Bloggmeny

Våldet måste minskas- Detta är oacceptabelt.

måndag, 17 maj 2010 22:06, Politik

Som ansvarig för det Brottsförebyggande arbetet känns det mesta trist just nu. Tankarna går i första hand till alla inblandade där resultatet efter söndagsnattens slagsmål slutade i tragedi.Det meningslösa våldet med förfärligt resultat har nått Lidköping.Verkligen helt meningslöst,onödigt,dumt. De har aldrig hänt i Lidköpings moderna historia att någon blivit dödad på gatan under ett slagsmål. Vad gör vi nu? För det första är detta en enskild händelse inte kopplad till nån annat.Polisen och rättsväsendet får göra sitt och rättvisa skipas.Alla är förlorare. Att det funnits gäng som utför våldshandlingar sent på nätterna har jag kunna se i media.Alla inblandade parter inkl polisen har dock inte tyckt det varit något alamerande utan "normal" företeelse. Kan vara skäl och skriva att Skaraborg och Lidköping har lägst brottslighet i Sverige. Idag uttalar sig polisen i media och säger att man under en längre tid sett att det finns gäng som utför våldshandlingar men inte kunnat göra något. Åsikten är väldigt polisiär.Visst kan man göra något. Man kan börja och tala med varandra. Varför ? Vad är fel ? Finns det inget mer framåtbärande och göra.Vad saknas ? Vad göra? Man kan inte utgå från att ungdomar är förhärdade brottslingar.Vad säger föräldrarna ? Vad vet dom. Vad vill de göra? Släktningar och vänner? Individen själv ? Idag tog jag initiativ till en handlingsplan. Ungdomarna kommer inte från månen.De bor i Lidköping och man måste kunna lösa detta. På fredag har jag kallat till exta möte efter ett möte idag med sociala myndigheter.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Det känns verkligen bra när man läser sånt här och ser att det tas krafttag emot detta. Jag som tar studenten i år känner mig rädd när jag går genom stan en freda- eller lördakväll. Framför allt är jag rädd för att det ska hända min flickvän något när vi går genom stan. Därför ser jag till att alltid en av oss kan köra bil, så vi slipper gå. Inte ska det väl vara som det är nu att man ska känna sig otrygg i sin egen stad? Hoppas verkligen att det löser sig det här nu så att jag kan njuta av min student utan att gå runt och tänka på att man närsomhelst kan bli misshandlad helt utan anledning.
Ursäkta för min grammatik men man blir rätt trött i skallen när man suttit å pluggat i 8 timmar! :D

Student - 21 maj 2010 00:00

äntligen att någon tar tag i våldsproblemet i Lidköping.

izabella nilsson - 18 maj 2010 00:00

Mkt.bra och nödvändigt initiativ!!

www.metrobloggen.se/frogemark - 18 maj 2010 00:00

Det här är det första konstruktiva och positiva jag sett på nätet angående helgens händelser. Bra Kjell!
Men jag har till en del svårt att förstå. Visst, förstår jag att allting måste hamna på en prioriteringslista i ditt och andra ledares liv. Men ändå, varför måste det alltid hända något innan ett ärende flyttas uppåt på den listan?

Krister - 18 maj 2010 00:00

Det är inte så att vi inte arbetar med detta ständigt.
Vi har ett brottsförebyggande råd som nyss tagit en nytt samarbetsavtal med Polisen.
I Lidköping arbetar ca 100 personer med frågor kring ungdomars väl och ve.
Denna "bransch" beskriver inte verkligheten som flera insändare nu gör.
Även om det skett enskilda händelser är Lidköping en stad med låg brottslighet.
Rådet har inte fått några signaler att det skett en alarmerande utveckling av våldsbrottslighet på ett sådant sätt som en enskild polisman uttycker det i NLT.
Vi har fältassistenter,socialarbetare,och vuxna på stan som ständigt rör sig ute.
Ingen uttrycker det som så att det skett någon större förändring.
Jag är därför också intresserad att ta reda på sanningen.

kjell hedvall - 18 maj 2010 00:00