hade Miljöpunkten en samlingsorganisation för miljöföretag bjudit in till presskonferens i Skövde. Jag skulle vara med och frågade varför i Skövde eftersom den konferens de skulle göra reklam för skall vara i Lundsbrunn.TV o radion finns där var svaret.Konferensen handlar om bioenergi - det som skall rädda världen från växthuseffekt,smältande ishav,tropisk klimat o översvämningar.De enda som kom var Lidköpingsnytt och SLA och SLA ville inte skriva om vad som händer i Lidköping sa de,,???..Samtidigt jagade media mej med anledningen av nyheten att Vänern skall svämma över om 70-90 år.Jag är på presskonferens sa jag men ni är inte här..jaså..vad handlar det om,,,,det handlar om det som ni jagar mej för...nämligen växthuseffekten..jaså..ja ja,,men nu var det frågan om översvämning...vad skall ni göra ?? kan ni bygga sjönära....- Det är inte fråga om vi kan bygga sjönära eller inte.Om vi inte kan förhindra att Vänern stiger 1.5 -2.0 meter ja då finns inte Lidköpings innerstad överhuvudtaget.men det klarar vi givetivs med invallning och pirar.Frågan är hur vi skall hindra växthuseffekten..Kontentan var iallafall att media speglar ytligheter.Igår åkte jag vidare till Karlstad för att vara med på Vänerdagen.ett arrangemang av Sjöfartsverket.givetivs ingick det en tur på Vänern varför jag tog några fina bilder på Karlstads storsatsning på sjönära boende...Så vill jag ha det i Lidköping..


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Sjönära boende

”Så vill jag ha det i Lidköping” skriver du och visar bilder på sjönära boende i Karlstad med gråvita fula betongklumpar alldeles vid vattenkanten.
Vill du verkligen ha det så i Lidköping? Isåfall hoppas jag att din ”mandatperiod” snart är slut! Sjönära boende verkar ha stigit vissa politiker åt huvudet.
Nej, vi vill inte ha något mer som skymmer utsikten än det som redan finns.
Även vi som inte är med i det politiska ”toppskiktet” här i Lidköping vill vara med och bestämma, vi vill ha mera stränder, strandpromenader, parker och kafeer vid vattnet och inget annat!

Anette Johansson - 19 augusti 2006 00:00

Hej,

Jag håller med dig om det sjönära boendet. Självklart måste man bevara strandrätten på så sätt att alla ska ha tillgång till vattnet, men detta kan exempelvis lösas av att man lämnar ett gångstråk mellan vattnet och bebyggelsen.

Koldioxid problemen tror jag kommer att lösas automatiskt nu när det kapitalistiska hjulet har slått sina armar runt bio-fuel el etc. Jag har sett att vindkraften diskuteras i fria ord mm det är inte många som tänker på hur mycket kapitalflöde det medför. Det blir mycket pengar i regionen så fort man bygger vindkraft. Plus att det på något sätt måste ses som bra för miljön? även om alla inte verkar tycka det..

Bra med en blogg sida, det ger en mer personlig touch av politken och skapar en människa bakom ansiktet.

Mvh Einar

Einar - 15 augusti 2006 00:00