Bloggmeny

Vad kostar Arenan? Grattis Gösta.

söndag, 21 oktober 2007 13:24, Politik

Fick en fråga om vi har pengarna i budgeten för en Arena. Jag skrev ett inlägg på Lidköpingsnytt och på måndag i NLT kommer det mer. I driftbudgeten får vi räkna med nya ca 8-10 miljoner...Vi har inte utrett intäktsmöjligheterna där Arenan måste ses Näringspolitiskt. Kan vi få ner kostnader genom intäkter och se vilka och hur många jobb som skapas genom Arenan så kan det gå. Att bara slänga upp 18 miljoner för att betala ett underskott i en "bandyhall" kommer ej att gå. Det inser nog de flesta. Det innebär skattehöjning, det kan det bli ändå....Äldreomsorgen pressar på att vi måste bygga fler korttids o äldreomsorgsplatser, och då vet alla att det handlar om många miljoner... Idag fyller kommunens eminente stadsträdgårdsmästare Gösta Nilsson 60 år....Grattis Gösta. Två fina höstbilder bara....


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Hur har ni gått tillväga vid konsultupphandlingen av arenaprojektet?
Det verkar ju av debatten att döma som att arkitekten fått fria händer att rita en snygg ändamålsenlig arena utan att få några ekonomiska ramar att hålla sig inom. Inte så konstigt då att det verkar bli långbänk av alltihop istället för ett ändamålsenligt beslut.
Tidsaspekten måste ju också vägas in (och borde ha vägts in ) om man fortsatt vill ha bandy på elitnivå i Lidköping. Vad säger bandyklubbarna själva?
Kan man få elitspelare till Lidköping utan att ha en hall om både Vbg och T.hättan har hallar? Se till så ett snabbt rationellt beslut fattas annars är nog elitbandyn i Lkg tyvärr en saga all. Och det är ju ändå en av de största reklampelarna för kommunen ute i landet.

Oven - 21 oktober 2007 00:00