Bloggmeny

Vara horse Arena

torsdag, 11 juni 2009 23:43, Politik

Denna hästarena har valsat runt i media nu i flera år. Det börjar bli tröttsamt att läsa alla turer kring en anläggning som inte kommer att bli av. Inte för att länsrätten nu beslutat att Vara kommuns inblandning är olaglig utan för att det inte finns nån ekonomi i upplägget.Hela idén har varit ett bollande med skattemedel och miljoner kronor kan komma att ha slösats bort. Prestigen är givetvis så stor bland Varas politiker att man omedelbart förklarade att man går vidare Vi bryr oss inte om domstolen.- Länsrättens dom skall överklagas.Lagtrots brukar inte löna sig i längden. Jag hörde att Wallin jämställde detta med vår Sparbanken Lidköping Arena. Med tidigare rättspraxis i minne så är det skillnad både i storlek och omfattning. Hade Vara enbart byggt en stor ridhall hade det inte vart några problem. Nu är det en multiarena med bostäder,hotell och en komplett anläggning. Är inte kommunen glasklar i sitt beslut vad gäller skattesubventionerna så har länsrätten gjort en riktig bedömning.Jag själv är förundrad hur man överhuvudtaget kan starta något som inte har ekonomiskt verklighetsunderlag.15 miljoner i driftkostnad för lilla Vara är 30 miljoner för Lidköping..Kom ihåg Arenadebatten där Lidköping lägger 12...och detta i tider där vi måste spara som för i Varas fall ligger på 50 miljoner.Det är 2.25 i skattekrona ca för Varas del... Vem som skall betala de andra ca 35 miljonerna i drift vet jag inget om.De lär i vart fall inte finnas.. Hela ärendet är tragiskt skött och tar på ett drastiskt sätt upp kompetensen i småkommunerna. Jag får kritik (mest från äldre kvinnor) att jag har för unga tjejer här på min blog.. För att i någon mån göra bot på detta så firade vi att Lisbeth Nyström jobbat i 40 år på kommunen. Lisbeth var min sekreterare i många år.Tack.. Nej..detta är inte Lidan..utan Seine,vattnet rann sakta på väg emot Paris när jag var där i helgen. Fransmännen är bra på mat och vin utan tvekan. Resan hade det goda med sig att jag blev 80 % bättre. Nu äntligen efter 8 veckors sjukdom börjar jag se en ljusning.Jag slängde kryckorna och kan gå igen utan dem. Bakterien är dock tuff och jag hoppas verkligen att jag inte får några men.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*