Bloggmeny

Vägar vägar o åter vägar..

fredag, 11 december 2009 14:53, Politik

Vägfrågor är verkligen långbänk eller till och med ett långt liv utan resultat...Jag blev förtroendevald 1974.Vid detta tillfälle hade man en tioårsblick bakåt i tiden.Skaravägen invigdes 1962 om jag minns rätt men efter det har det inte hänt något på vägfronten i och kring Lidköping.Nu sitter jag och tittat på vägplaner som slutat år 2021.Sextio år (60)!!!! Den enda nyheten är att Vägverket nu skrivit in som fastslaget att förbifart Filsbäck skall påbörjas 2013. Detta efter att kommunen går in och delbetalar. I övrigt finns det 40 miljoner för väg 44 år 2013-15.Men det är en lång sträcka från Götene till Uddevalla så det är inte många meter man kan göra något för denna summa. Annars ringer framförallt män till mig och är arga över fartsänkningarna.Yes,,jag kan bara hålla med. Det är mest borgerliga som ringer och de mottar inte beskedet med glädje att det är alliansen som beslutat om detta i Riksdagen. Iövrigt kommer det inte att bli fler fartkameror under 2010.Tack för det.Jag gillar inte kameror..Inte för att jag kör för fort utan mer för att det påverkar trafiken i negativ riktning.Med de nya hastighetsgränserna på E 20 ihop med kamerorna går det långsamt i köerna.Bygg nya säkra vägar istället.Det finns pengar i Sverige,bara att prioritera. Här är jag med Sofia Hellberg - vice ordförande i Utbildningsnämnden. Nyinvigningen av Campus Lidköping. Här i Lidköping gör vi tvärtemot allianspolitiken som skär ned på vuxenutbildningen.Vi satsar och Campus Lidköping som består av högskolestudier o Komvux växer. De borgerliga ministrarna gör självmål efter självmål .Centerledaren Maud Olofssons kommentar till de över 1000 uppsagda på Ericsson i Gävle var att vi måste inse verkligheten.Grattis till denna insikt..men vad gör Maud Olofsson i denna verklighet...Pladdrar på med floskler....


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*