Bloggmeny

Vara Horse Arena..Igen..

tisdag, 09 februari 2010 12:14, Politik

Idag beslöt Länsrätten att ogiltigförklara Vara Kommunfullmäktige beslut att betala en faslig massa miljoner till tre privatpersoner så att de kunde bygga hästarenan.Jag skall inte strö mer salt i såren. Bara konstatera att småkommunerna har problem med kompetensen.Själv fick jag utstå en hel hord av kritik för att jag hade en uppfattning i frågan. Skall bli intressant att följa nästa steg.En rejäl smäll och läxa är det för de inblandade. Debatten går vidare ang flyget på Hovby. Människor som tydligen aldrig flygit ger sig in med en massa struntprat.Jag är ingen kärnkraftsförespråkare men kan konstatera att de som arbetat emot och sett till att reaktorer stängts, nu är ansvariga för att kolkraften kör för fullt och spyr ut växthusgaser. Sätt dessa kolkraftverk i relation till flyget på Hovby. Tala om att kasta sten i glashus. Sedan vet man tydligen inte om att man köper koldioxidreduktion när man flyger. De flesta flygbolag erbjuder s,k Carbon Neutral vilket gör att resan blir neutral i sin påverkan av växthusgaser.Med enkla medel fixar vi detta utan en massa övertoner o försök till politiska poänger. Hela frågan om de s,k växthusgasena har kommit i ny belysning den senaste tiden. Nu börjar jag ledsna på snö o isiga vinterbilder och längtar till våren som borde vara här om en månad. En ros till alla som förtjänar den.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Jaså,,Nu har Nisse Hult..Sign Jokern,,,Ja även Nisse Hult är fejkat.En anonym fegis som inte vågar stå upp för sina åsikter..vaknat till liv. Vi trotsar eller går inte emot lagen som man gjort i Vara. Att flyget skulle innebära stora miljöproblem är en löjlig åsikt. I förhållande till det miljötillstånd vi har och varit utnyttjat av West Air minskar utsläppen kraftigt. Flyg är överlägset och är en framtidsbransch. Vill man ha ned utsläpp så börja med koluppvärmning,kolbaserad elproduktion.Bil och bussar.Allt fossildrivet. Hela världen är mer eller mindre en "katastrof" avseende detta.
Miljövänner som själva åker omkring i dåliga bilar med förbränningsmotorer brukar hata flyg.

kjell hedvall - 10 februari 2010 00:00

Är man idiotförklarad för att man bli kallad anonym fegis.....Märklig tolkning..Har inget alls att göra med idioti.Bara brist på civilkurage.Ja,,jag anser det om alla,det innebär dock inte att jag inte agerar på arenorna där de anonyma finns.
Jag har svarat på sakfrågorna,tydligen fattar du inte.
Att: om man minskar nuvarande miljöbelastning på Hovby stort...jag skall beräkna i procent men gissar på 70 % då har man tagit ansvaret även på lokal nivå.Även om denna minskning är som en som ett glas vatten i Lidan.
osså kan du sluta med din åsikt om idiot förklaring eller att jag inte tål kritik.

kjell hedvall - 10 februari 2010 00:00

Som vanligt så tål inte Hedvall att bli ifrågasatt. Vad har flyget på Hovby med Vara att göra? Mer än att det är amatörmässigt skött?
Fortfarande så står frågorna kvar:
Angående flyget så kan man ju undra hur man ska kunna lösa de stora miljöproblemen när ni (du) inte ens klarar av att lösa de små? Klimatkompensationen som du skriver om är den tvingande på något vis? Om inte så lär det väl inte vara många som betalar den!
Sen ska du ha klart för dig att du är inne på farliga vägar när du försöker hänga ut olika debattörer som inte har samma synpunkter som dig. Ta bort möjligheten från din blogg att vara anonym då!

Nytt alias igen Hedvall! - 10 februari 2010 00:00

Att det saknas kompetens i småkommunerna är helt klart. Det är Ju Lidköping ett tydligt exempel på. Angående flyget så kan man ju undra hur man ska kunna lösa de stora miljöproblemen när ni (du) inte ens klarar av att lösa de små? Klimatkompensationen som du skriver om är den tvingande på något vis? Om inte så lär det väl inte vara många som betalar den! Som vanligt så är det bara bladder från din sida som kommer att rinna ut i sanden. Kommer du ihåg Golden Air. Lär av misstagen för en gång skull.

Jokern - 10 februari 2010 00:00

Som vanligt från Hedvall får man aldrig några svar utan blir idiotförklarad och denna gången kallad för anonym fegis. Betyder det att du tycker att alla som skriver inlägg i tidningar och på Lidköpingsnytt och av goda själ inte sätter ut sina namn är anonyma fegisar? Att jag kommer att få svar på frågorna är väl för mycket begärt?
"Angående flyget så kan man ju undra hur man ska kunna lösa de stora miljöproblemen när ni (du) inte ens klarar av att lösa de små? Klimatkompensationen som du skriver om är den tvingande på något vis? Om inte så lär det väl inte vara många som betalar den!"

Nytt alias igen Hedvall(2) - 10 februari 2010 00:00

Det fins några stycken på nätet som sprider åsikten att jag inte tål att bli ifrågasatt...Det är tvärtom....Problemet är att det är ni som har svaga argment och får stryk i debatten som tar till det argumentet,
Jag svarar..och då tål jag inte,,,löjligt,
Jag kanske inte skall svara??
Det var sign Jokern som tog upp om flyget, jag svarade.
Det har varit och är oavsett nätets framväxt fundamenta i en demokrati att man står för sin åsikt offentligt..Ej anonymt.
Jag tycker så och kommer alltid att framföra det..Om det inte passar är det inte mina problem..

kjell hedvall - 10 februari 2010 00:00

Jag brukar inte hålla med dig så ofta, men här har du en poäng när det gäller "klimatkämparna" som silar mygg och sväljer kameler. Danskarna lyckades verkligen hetsa upp kärnkraftsmotståndarna i Sverige så att vi stängde Barsebäck. Helt plötsligt öppnades en ny marknad för att exportera kolkrafts-el från Danmark och Tyskland och kärnkrafts-el från Baltikum. Tala om att pissa i ena änden av poolen och bada i den andra.

Peter - 09 februari 2010 00:00

Den fina ros bilden och önskan mildrar upp t.o.m. klimat talibaner :) här i Lidköping.??

Anna Kelemen Ejstes (Mp) - 09 februari 2010 00:00