Bloggmeny

Utena- Vår vänort i Litauen.

onsdag, 28 september 2011 18:22, Politik

Var i Litauen den gångna helgen.Vår vänort Utena fyllde 750 år. Jag hade ingen uppkoppling det blev inget Internet.

Man har inget hotell i Utena - En stad 60.000 invånare.Kan tyckas konstigt det finns en marknad. Finns den någon hotellinvesterare som läser

förmedlar jag gärna. Utena ligger östra sidan inte långt från Vitryssland.Lidköping är deras enda vänort från väst .Alla andra sex st vänorter var också

där men alla var rysktalande.Ja förutom polackerna.

Mitt i allt celebrerande han jag med att kolla upp hur det gått för de projekt vi startat som sedan har utvecklat sig.Vi hade också ett möte om vänortsavtalet.

Som ny medlem i EU har de tillgång till strukturfonderna eftersom de är fattiga.Utena har igång 60 EU betalda projekt eller byggnadsarbeten.

 

 Som sig bör firades det rejält-Man invigde en fontän av modernt snitt.Ljud o ljus och laserkanon som skapade bilder i fontänen.

En sådan får vi fixa i hamnbassängen.

 De har en stort slakteri och charkuteri i Utena.Har besökt det tidigare.Dessutom en stort ölbryggeri som ägs av Carlsberg.

Skall återkomma om detta.De hade en expo för allmänheten.1000 m korv snurran.Mycket god.

Har man sextio EU projekt är det svårt att kraften att arbeta med oss.Är förståeligt.Vi har ett avtal som går ut 31/12 2012.

Får se om vi förnyar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*