Bloggmeny

Utanförskap?

söndag, 30 maj 2010 23:31, Politik

Alliansen gick till val med ett nytt politiskt slagord kallat utanförskap.Tydligen trodde man att man var skickade att lösa detta.Metoden var att ta från de fattiga och ge till de rika.Resultatet kom snabbt. Det går en formlig vålds o mordvåg över Sverige. Från norr till söder mördas det i stort sett varje dag numera.Nu får det vara nog skrev GT efter dödskjutningen på en club i Göteborg.Bara att hålla med. I Lidköping följer vi en handlingsplan. En nyhet var den mobila polisstationen som placerades på körbron i lördags kväll/natt. Det har skrivits en massa strunt om hur farligt det är att vistas ute nattetid på helgerna. I NLT uttalades sig en grupp som jag överhuvudtaget aldrig sett ute nattetid.I sådana här frågor tar tydligen människors fantasier över och det är beklagligt.Ok,,vi har några individer som varit aktiva med våldsdåd men det innebär inte att det allmänt är farligt att vistas ute i Lidköping nattetid.En annan del i arbetssättet är att polisen nu omhändertar i förebyggande syfte enligt LOB. Lagen om omhändertagande av berusad person har väl mest använts då man varit redlös.Men det står i lagen berusad som anser utgöra fara för annan. Helt rätt,dessutom kan inte föräldrarna bortse från fakta när man måste hämta ut sin ungdom från polisen eller när de kontaktas.I detta fallet kan man anse att myndighetsålder 18 år är för låg eftersom föräldraransvaret minskas.Jag besökte det mobila poliskontoret med 3 poliser kl 2.25 på natten.. Kan lugnt säga att det är en tidpunkt då det saknas vuxna.Kan rekommendera en tjock korv med bröd för 30 kr hos den mobila korvförsäljaren på körbrona..Media?? Har aldrig sett varken NLT eller LN ute nån gång. Välkommen ut i verkligheten då tusen människor är ute.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*

I detta tycker jag Hedvall har rätt. En påstodd huliganism som i själva verket består av incidenter, kolla på skara. Våld o kriminalitet varje dag o detta i en ökande spiral. Vem styr skara förövrigt? Bert? Jag arbetar obekväma tider o cyklar eller går genom lidköpings mest skumma kvarter på daglig basis,även om man är lite rädd så har aldrig något hänt! Det är allt för lätt att ropa varg när det handlar om räv. Alliansen har helt enkelt inget annat att komma med. Hedvall for president YES!

Agneta Gustafsson - 13 juni 2010 00:00

Jag bor i centrum.Jag är ofta ute.Jag besöker nöjeställena.Jag spelar med The Politicians på nöjesställena.Går ofta ute och går hem mellan ett till halv tre.
Jag vet problemen men några individer det senaste året men artikeln i NLT var kraftig överdriven.
Det är både socialens och polisens uppfattning.
Således professionens.

Kjell Hedvall - 04 juni 2010 00:00

Bäste Herr Hedvall

Vilken planet har du befunnit dig på senaste året? Du kan aldrig ta ifrån människor deras känsla av otrygghet över att befinna sig i stan under de sena kvällarna. Säger dom att dom är rädda så är det ju så. Förringa inte människors känslor!
Du hänvisar till artikeln i NLT där jag var med förra veckan. Har du varit inne på facebookgruppen och sett alla kloka kommentarer från unga och gamla? Jag hade aldrig räknat med den uppslutning och uppskattning som kom av detta. Ikväll så skall vi ut på stan och synas har vi tänkt.

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/group.php?gid=122342224461563&ref=ts


Jag har tagit hand om en nedslagen människa i stan så jag vet vad jag pratar om.

Göran - 04 juni 2010 00:00

Tack Kjell. Dom där orden behövdes. Visst är det en del bråk, och ibland inträffar helt ofattbara tragiska saker, men folk är alldeles för alarmistiska.
Jag tror att det kan bli som en självuppfyllande profetia om man hela tiden pratar om hur "ooootroligt farligt" det är ute på stan.

Erik - 02 juni 2010 00:00