Bloggmeny

Vardagspolitiken i andra kommuner har nu även nått Lidköping.

måndag, 16 mars 2009 11:01, Politik

Intressant debatt men som vanligt med överreaktioner kring Barn o Skolas förslag att lägga ned Gösslundaskolan. Det som skett i övriga Sverige under många år gäller nu även i Lidköping.Finanskrisen och den borgerliga allianspolitiken i Stockholm har gjort att även Lidköping får rätta in sej i ledet. Kan ju vara jobbigt för några men de flesta ute i Gösslundas upptagningsområde har ju röstat på alliansen, då borde man vara nöjda. Man har fått sänkt skatt. Det går före allt annat i borgarnas Sverige.Sänkta skatter för de rika i Stockholms Moderatkommuner har gått före stöttning av landsbygd. Det är ett faktum sedan kan man säga vad man vill. Att även Centern som numera är ett parti som enbart stödjer de rika och flirtar med storstadshögern är med i denna politik måste vara jobbigt för den lokala Centerörelsen. Krumbukterna kring kärnkraftsbeslutet har varit pinsamma. Nu försöker man lägga ut dimridåer ute i Gösslunda kring skolan istället för att ta tag i sin egen partiledare som driver Centern som ett högerparti.Jag läser i NLT att man vill starta friskola i Gösslunda.Undrar vart den skall vara belägen.... Det är väldigt intensiva veckor just nu.. Deltog förrförra veckan på ett av Regionens arrangerade framtidstorg. Ungdomar från De la Gardie mötte förtroendevalda och vi kreerade kring framtidsfrågorna med betoning på miljpolitik. Sockerbruket fungerar utmärkt för möten som dessa med grupparbeten.Många kloka synpunkter.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Hej Kjell

Jag tillhör varkenGösslunda upptagningsområde eller röstar på alliansen. Däremot är jag som många andra intresserade av de faktaunderlag som ligger till grund för olika beslut. Tyvärr verkar ingen ansvarig vara speciellt intresserad av att presentera tydliga fakta utan det mesta handlar för tillfället om att de politiska grupperingarna försöka misstänkliggöra varandra vilket inte gynnar nån i slutändan.

Håller med dig om att regeringen inte gör ett skvatt för att hjälpa kommunerna men det hjälper inte i dagsläget att bara sparka tillbaks, eländet finns och det gäller att samarbeta inom kommunens ramar för att komma till vettiga beslut. Lycka till med samarbetet.

Ronny Carlsson - 16 mars 2009 00:00

Hej Kjell. Har vi inte en röd-grön majoritet i Lidköping? Hur kan få skylla oss själva när vi kanske alltid har röstat på sossarna?? Du skriver att beslutet att lägga ner Gösslunda är långsiktigt tänkande...?? Men du måste bygga ny skola/förskola i både sjölunda o askeslätt inom en snar framtid för x antal miljoner..Men som sagt så förstår inte alla det kommunala regelverket..

Gustav - 16 mars 2009 00:00

Givetvis så sparar barn och skola det belopp som man redovisar. Man kan alltid börja vrida och vända vad som sker om man inte får sålt ett hus och vad man förlorar eller inte förlorar.
Beslutet är långsiktigt och det är över tid man sparar varje år.
Sedan förstår ju inte vissa personer ett kommunalt regelverk. Givetvis kan fastighetsförvaltningen få en kostnad över en period men det innebär inte att de helt plötsligt kan skicka pengar till skolan för att den skall få vara kvar..

kjell hedvall - 16 mars 2009 00:00