Bloggmeny

Vargön Alloys o Vänerhamn

måndag, 25 september 2006 20:47, Politik

Idag har jag besökt Vargön Alloys.Ända sedan 50 talet har jag undrat hur det ser ut-Alla ni som är äldre kommer ihåg röken o lukten i Vargön.Ferrolegeringsverk. Ferrokrom är en legering som ger stålet dess hårdhet och motståndskraft mot rost.Ferrokisel är en annan produkt.Det hela är rätt enkelt,man blandar ihop krom malm,kvarts,kol och sen stoppar man in bröten i en av världens största ugnar vilken alstrar mycket hög temperatur.Allt smälts och ut kommer produkten.Så här ser malmen ut: Så här ser resultatet ut: Så här ser VD,n ut Mikael Norrman: Med hög elförbrukning fodras det vettiga elpriser. Mikael ser dock framtiden an med tillförsikt eftersom efterfrågan är rekordstor. Idag har jag dessutom varit på möte med Vänerhamn. Lidköping är delägare i Vänerhamn och jag är med i styrelsen.Lidköping är en kommun som både har hamn,väg,järnväg och flyg.Inte alla som har det. Hamnen går hyfsat även om vissa varuslag minskar kraftigt.Att oljan minskar gör inget - Även gödsel minskar vilket kan vara bra ur miljösynpunkt.Jag hoppas en hel del på bioenergi - ett rent varuslag som det känns bättre att tjäna pengar på.Lidköping är en s.k bulkhamn och det kan vara svårt att utveckla det. Lidköping är en av flera hamnar i Vänerhamn och största ägare är Karlstad kommun. Här kommer styrelsen med personalrepresentanter.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*