Bloggmeny

Vad är väsentligt att ta bort.....Sjukvårdsfrågor

måndag, 16 mars 2009 16:45, Politik

Debatten kommer att rasa fram till sommaren..var så säkra på det.. Vad vi skall dra in på i kommunen. Eftersom jag ligger först i tid i sådana här sammanhang skojade jag redan i December med mina närmaste om vad jag skulle gå ut med för att bli populär.Sådant som skulle vinna gillande hos de som ej förstår. Det första var stopp för all spritrepresentation. Det andra var minskning av flygresandet för politiker. Det tredje var minskning av arvodet till förtroendevalda samt det fjärde minskning av middagar. Nu när det blivit verklighet så kommer förslagen från allmänhet,,,och se,,det första var minska på flygandet.. Man tycks tro att politiker flyger runt utan nån anledning. De få gånger kanske en till tre ggr per år som jag flyger utomlands finns det naturligtvis en väl prövad seriös anledning. Beloppen det handlar om är små i sammanhanget.Skulle jag exempelvis inte åkt till Bryssel och tagit emot Europapriset i Miljö?? Spritrepresentation förekommer ej. Middagsrepresentation är små belopp. Under mina år som kommunalråd har det funnits många år där jag inte haft någon representation.Fick kritik över detta t.o.m. Sänkta arvoden...Nej,, Vi skall inte falla in i nån populistisk fälla. Om vi som står för demokrati och parlamentarisk system inte står upp för detta och bär vårt uppdrag med stolthet..Vem skall då göra det?? Idag har jag haft möte med sjukvårdspolitiker. Verksamheten med primärvård skall konkurrentutsättas .Det sker genom att vi skall välja vårdcentral. De som inte väljer stannar kvar på det av regionen ledda vårdcentralen typ Guldvingen. För Lidköpings del kommer det att bli ett antal privata vårdcentraler. För min egen del hade det vart bättre man fått välja en läkare som håller över tid. Man vill känna förtroende för sin läkare och inte ha en känsla av inkompetens när man går ifrån vårdinrättningen. I Lidköping kommer man ha öppet till kl 22 på sjukhuset och sedan tar jouren över till kl åtta så det blir dygnet runt öppet. Detta är BRA. Företagsbesöken fortsätter - nu var det några veckor sedan jag var på Facilette. De är i textilbranschen vilket är starkt i dessa låglöneländers tiderna där allt flyttas. De är stora på inredning till likkistor bl.a.Flaggor och vepor.Alla nummerlappar till Vasaloppet kommer från Lidköping o Facilette.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

Hej Kjell. Ganska så noll koll på vem du är eg ;-?

Har försökt att få in debattartiklar i lidköpingsnytt i snart ett halvår utan respons,enda svaret är att de är politiskt oberoende?

Tycker inte de är oberoenda alls jag då deras vinkling i vissa frågor säger mer än ord.

Skulle aldrig rösta på fjollpartiet förövrigt.

LILA - 17 mars 2009 00:00