Bloggmeny

Utsattas situation

måndag, 28 juli 2008 15:39, Politik

Så här i värmen kan man fortsätta och reflektera över utanförskapet. Vi hade med det i valrörelsen men det var inget budskap som gick hem. Åtminstone inte med vår metod som kallas för solidaritet. Näh de som inte har förmåga skall jagas -Eller som moderaten Hemberg sa i kommunfullmäktige för 10 år sedan, Ungarna simmar ju fortare i kallt vatten.. Det kalla vattnets politik genomförs nu av alliansen.En del av de hemlösa och de som hamnat snett framförallt i storstaden beror på psykiska orsaker. Jag har varit med hela resan kring psykvårdens förändring utan för den skull haft något politiskt ansvar eftersom jag inte haft uppdrag inom landsting/region.Som vanligt har politikerna lyssnat på sakkunskapen.När budskapet kom att psykofarmaka skulle "lösa alla problem" så stängdes vårdinrättningarna. Vi har många tusen människor som både gjort sig själva och andra illa sedan medicineringen på hög nivå startade.I Lidköping vill jag påstå att läget är helt annorlunda än i Stockholm. Vi har inga stora grupper av hemlösa som irrar omkring på gatorna.Nuvarande minister Maria Larsson KD talar fint men jag anser att det måste till helt andra resurser och lagrättighet. Lagen om särskilt stöd.(LSS) har medgett att många gånger för stora insatser satts in för vissa individer. Ändra på den och ge mer resurser till bl,a psykvården. Dessutom behöver inte skatten sänkas för ett belopp av 40 miljarder som nu planeras. Ge dem till de som behöver dem för ett drägligare liv. Nu finns det kantareller..169 kr/kg


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*