Bloggmeny

USA- Minnesota

tisdag, 09 oktober 2012 20:40, Politik

Solen skiner från Wisconsin. Har åkt bil mellan Rockford i Illinios och Mankato i Minnesota där jag är nu.

Här är det Bioenergy days..Förra året var det i Lidköping.Alternerat mellan Lidköping och USA sedan 2006.

Här finns det anledning att vara pessimistisk över framtiden.USA är delat i många politiska frågor.I detta fallet kör Republikanerna/Konservativa

en kampanj Vote for energy.Vilket menas att man skall rösta olja/gas.Oljeindustrin har pumpat in otroliga 4200 miljoner att påverka amerikanska politiker.

Det är 50 miljoner per kongressledamot.Inte undra att man kan bli köpt.

 

Jag är i Mankato Bio Energy days.Konferensen har alternerat mellan Lidköping och USA sedan 2006.Jag inledningspratade och igår pratade även Linnea Bengtsson som är stationerad i Rockford.Yvonne Träff skall upp scenen idag.

 

Linnea Bengtson har jobbat för Lidköping i Rockford i 18 månader.Vi har ett samarbetsavtal med staden och de har ställt ett fungerande kontor till Linneas förfogande.Vi samarbetar med Swedish-American Foundation ett utmärkt sätt.De har större möjlighet att finansiera än den fattiga staden.Amerika har verkligen dåliga tider efter fastighetskraschen och man ser det överallt.Samarbetet med stiftelsen har fört 38 elever från De La Gardie till Rockford vilket är unikt.Att Linnea finns i USA jobbar för en stad som Lidköping är också unikt.


Lämna din kommentar

För att din kommentar ska kunna registreras ska samtliga fält vara ifyllda. Din e-mailadress visas inte offentligt ute på webbsidan utan är endast till för att vi som skriver i bloggen ska kunna ta kontakt med dig om det skulle behövas.

Din kommentar registreras inte med en gång utan måste först godkännas av administratören för bloggen innan den visas på webbsidan.

Namn:*

E-post:*

Kommentar:*